Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Książka telefoniczna - wybieranie głosowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie potrzebuje pomocy jak dodać kontakty do książki tel w audi a4b7. W momencie kiedy przyciskam z kierownicy przycisk wybierania głosowe mówię select name, później system każe mi podać nazwe kontaktu, podaję i słyszę informacje ze kontakt nie istnieje. Dodam że mam podłączony tel po bluetooth do samochodu i jak przewijam kontakty rolką z kiery to widzę kontakty normalnie. Jak je dodać do jakiejs pamięci radia żebym mógł wybierać je głosowo? 

Opublikowano

Po wciśnięciu przycisku od wybierania głosowego powiedz HELP to "pani" powie Ci wszystkie dostępne komendy.

Opublikowano

Kiedy wydam komendę help mam:

Enter pin

Dial number 

Redial

Select name

Store name

Delete name

Play Phone book

Delete Phone book

Rozumiem, że żeby dodać lub wybrać jakiś nr to wybieram komendę play Phone book lecz dalej słyszę tylko dźwięk jakby coś było usuwane lub tłuczone coś w tym stylu. Co robię źle? 

Opublikowano (edytowane)

Wybierz numer = Dial number

Odczytaj książkę tel. = Play Phone book

Wybierz ostatni numer = Redial

Wybierz imię = select name

Skasuj książkę tel. = Delete phone book

Wprowadź pin = Enter pin

Język angielski 5 klasa SP, jak nie to tłumacz Google :facepalm:

Edytowane przez Muskel1
Opublikowano

Naprawdę?! Widzę kłania się czytanie ze zrozumieniem. W swoim pierwszym poście pytałem w jaki sposób dodać nowy kontakt do książki tel bo jak wybieram play Phone number to nic dalej się nie dzieje, ale ok udalo Ci się kolego zaistnieć. Wyobraź sobie że angielski to nie problem. 

Opublikowano
Teraz, Przemas_92 napisał:

Naprawdę?! Widzę kłania się czytanie ze zrozumieniem. W swoim pierwszym poście pytałem w jaki sposób dodać nowy kontakt do książki tel bo jak wybieram play Phone number to nic dalej się nie dzieje, ale ok udalo Ci się kolego zaistnieć. Wyobraź sobie że angielski to nie problem. 

Weź wyluzuj bo nikomu tu nie zaimponujesz, najwidoczniej Ty masz problem ze zrozumieniem tekstów, bo gdybyś nie miał wyczytałbyś w instrukcji obsługi jak to działa. 

Żeby książka została odczytana musi najpierw albo zostać importowana do urządzenia albo w tel. musisz ustawić pozwolenie na dostęp urządzenia do książki tel. 

Opublikowano

No i trzeba było pisać ten komentarz że jak nie rozumiesz to tłumacz Google? Wystarczyło odpowiedziec tak jak teraz i było by ok. 

Opublikowano

Nie trzeba ale czasem się przyda by wyostrzyć uwagę czytającego:wink:

Opublikowano

Wciśnij przycisk mode i najedź na jakiś kontakt np. "mama" wciśnij przycisk rozpoznawania mowy i wypowiedz  komendę "save" ,nasza siri poprosi o dwukrotnie o nazwę kontaktu,więc nazwij go "mama",na koniec powie iż kontakt został zapisany.

Teraz w wybieraniu głosowym masz dostępny kontakt "mama" z rozpoznaniem Twojego głosu,pozostałe kontakty dodajesz tak samo.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Dzięki bardzo za super wyjaśnienie tematu ?

Opublikowano

Dzięki za pomoc, wszystko działa jak należy ?