Przemas_92 Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Witam. Tak jak w temacie potrzebuje pomocy jak dodać kontakty do książki tel w audi a4b7. W momencie kiedy przyciskam z kierownicy przycisk wybierania głosowe mówię select name, później system każe mi podać nazwe kontaktu, podaję i słyszę informacje ze kontakt nie istnieje. Dodam że mam podłączony tel po bluetooth do samochodu i jak przewijam kontakty rolką z kiery to widzę kontakty normalnie. Jak je dodać do jakiejs pamięci radia żebym mógł wybierać je głosowo?
MaTeo85 Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Po wciśnięciu przycisku od wybierania głosowego powiedz HELP to "pani" powie Ci wszystkie dostępne komendy.
Przemas_92 Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 Kiedy wydam komendę help mam: Enter pin Dial number Redial Select name Store name Delete name Play Phone book Delete Phone book Rozumiem, że żeby dodać lub wybrać jakiś nr to wybieram komendę play Phone book lecz dalej słyszę tylko dźwięk jakby coś było usuwane lub tłuczone coś w tym stylu. Co robię źle?
Muskel1 Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 (edytowane) Wybierz numer = Dial number Odczytaj książkę tel. = Play Phone book Wybierz ostatni numer = Redial Wybierz imię = select name Skasuj książkę tel. = Delete phone book Wprowadź pin = Enter pin Język angielski 5 klasa SP, jak nie to tłumacz Google Edytowane 10 Października 2020 przez Muskel1
Przemas_92 Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 Naprawdę?! Widzę kłania się czytanie ze zrozumieniem. W swoim pierwszym poście pytałem w jaki sposób dodać nowy kontakt do książki tel bo jak wybieram play Phone number to nic dalej się nie dzieje, ale ok udalo Ci się kolego zaistnieć. Wyobraź sobie że angielski to nie problem.
Muskel1 Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Teraz, Przemas_92 napisał: Naprawdę?! Widzę kłania się czytanie ze zrozumieniem. W swoim pierwszym poście pytałem w jaki sposób dodać nowy kontakt do książki tel bo jak wybieram play Phone number to nic dalej się nie dzieje, ale ok udalo Ci się kolego zaistnieć. Wyobraź sobie że angielski to nie problem. Weź wyluzuj bo nikomu tu nie zaimponujesz, najwidoczniej Ty masz problem ze zrozumieniem tekstów, bo gdybyś nie miał wyczytałbyś w instrukcji obsługi jak to działa. Żeby książka została odczytana musi najpierw albo zostać importowana do urządzenia albo w tel. musisz ustawić pozwolenie na dostęp urządzenia do książki tel.
Przemas_92 Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 No i trzeba było pisać ten komentarz że jak nie rozumiesz to tłumacz Google? Wystarczyło odpowiedziec tak jak teraz i było by ok.
Muskel1 Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Nie trzeba ale czasem się przyda by wyostrzyć uwagę czytającego
pila24 Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Wciśnij przycisk mode i najedź na jakiś kontakt np. "mama" wciśnij przycisk rozpoznawania mowy i wypowiedz komendę "save" ,nasza siri poprosi o dwukrotnie o nazwę kontaktu,więc nazwij go "mama",na koniec powie iż kontakt został zapisany. Teraz w wybieraniu głosowym masz dostępny kontakt "mama" z rozpoznaniem Twojego głosu,pozostałe kontakty dodajesz tak samo. 1
Przemas_92 Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 Dzięki bardzo za super wyjaśnienie tematu ?
Przemas_92 Opublikowano 11 Października 2020 Autor Opublikowano 11 Października 2020 Dzięki za pomoc, wszystko działa jak należy ?
Rekomendowane odpowiedzi