Muskel1 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Być może powodem było to, że felga była 8x19 a nie 9x19. Może 9J była by stabilniejsza chociaż 8J miała jeszcze duży zapas do górnej granicy dopuszczalnego nacisku. 8J miała 870 kg a auto miało nacisk na oś 1170 czyli na koło 585 kg.
Muskel1 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 43 minuty temu, WojtekA4B8 napisał: @Muskel1 także radzę zainwestować w porządne felgi i problemów nie będzie ... To chętnie posłucham ile Ty zapłaciłeś za te felgi i czy kupiłeś nowe.
grzes283 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 A co Wy Panowie tak z tymi profilami....przecież ważniejsza jest szerokość opony. Inny będzie profil przy 225/30 a inny przy 265/30. Temat rzeka i zgodzę się, że komfort, to pojęcie względne. Ale dziur i jakości dróg nie da się porównać. Wszędzie są inne i wszędzie inaczej się będzie odczuwać "komfort". Chcąć być obiektywnym trzeby by porównać dwa rozmiary np 18 i 19 cali na odpowiednich oponach w tym samym aucie, na tej samej drodze. Wówczas nie będzie nie domówień - ale kto tak by robił ;-D Jeżdziłem na różnych kołach, z różnymi oponami i jak wcześniej wspomniełem - różnica w komforcie jest odczuwalna, ale dramatu nie ma. Więc spory i przepychanki są bez sensu. Większe koło = ciekawszy wygląd = mniejszy komfort. 1
WojtekRS5 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2021 @Muskel1To że dałeś 500€ za sztukę i się skrzywiły po 70km słabej jakości nawierzchni to mogę ci tylko pogratulować dobrego zakupu i nie widzę sensu dalszej dyskusji na ten temat... 1
Muskel1 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Skoro radzisz mi zainwestować więcej pieniędzy chętnie wysłucham jaka jest Twoim zdaniem odpowiednia cena? Na przyszłość proponuje uprzednio dowiedzieć się o produkcie zanim zaczniesz komuś wytykać, żeby zainwestował więcej pieniędzy w kupno innego produktu.
szafa Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 37 minut temu, Muskel1 napisał: Skoro radzisz mi zainwestować więcej pieniędzy chętnie wysłucham jaka jest Twoim zdaniem odpowiednia cena? Na przyszłość proponuje uprzednio dowiedzieć się o produkcie zanim zaczniesz komuś wytykać, żeby zainwestował więcej pieniędzy w kupno innego produktu. Niestety ale cena nie jest wyznacznikiem jakości, kupiłeś bubez za który przepłaciłeś, trzeba było zainwestować w ory felgi i pewnie takich problemów byś nie uświadczył. Akurat u siebie miałem od 18 do 20 i śmiem twierdzić że między 19 a 20 jest różnica odczuwalna, ale dalej można komfortowo podróżować i nie ma mowy o krzywieniu kół po jeździe na płytach, moim zdaniem przy ory feldze na niskim profilu prędzej się podda opona niż felga. Poniżej zdjecie mojej opony, felga wytrzymała i dalej prosta. 3
Muskel1 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, szafa napisał: Niestety ale cena nie jest wyznacznikiem jakości, kupiłeś bubez za który przepłaciłeś, trzeba było zainwestować w ory felgi i pewnie takich problemów byś nie uświadczył. Akurat u siebie miałem od 18 do 20 i śmiem twierdzić że między 19 a 20 jest różnica odczuwalna, ale dalej można komfortowo podróżować i nie ma mowy o krzywieniu kół po jeździe na płytach, moim zdaniem przy ory feldze na niskim profilu prędzej się podda opona niż felga. Poniżej zdjecie mojej opony, felga wytrzymała i dalej prosta. Widzisz, to było 12 lat temu, nie było jakiegoś wielkiego wyboru w sortymencie ori Audi z czarnymi matowymi felgami, a dokładnie mówiąc panowie w Ingolstadt nawet w najgorszych koszmarach nie śnili, że kiedyś czarne felgi w Audi zakładać będą. Nie kierowałem się ceną tylko optyką. To koledzy proponowali dołożyć i kupić droższe, więc pytam jak drogie? Oryginalne Audi felgi czarne pojawiły się dużo później. Rotorów czy oklepanych RS4 nie chciałem bo co drugi na nich jeździ i mi się opatrzyły. Edytowane 3 Stycznia 2021 przez Muskel1
tomi790 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Do fajnej fury musi być fajne koło - a blade'y 21 cali z czarnymi wstawkami idealnie siadają do C7 competition i jeszcze w sepangu 1
marcintuchola Opublikowano 3 Stycznia 2021 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Mam na zimę założone ori 21” i jest komfort i felga prosta, ale wiadomo uważać trzeba ? bo będzie dziura to i 16” może pokrzywić. 3
WojtekRS5 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2021 4 godziny temu, tomi790 napisał: Do fajnej fury musi być fajne koło - a blade'y 21 cali z czarnymi wstawkami idealnie siadają do C7 competition i jeszcze w sepangu Też mi się tak wydaje 19 minut temu, marcintuchola napisał: Mam na zimę założone ori 21” i jest komfort i felga prosta, ale wiadomo uważać trzeba ? bo będzie dziura to i 16” może pokrzywić. To mi się podoba też jestem tego samego zdania . Nie myślałeś żeby zejść trochę niżej 3
marcintuchola Opublikowano 4 Stycznia 2021 Opublikowano 4 Stycznia 2021 Ładnie siadła ? bliżej sezonu letniego będę myślał o obniżeniu.
