Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i podłączenie lusterka fotochrom w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja mam takie pytanie mam u siebie fotochrom podpięty tylko pod plus i minus i wszystko działa jak trzeba , denerwuje mnie tylko że jak zapalam lampkę w nocy to się ściemnia , czy jak podepnę pin 6 z lusterka pod pin 1 lampki wyeliminuję to zjawisko jak w pełnej instalacji? I czy ewentualnie mógł bym je podpiąć gdzieś żeby się nie ściemiało jak wyjeżdżam na wstecznym z piwnicy może pod mc e lub czujni biegu wstecznego?

Opublikowano

@up, jest opis w innym temacie co należy zrobić aby lustro siebie ściemnialo. Winna jest sama budowa lampy. Zawsze możesz wyłączyć foto na te parę minut.

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Albo ominąć lampkę w instalacji i iść bezpośrednio do MCE.

Opublikowano

Pod warunkiem że nie ma lustra z B7 ;-)

Opublikowano

Mam orginał z b6 z czujnikiem zmierzchu ale mam podłączony tylko fotochrom , czy da się bez wymiany mce podłączyć tak żeby się nie ściemniało po wbiciu wstecznego lub gdy zapalę lampkę.

Opublikowano

W warsztacie masz instrukcję do tego. Ktoś opisywał sposób.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam pytanie czy posiadając fotochrom bez guzika moge bez problemu zmienić go na ten z kompasem i guzikiem?

Opublikowano

Mam pytanie czy posiadając fotochrom bez guzika moge bez problemu zmienić go na ten z kompasem i guzikiem?

jak kostka i mocowanie pasuje to tak :wink:

Opublikowano

Ok dzieki musze sie przyjrzeć tym kostkom, bo wlasnie ciezko sie nad ta zmiana zastanawiam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pytanko: w moim Audi (B6 2002 Avant) mam lustro tylko z opcją fotochrom. Niestety rozlało się i muszę je wymienić. Dzisiaj je zdjąłem i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że dochodzi do kostki aż 6 kabli. Tak powinno być? Myślałem, że do samego fotochroma idą 4 kable.

Przy okazji wymiany może dołożę inne z czujnikiem deszczu. Czy w moim przypadku wystarczy założenie odpowiedniego lusterka z czujnikiem i aktywacja vag-iem?

Czujnik zmierzchu w lusterku i aktywacja vagiem wystarczy do uaktywnienia funkcji coming leaving home czy jest to zależne od wersji modułu komfortu?

Edit:

Znalazłem dość pomocny temat: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/53462-czujnik-deszczu-swiatel-lusterko-fotochrom-oraz-coming-home/ z którego wnika, że muszę mieć odpowiednią szybę do czujników deszczu i dodatkowe okablowanie.

2 dodatkowe kable do lusterek bocznych z kostki- wyjaśniło się.

Funkcja coming home wymaga zmiany przełącznika itp.

Sam sobie odpowiedziałem ;)

Edytowane przez golfagn

Opublikowano

Pytanko: w moim Audi (B6 2002 Avant) mam lustro tylko z opcją fotochrom. Niestety rozlało się i muszę je wymienić. Dzisiaj je zdjąłem i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że dochodzi do kostki aż 6 kabli. Tak powinno być? Myślałem, że do samego fotochroma idą 4 kable.

Tak, tak powinno być. 4 do fotochromów zewnętrznych rozchodzą się w innym miejscu.

Opublikowano

Hmm... w takim razie za co mogą odpowiadać 2 dodatkowe kable u mnie?

Przy okazji: jakie inne lusterka podejdą do mnie? Takie z przyciskiem zadziała bez przerabiania instalacji? Sam fotochrom oczywiście czy zadziała.

Ewentualnie myślę nad kupnem takiego z Audi A8, bo kosztują grosze a na oko same lustro jest podobne i myślę nad przełożeniem samego wkładu.

Opublikowano

Jak to lustro 2002 roku - masa , zasilanie , wsteczny , sygnał z lampki wewnętrznej, dwa piny fotochromów zewnetrznych - czyli 6 kabelków

Edytowane przez Banan

Opublikowano

A nie ma ktoś z Was pojęcia, czy lustro z A8 D3 (sam wkład) podejdzie? Na allegro 3 dyszki, a dedykowane do mnie e 160 więc jest nad czym się zastanawiać :)

Ponieważ nie znalazłem nigdzie odpowiedzi: nie wiecie jakie lusterka podejdą do A4 B6 gdzie ja mam samego fotochroma bez przycisku? Nie ma problemu, jeśli bym musiał coś przelutować. Chodzi o mocowanie i działanie ściemniania tak jak trzeba. Albo sam wkład lusterka z jakich modelów podejdzie? Bo rozłożyć i przełożyć to nie problem.

Na oko sporo jest podobnych, ale wywalać stówkę w błoto nie uśmiecha mi się.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie może trochę inne, czy ktoś rozbierał to lusterko [b6]? :) chciałby przełożyć obudowy na takie z B7. "Na oko" wydają się być takie same, ale to wiadomo, pytanie podstawowe - czy można rozebrać to lusterko na części pierwsze :)

Opublikowano

LUSTERKO można rozebrać.

I to dosyć łatwo.

Pytanie czy STOPA, czyli to co jest mocowane do szyby pomieści układ z lusterka B7

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez GreGoriO

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

w A4 B6 posiadam najzwyklejsze lusterko wsteczne,

kupilem lusterko fotochromatyczne z wlacznikiem, ale chyba ma wieksze mocowanie- ten otwór na czujnik deszczu.

Czy jest mozliwosc na to zwykle mocowanie zacZepic lusterko fotochromowe?

Opublikowano

Widocznie kupiles lusterko z b7 - ma wieksze mocowanie. Sprzedaj i kup do b6 to podejdzie bez problemu

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

wiem ze pewnie z b7. ma przelacznik w obudowie.,

jestem ciekawy czy ktos montowal takie w miejscu zwyklego w b6? moze jakas zmiana mocowania?

Opublikowano

Da się takie lusterko zamontować, poszukaj w dziale "zrób to sam" :wink:

Dodam że ds się zamontować lustro z najnowszych modeli, sam mam takie zamontowane na zwykłym uchwycie. :wink: