Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 - Avant - BEX - Wisienka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, Ivanek napisał:

Raz że nieużywany element po prostu czasem się niszczy bardziej niż ten używany zgodnie z przeznaczeniem, dwa klimatyzacja skuteczniej radzi sobie z zaparowanymi szybami, trzy to nie ma sensu tu patrzeć na ekonomię bo za ten 'komfort' trzeba płacić.

edit: i jeśli się nie mylę to z wyłączoną klimatyzacją w dieslu nie pracuje elektryczna nagrzewnica ale tu pewności nie mam - taki offtop bo raczej nie masz tego u siebie w 1.8

przy obecnych temperaturach w 1,8 T po około kilometrze już leci ciepłe powietrze i jak tu nie korzystać z klimatyzacji? :D  Nie wyłączam i nie używam ECON, cały czas pracuje, co najwyżej z mniejszą siłą nawiewu. ;)

Opublikowano

Lota z B8 klawo się prezentuje , pomyślę nad nią bo eslajnowa już mi się znudziła. :thumbup1:

Dawid dystanse by się przydały bo te siedemnastki trudno dojrzeć w nadkolach. B)

Opublikowano
35 minut temu, george napisał:

przy obecnych temperaturach w 1,8 T po około kilometrze już leci ciepłe powietrze i jak tu nie korzystać z klimatyzacji? :D  Nie wyłączam i nie używam ECON, cały czas pracuje, co najwyżej z mniejszą siłą nawiewu. ;)

U mnie tak samo bo działa nagrzewnica 

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Langista napisał:

Po jakim czasie był ten serwis, że tylko 100g Ci zostało? Powinni przy takim ubytku wymienić filtr (osuszacz) i duszę rozprężną..

Serwis był robiony jeszcze w Niemczech, ale kiedy to dobre pytanie. To widzę, że zrobili mi niekompletny serwis :thumbdown:

1 godzinę temu, Ivanek napisał:

Jedna z niezłych głupot jak zajechać klimatyzację. Cały rok powinno się korzystać z klimatyzacji a latem gdy są duże różnice temperatur to na choćby minutę lub dwie przed końcem jazdy warto wyłączyć aby potem nie powstawał grzyb i brzydki zapach.

Mi po 3. latach zostało około pół i przy okazji też wymieniałem czujnik z małymi perypetiami bo ciężko było dorwać.

A w Audi klimatyzacja nie jest włączona cały czas?

"Teraz tylko czekać aż stopnieje śnieg i można zacząć korzystać z klimy" - źle to trochę ująłem, powinno być, że można zacząć cieszyć się z klimy :decayed:

Opublikowano
  • Autor
45 minut temu, dekiel 13 napisał:

Lota z B8 klawo się prezentuje , pomyślę nad nią bo eslajnowa już mi się znudziła. :thumbup1:

Dawid dystanse by się przydały bo te siedemnastki trudno dojrzeć w nadkolach. B)

Lotka robi robotę, polecam!

Za tydzień będę walczyć z gwintem i wtedy będzie można w końcu kupić dystanse :lol1:

Opublikowano

Jak nie świeci się econ to klima pracuje. Na Twoimi miejscu wymienił bym przynajmniej ten filtr, bo też miałem u siebie jeszcze oryginalny, który spowodował zatarcie układu i dziurę w bloku silnika, bo rozwaliło kompresor.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
Godzinę temu, Langista napisał:

Jak nie świeci się econ to klima pracuje. Na Twoimi miejscu wymienił bym przynajmniej ten filtr, bo też miałem u siebie jeszcze oryginalny, który spowodował zatarcie układu i dziurę w bloku silnika, bo rozwaliło kompresor.

No ja akurat zmieniałem niedawno, koszt 8zł i dobrze mieć kogoś kto odessie czynnik za browarka, bo tak to trochę koszt się robi ale fakt, u mnie jest foto jaki był zarąbany, prawdopodobnie od nowości i przerobił jedną zatartą sprężarkę. 

Opublikowano

Ten filtr jest śmiesznie tani i naprawdę nie rozumiem dlaczego nie wymieniają go przy serwisie klimy, kiedy nie ma czynnika w układzie. Powinien być co 2 lata wymieniany.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Langista napisał:

Ten filtr jest śmiesznie tani i naprawdę nie rozumiem dlaczego nie wymieniają go przy serwisie klimy, kiedy nie ma czynnika w układzie. Powinien być co 2 lata wymieniany.

Dzięki za informacje o filtrze! Widzę, że trzeba każdego mechanika pilnować, żeby zrobił coś, tak jak się należy :facepalm:

Opublikowano
5 minut temu, dedpad napisał:

Dzięki za informacje o filtrze! Widzę, że trzeba każdego mechanika pilnować, żeby zrobił coś, tak jak się należy :facepalm:

Myślisz że mi to zmienili przy serwisie klimatyzacji? Regeneracja sprężarki, cały nowy czynnik a tego filterka za pół paczki fajek nie zmienili. 

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Ivanek napisał:

Myślisz że mi to zmienili przy serwisie klimatyzacji? Regeneracja sprężarki, cały nowy czynnik a tego filterka za pół paczki fajek nie zmienili. 