jedrekx Opublikowano 4 Stycznia 2021 Opublikowano 4 Stycznia 2021 bardzo dobre koło, mój brat na Q7 takie ma i jest petarda. co do profilu to nie ma co przesadzać. jeździłem na 19tkach z takim profilem na A5, na 20tkach w A6.. w Cabrio miałem 215/35/19 i też jeździłem bez skrzywienia felgi 1
WojtekRS5 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) Przyjechały dzisiaj czarne Ori emblematy Przód : 4H0853605CT94 ,A8,S8,Q2,Q8 Tył : 8W6853742AT94 ,RS5 Coupe wymiary identyczne jak w c7 lift , zrobi się tylko trochę cieplej i wlatują na auto , jeszcze pozostaje kwestia z emblematami V6T , oryginałów nie ma , myślę jeszcze czy włożyć chińskie czy może wywalić całkiem . Edytowane 9 Stycznia 2021 przez WojtekA4B8 1
skotyman Opublikowano 9 Stycznia 2021 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Chwalą sobie ludzie podróbki z ali, wiec ja bym spróbował na Twoim miejscu
WojtekRS5 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) 12 godzin temu, skotyman napisał: Chwalą sobie ludzie podróbki z ali, wiec ja bym spróbował na Twoim miejscu Mimo to podziękuję Nie jest to jakiś super duży koszt ...a te z ali jednak odbiegają troche od oryginału... Edytowane 10 Stycznia 2021 przez WojtekA4B8
WojtekRS5 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) 10 godzin temu, WojtekA4B8 napisał: Edytowane 10 Stycznia 2021 przez WojtekA4B8
skotyman Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 16 hours ago, WojtekA4B8 said: Mimo to podziękuję Nie jest to jakiś super duży koszt ...a te z ali jednak odbiegają troche od oryginału... Mówiłem o bocznych oznaczeniach, których nie ma w oryginale..
WojtekRS5 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2021 42 minuty temu, skotyman napisał: Mówiłem o bocznych oznaczeniach, których nie ma w oryginale.. Aaa to nie załapałem Chyba właśnie zamówię , wymiary się zgadzają nawet z oryginalnymi w chromie to może nie będzie źle
marcintuchola Opublikowano 11 Stycznia 2021 Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) Ja mam u sobie v6t z Ali za szt. płaciłem chyba z 27zl i naprawdę spoko mój pierwszy zakup z Chin udany ? 26,56 zł | ABS numer listu V6T V8T V10 godło dla Audi A4L A5 A6L A7 A8L TT RS7 SQ5 Car Styling Fender boczne odznaka absolutorium naklejka z Logo https://a.aliexpress.com/_AcKm1R Edytowane 11 Stycznia 2021 przez marcintuchola Link 1
WojtekRS5 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2021 19 godzin temu, marcintuchola napisał: Ja mam u sobie v6t z Ali za szt. płaciłem chyba z 27zl i naprawdę spoko mój pierwszy zakup z Chin udany ? W takim razie też zamawiam
Rekomendowane odpowiedzi