Vallhalen Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 Mam pod maską silnik 1.9 tdi rok '99 110KM, jeździ. Dzisiaj zauwazylem, ze są tam dwa koła pasowe na których brak paska. Pasek znalazłem w bagażniku Dlaczego tego paska tam nie ma? Powinien tam być? Za co odpowiedzialny jest ten konkretny element? Jak widać koło bliżej jest czystsze a drugie bardziej zardzewiałe. Zastanawiam się dlaczego poprzedni właściciel mógł nie założyć paska? Co to za element silnika? To jest meijsce zaraz za wentylatorami.
Rob@k Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 Klima działa? Bo to chyba kompresor klimy odłączony.
Vallhalen Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Opublikowano 1 Lipca 2020 Tak klima działa Sprawdzałem to nawet dzisiaj.
OLIVER Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 36 minut temu, Vallhalen napisał: Tak klima działa Sprawdzałem to nawet dzisiaj. No nie żartuj ze Ci klima działa jak ewidentnie widać sprężarkę bez paska
pila24 Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 Niektórzy potocznie na nawiew mówią "klima".
Vallhalen Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Opublikowano 1 Lipca 2020 13 minut temu, OLIVER napisał: No nie żartuj ze Ci klima działa jak ewidentnie widać sprężarkę bez paska Nie nie mow ze to co wieje mi w ryj to nie jest klima? Także w tym momencie czuje sie bezwiedny Mam w tym samochodzie klime w ogole ?:D RATUNKU.
Banan Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 Twarz by ci zamroziło jak by działał kompresor
Vallhalen Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Opublikowano 1 Lipca 2020 14 minut temu, Rob@k napisał: Klimę masz tylko nie działającą. Jak założę ten pasek to nic nie wybuchnie ? Nie rozwalę jakichś ważnych części jeśli np sprężarka nie działa?
piotrsob1 Opublikowano 1 Lipca 2020 Opublikowano 1 Lipca 2020 (edytowane) Jedź do "klimatologa" to za niewielką opłatą Ci powie w jakim masz stanie graty odpowiedzialne za chłodek w aucie.... No i z grubsza powinien się określić co ewentualnie i za ile jest do zrobienia by klimka zaczęła działać. Z racji że zrobiło się cieplutko to może być mały problemik z wolnymi terminami u fachowców Edytowane 1 Lipca 2020 przez piotrsob1
Vallhalen Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Opublikowano 1 Lipca 2020 (edytowane) 22 godziny temu, piotrsob1 napisał: Jedź do "klimatologa" to za niewielką opłatą Ci powie w jakim masz stanie graty odpowiedzialne za chłodek w aucie.... No i z grubsza powinien się określić co ewentualnie i za ile jest do zrobienia by klimka zaczęła działać. Z racji że zrobiło się cieplutko to może być mały problemik z wolnymi terminami u fachowców Klimatolog to jest całkiem dobry pomysł U mnie w mieście nie ma takich znów kolejek Chyba... Edytowane 2 Lipca 2020 przez Vallhalen
Vallhalen Opublikowano 5 Lipca 2020 Autor Opublikowano 5 Lipca 2020 Jestem wam winnyn uzupełnienie wątku. Naogladalem się, napatrzyłem w auto i już wiem. Pasek jest zdjęty bo nie ma napinacza (zdemontowany). Czekam aż przyjdzie paczka z napinaczem i kombinuje dalej, to może być kluczowe!;) I jak już złoże całość to wtedy klimatolog.
piotrsob1 Opublikowano 9 Lipca 2020 Opublikowano 9 Lipca 2020 (edytowane) No nadzieje trzeba mieć zawsze Ale znając życie jakby wszystko w układzie klimy było sprawne to napinacz i pasek by były na swoim miejscu.... Chyba że poprzedni właściciel był uczulony na klimę i zdjął pasek na wszelki wypadek Edytowane 9 Lipca 2020 przez piotrsob1
Vallhalen Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2020 W dniu 9.07.2020 o 02:31, piotrsob1 napisał: No nadzieje trzeba mieć zawsze Ale znając życie jakby wszystko w układzie klimy było sprawne to napinacz i pasek by były na swoim miejscu.... Chyba że poprzedni właściciel był uczulony na klimę i zdjął pasek na wszelki wypadek Za mniej więcej 2 tyg pojadę do klimatologa to się okaże
Rekomendowane odpowiedzi