Pewnie mówią "i tak nie zauważy" :kox:

Jest to irytujące, serwis nie kosztuje 100zł, więc powinni to ogarnąć przy okazji...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Niestety przez brak czasu nie udało się wymienić zawieszenia, więc znowu trochę się odwlecze w czasie.

Wpadł za to klimatronik z regulacją do 16 stopniIMG_20220418_183503.thumb.jpg.1e420e38b96418bb11577177b98b272f.jpg

Zmieniłem koła na letnieIMG_20220418_170140.thumb.jpg.daf31512dd533d2673f68f231f3dc4eb.jpg

Zakupiłem tarcze przód i tył Rotinger nawiercane i do tego klocki Ferodo, mam nadzieję, że będzie to jakoś hamowało :decayed:IMG_20220418_192938.thumb.jpg.85521ebee0d9b83c324578e95ff1d455.jpg

Opublikowano
W dniu 13.09.2020 o 10:26, takexlife napisał:

Widzę kolega z Bełchatowa :wink:

Nie wytłumaczalnie zawsze ten kolor mnie intrygował ;)
Powodzenia w dalszym użytkowaniu, bezawaryjności!

Podpowiedź mi jak zdobyłes i zamontowałem dokładke zderzaka tył? Ps. Piękne auto ?

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Dembrix85 napisał:

Podpowiedź mi jak zdobyłes i zamontowałem dokładke zderzaka tył? Ps. Piękne auto ?

Dzieki! :thumbup1:

To nie jest dokładka, to jest zderzak od s4 b6. Tego dyfuzora nie da się zdemontować.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wczoraj w końcu udało się podziałać coś z gwintem i hamulcami. Niestety póki co wymieniliśmy tylko przód, bo tylne tarcze kotwiczne od s4 są trochę za duże, a nie chciałem robić rzeźby. Podobno idealnie pasują te pod 288mm.

Tutaj fotki przed i poreceived_473995754511688.thumb.jpeg.30ed127f757930466b47c34390296be6.jpegreceived_1108386236371936.thumb.jpeg.7bb461f51df9e2cbfdeeb62af799b664.jpeg

received_528792448975841.thumb.jpeg.00d33f2069669a2068c7829ca9185449.jpegreceived_1493835207701855.thumb.jpeg.3a16ddacdf7e2936e2fab24568b3ecfa.jpeg

A tutaj hamulce 345mm, jest ciasno :decayed:received_3218311445116540.thumb.jpeg.cd58638c235e57252846a1d5e85ab3e0.jpegreceived_414717517176444.thumb.jpeg.f89f7540fd656ba8dd734563af73573f.jpeg

Ogólne wrażenia z jazdy, mimo że zrobiłem póki co ok 100km na duży plus. Auto zrobiło się sztywniejsze i wcale nie straciło na komforcie. Nie zauważyłem dużej różnicy w jeździe po nierównościach, praktycznie tak samo wybiera dziury jak 1be. No i w końcu auto prezentuje się lepiej, teraz wydaje mi się że 17" są za małe :facepalm: A co do hamulców, to przepaść niesamowita, mimo że założony jest tylko przód to auto zaczęło hamować, a nie zwalniać. Teraz boję się wcisnąć hamulec do końca bo auto wręcz staje dęba. Ciekawi mnie jak to będzie grało z tyłem 300mm :lol1:

Opublikowano
21 minut temu, dedpad napisał:

Niestety póki co wymieniliśmy tylko przód, bo tylne tarcze kotwiczne od s4 są trochę za duże, a nie chciałem robić rzeźby

Tarcze od S4 pasują pod tarcze 300 mm. :co: Osłony od 288 mm pasują pod tarcze 300 mm.

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, george napisał:

Tarcze od S4 pasują pod tarcze 300 mm. :co: Osłony od 288 mm pasują pod tarcze 300 mm.

Tarcza kotwiczna od s4 ma 4 otwory pod sruby, a w a4 są tylko 3 otwory. Więc żeby je zamontować trzebaby trochę rzeźby, a te od 288mm podobno pasują idealnie, bo też mają 3 otwory montażowe.

A4IMG_20220529_173036.thumb.jpg.8aac6bb28ab38a1b2e99321bd1722928.jpg

S4IMG_20220529_172637.jpg.6bc8b53fc1cb0b04dd5daf5b12adf05e.jpg

Opublikowano

Moje niedopatrzenie... dla quattro to nie robi różnicy, dla ośki tak. Zwracam honor. :hi:

Opublikowano

Nie wiem czemu ale nie widzę różnicy między gwintem a 1be. 

Hamulce ładniutkie, to chyba drugi swap w ciągu jednego weekendu tu na forum :P

Opublikowano
  • Autor
30 minut temu, george napisał:

Moje niedopatrzenie... dla quattro to nie robi różnicy, dla ośki tak. Zwracam honor. :hi:

Spoko :drinks:

20 minut temu, Ivanek napisał:

Nie wiem czemu ale nie widzę różnicy między gwintem a 1be. 

Hamulce ładniutkie, to chyba drugi swap w ciągu jednego weekendu tu na forum :P

Różnica jest w wysokości, wcześniej miałem 2-3cm japę między nadkolem, a oponą, a teraz nadkole jest praktycznie na równo z oponą :kox: