rysuchom Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Witam. Koledzy bardzo proszę o kontakt w kwestii wymiany kierownicy w A4 b6 na multi z A4 b7 celem wymiany doświadczeń . Mozna na priv. [email protected]
MaTeo85 Opublikowano 30 Października 2020 Opublikowano 30 Października 2020 Ja zmieniałem w b6 na kierownicę z B8 (taka sama jak w B7 tylko guziki z chromem) ale z tego co kojarzę to masz problem z radiem nie ori a nie samą kierownicą ?
rysuchom Opublikowano 31 Października 2020 Autor Opublikowano 31 Października 2020 Witaj MaTeo 85, dzięki,że odpowiedziałeś na mój apel. Nie wiem, czy to problem z radiem. pozwól,że opisze wszystko po kolei. Mam A4 b6 2001r., bez CAN.Wyszła fabrycznie z 4 ramienną kierownicą bez multi i z radiem 1 DIN. Aktualnie zamontoawłem kierownicę z A4 b7, czteroramienną z przyciskami multi, odpowiednią poduszką, taśmą, modułem kierownicy z lterką Q oraz wymieniłem kostkę taśmy. Zakupiłem chińskie radio 2 DIN, które obsłuuje funkcję multi. Niestety przyciski na kierownicy świecą ale nie mam pojęcia jak podłączyć funkcję multi. Na forum czytam,że nalezy dokupić adapter CANBUS CTSAD 002.2 . Pytanie brzmi, jak Ty ogarnąłeś ten problem? Android-5.1-Car-Stereo-User-Manual.pdf
Fido Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 Zerknij tu,może znajdziesz odpowiedź.
rysuchom Opublikowano 31 Października 2020 Autor Opublikowano 31 Października 2020 Dzięki Fido. Czytałem Twój post kilka razy. Twoje auto posiada magistralę CAN , moje nie. Czy kupowałes jakis adapter, czy wystarczyło tylko kodowanie ?
Fido Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 To nie mój temat.Ja nie zmieniałem kiery.
Banan Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 (edytowane) Nie pisz ze nie masz can bo to nieprawda - mozesz co najwyzej nie mieć kablelków can infotaimnent podciagniętych z licznika do radia Edytowane 31 Października 2020 przez Banan
rysuchom Opublikowano 31 Października 2020 Autor Opublikowano 31 Października 2020 Czy w a4 b6 2001r. wogóle był CAN z możliwością pociągniecia z licznika ?
rysuchom Opublikowano 31 Października 2020 Autor Opublikowano 31 Października 2020 Witaj. Bardzo prosze abyś przejrzał instrukcję mojego radia, szczególnie popatrz na stronę 27 gdzie jest info odnosnie Canbus, czy to oznacza , że nie muszę ciągnąć Canbusa z licznika , czy kupować adapter. Instrukcja w złączniku. Android-5.1-Car-Stereo-User-Manual.pdf
MaTeo85 Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 Wklej jeszcze pinout radia. Ogólnie can musisz pociągnąć z niebieskiej kostki licznika pin 19 i 20 jak dobrze pamiętam. Później poszukam to wkleje schemat. Wystarcza 2 przewody skręcone ze sobą. Xtrons chyba raczej powinien działać bez dodatkowych modułów can bus ale to trzeba obadać
Banan Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 tu masz pinout licznika https://mega.nz/file/Keo1Xb7Q#ZRRud4AurO3bqtPE1ziqWUFJGMF-F38ZWnczX1Fdz0U , kolega dobrze pamiętał że pin 19 i 20 niebieskiej wtyki
MaTeo85 Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 Na radiu masz can RX i can tx więc jest szansa że to by było to. Ale poczytaj jeszcze jak inni instalowali stacje xtrons'a dla pewności czy bez dekodera to będzie gadało
Banan Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 can rx I tx to bardziej odpowiada can odbiór ( r jako reciever ) i can nadawanie ( t jak transciever )
rysuchom Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Opublikowano 3 Listopada 2020 Gdzie konkretnie dostrzegłeś te Rx i Tx ?
rysuchom Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 Nie mogę znależć informacji gdzie podłaczyc te kabelki KEY1 i KEY2 , czy nikt tego nie instalował ?
Muskel1 Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 1 godzinę temu, rysuchom napisał: Nie mogę znależć informacji gdzie podłaczyc te kabelki KEY1 i KEY2 , czy nikt tego nie instalował ? Już tu pytałeś. Ile postów jeszcze napiszesz?
rysuchom Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 Pytam nadal , bo nikt konkretnie nie odpowiedział na moje pytanie.Uzyskane odpowiedzi sa nie precyzyjne , nie wypowiada sie nikt kto już to przerabiał.
Rekomendowane odpowiedzi