Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i podłączenie lusterka fotochrom w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W polszy pewnie tak bo i tak MUSICIE jeździć na światłach, kto nie ma ksenona nie musi się martwić.

Ale z kolei mając już lustro, to montaż włącznika przy tym to pryszcz, a wygoda niesamowita.

Warto nurkując do MCE, przygotować sobie te wszystkie dodatkowe kabelki, których fabryka poskąpiła.

Roboty przy tym nie wiele więcej, a zaoszczędzi się mnóstwo czasu gdy zachce się go dokładać

Opublikowano

Jest to jakiś pomysł, a z drugiej strony zarówno MCE jak i sam włącznik są blisko siebie i z łatwym dostępem więc gdyby mnie naszło na włącznik z AUTO to nie będę musiał rozkładać pół samochodu a tylko osłonę pod kierownicą.

Opublikowano

Panowie chcę założyć do siebie fotochrom.

Nie mam CLH/DRL ani AUTO.

Jakie lusterko kupić i jak to podłączyć?

Opublikowano

Opis w warsztacie :szukaj:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może ktoś z Mazowsza ogarnąłby temat lusterko fotochrom z kompasem + clh/drl? ma ktoś namiary??

tzn.zamontował

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, prośba do posiadaczy FABRYCZNIE zamontowanego lusterka fotochrom z czujnikiem światła o odezwanie się na Priv. Chciałbym zweryfikować jedną sprawę dotyczącą działania fotochromu. Jeśli wyjdą z tego odpowiednie wnioski to podzielę się nimi na forum.

Opublikowano

CO Ci dokładali, się nie liczą?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Liczą liczą. Im więcej informacji tym lepiej ;)

Opublikowano

Panowie pytanie może banalne. Mam w domu 2 x B7 jedna EU/PL jedna USA, obie mają fotochromatyczne boczne i wewnętrzne lusterka + czujnik światła.

Wersja USA - posiada czarne obwódki na lusterkach, grzane, składane

Wersja EU/PL - bez obwódek, grzane, składane

W obu podczas jazdy nocą ściemnia się tylko lewe lusteko zewnętrzne oraz środkowe. Prawe zostaje tak jakby nieściemnione. Czy to błąd? Problem z kodowaniem? Czy tak ma być?

Opublikowano

no własnie mam podobny teraz błąd najpierw wszystko było git a teraz tak jak kolega lewe się nie załącza a jak się załączy ( co jest to rzadkość) nie ma tak dobrego przyciemnienia jak reszta..

jak poswieciłem latarką w lewe lusterko ściemniły sie wszystkie jak tamtym poleciałem latarką przyciemniły się tylko wewnątrzne i prawe ;/

Opublikowano

Jeśli to co nie działa ma lekko zielony kolor to jest do wymiany

Edytowane przez ruks

Opublikowano

jesli bylo to do mnie to ma taki sam ;/ po prostu nie wiem czemu teraz działa w cały świat dodam że coś tam było grzebane teraz przy drzwiach tyle tylko ze nie przeze mnie i chyba zostanie mi posprawdzac wszystkie połaczenia

Opublikowano

Panowie pytanie może banalne. Mam w domu 2 x B7 jedna EU/PL jedna USA, obie mają fotochromatyczne boczne i wewnętrzne lusterka + czujnik światła.

W obu podczas jazdy nocą ściemnia się tylko lewe lusteko zewnętrzne oraz środkowe. Prawe zostaje tak jakby nieściemnione. Czy to błąd? Problem z kodowaniem? Czy tak ma być?

Lusterka zewnętrzne ściemniają się analogicznie lewe i prawe. Sygnały do tych lusterek są zmostkowane i steruje nimi lusterko wewnętrzne. Dlatego jeśli jedno lusterko zewnętrzne się ściemnia, a drugie nie, to oznacza problem z podłączeniem lub z samym szkłem.

Fotochromu się nie koduje, więc to nie jest powód na pewno.

Także według mnie to musi być zbieg okoliczności, że akurat w dwóch różnych autach, które posiadasz, nie działa prawe lustro.

Swoją drogą, w B7 występowały szkła z obwódkami? Wydaje mi się, że nie, także może było coś grzebane i dlatego nie działa.

no własnie mam podobny teraz błąd najpierw wszystko było git a teraz tak jak kolega lewe się nie załącza a jak się załączy ( co jest to rzadkość) nie ma tak dobrego przyciemnienia jak reszta..

jak poswieciłem latarką w lewe lusterko ściemniły sie wszystkie jak tamtym poleciałem latarką przyciemniły się tylko wewnątrzne i prawe ;/

Zewnętrzne lusterka nie mają czujników, więc nie wiem jakim cudem ściemniły Ci się lusterka jak zaświeciłeś latarką bezpośrednio w lewe lustro :D

Wewnętrzne lusterko ma czujnik obok włącznika i to jest jedyny czujnik, który generuje sygnał ściemnienia luster.

Jeśli było grzebane w drzwiach i raz działa ściemnianie raz nie to sprawdź połączenia. Kable lubią pękać w harmonijce łączącej karoserię z drzwiami.

Edytowane przez kodekplus

Opublikowano

Lusterka zewnętrzne ściemniają się analogicznie lewe i prawe. Sygnały do tych lusterek są zmostkowane i steruje nimi lusterko wewnętrzne. Dlatego jeśli jedno lusterko zewnętrzne się ściemnia, a drugie nie, to oznacza problem z podłączeniem lub z samym szkłem.

Fotochromu się nie koduje, więc to nie jest powód na pewno.

Także według mnie to musi być zbieg okoliczności, że akurat w dwóch różnych autach, które posiadasz, nie działa prawe lustro.

Swoją drogą, w B7 występowały szkła z obwódkami? Wydaje mi się, że nie, także może było coś grzebane i dlatego nie działa.

Zewnętrzne lusterka nie mają czujników, więc nie wiem jakim cudem ściemniły Ci się lusterka jak zaświeciłeś latarką bezpośrednio w lewe lustro :D

Wewnętrzne lusterko ma czujnik obok włącznika i to jest jedyny czujnik, który generuje sygnał ściemnienia luster.

Jeśli było grzebane w drzwiach i raz działa ściemnianie raz nie to sprawdź połączenia. Kable lubią pękać w harmonijce łączącej karoserię z drzwiami.

Dziękuję za wyjaśnienie. W drugim aucie, które jest z USA możliwe że było grzebane ;)

Opublikowano

Łatwo sprawdzić wkład - podpinasz baterie 1,2-1,5v , powinno się ściemnić

Opublikowano

Łatwo sprawdzić wkład - podpinasz baterie 1,2-1,5v , powinno się ściemnić

O to to to to. Super. Dziękuję za info.

Opublikowano

zmierz na kablu czy masz napięcie

chyba powinno tam być coś koło 3.6v

tylko wymusza na lusterku sciemnienie się i sprawdź napięcie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ktoś wie gdzie podłącza się diodę zaporową do lampki by fotochrom rozjaśniał się po jej włączeniu?

Opublikowano

W c5 jest wpięta w żarówki do czytania

Opublikowano
20 godzin temu, ZbYnio_ napisał:

Czy ktoś wie gdzie podłącza się diodę zaporową do lampki by fotochrom rozjaśniał się po jej włączeniu?

Diody masz zaznaczone w kółeczku :wink:

diody w lampce a4 edit.png

Edytowane przez Bromchit
poprawiony schemat