reall1977 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam. Czy można założyć instalację gazową do silnika z bezpośrednim wtryskiem benzyny? Kiedyś pytałem, że raczej nie bo takich silników się nie "gazuje". Na stronie www firmy elpigaz znalazłem informację, że mają takie instalacje. Pytam na tym forum bo nie mieszkam aktualnie w PL. Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam. Grzesiek
GRazny Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 znajomy ma instalację w 2.0 TFSI (turbo) więc chyba można...
Tomson Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Przy gazie w fsi będzie Ci spalał oprócz gazu również benzynę (~1L/100km) bo musi chłodzić benzyną wtryski czy coś takiego.
kepasa Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 znajomy ma instalację w 2.0 TFSI (turbo) więc chyba można... wow.... a gzie mu zakładali? ja pytałem jakiś czas temu, (miesiąc) w BRC w Tarnowie i dopiero początkiem czerwca do turbiny mówili że to przeskoczą... do niektórych modeli silnika bez turbo nie ma problemu... tak mówili... ale koleś chciał, żeby dla ścisłości podesłać mu maile'em win inr silnika z zapytaniem o instalkę...
poziek Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 znajomy ma instalację w 2.0 TFSI (turbo) więc chyba można... że co ?? :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:
GRazny Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 znajomy ma instalację w 2.0 TFSI (turbo) więc chyba można... że co ?? :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie: może inaczej... Skoda Octawia 2 rocznik 2008... silnik 2.0 Turbo... to jaki?[br]Dopisany: 07 Kwiecień 2009, 16:37_________________________________________________sorry... zadzwoniłem do niego bo osobiście autka nie widziałem ... 1.8 TSI... dla niektórych to nieduża różnica jak widać
szogun0 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Tylko czekać jak się coś posypie. No i ciekawe jak na gazie otrzymują mieszankę uwarstwioną.
create2fight Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 no nie otrzymuje bo nie ma takiej możliwości
Dev Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 instalke do auta benzynowego z wtryskiem bezposrednim załozysz ale nie bedzie pracowac prawidłowo, będą problemy z prawidłowym napełnianiem cylindrów i z wolnymi obrotami kilka lat temu niczego nieswiadmoni gazownicy "trenowali" mitsubishi z silnikami GDI, totalna porazka
mateogda Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 będą problemy ...... z wolnymi obrotami Dlatego instalacje dedykowane do wtrysków bezpośrednich (bynajmniej te Elpigazu) na wolnych obrotach przełączają na zasilanie benzyną.
piotrekb90 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 I ja się podepne do tematu...Znajomy ma B6 z 2.0 FSI i chce założyć gaz do niej. U gazownika jeszcze nie był i najpierw chce zobaczyć opinie innych z tego forum. Czy to prawda ze ten silnik pobiera LPG i Pb jednocześnie?? Może ktoś ma taki silnik i założył instalke do niego...Pomożecie?? Pozdrawiam!!
mateogda Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Czy to prawda ze ten silnik pobiera LPG i Pb jednocześnie?? Tak. Ja bym się jeszcze wstrzymał z gazem do FSI, niech inni wypróbują jak to się sprawdza..
piotrekb90 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 A jak Tobie mateogda sprawuje się instalka w 1.8T?? Jaką masz?? Masz z nią jakieś problemy??
mateogda Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 A jak Tobie mateogda sprawuje się instalka w 1.8T?? Jaką masz?? Masz z nią jakieś problemy?? Jak w podpisie, instalacja elpigazu, narazie bezproblemowo.
piotrekb90 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 A jak dlugo masz zalozona instalke?? I przy jakich obrotach zaczyna dzialac turbo?? Czy ono pracuje caly czas?? Jak to jest w tym silniku??
kepasa Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 ale 1.8T to nie FSI... to zupełnie coś innego... gaz sprwauje się nieźle, musisz poszukać
bimmer Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Dodam tylko tyle, że gazowicy u których ja montowałem gaz ( ale nie w audi0 pochwalili się, że zamontowali w audi z bezpośrednim wtryskiem paliwa gaz i gościowi musieli go wymontować. Dlatego, że ciągnęło sporo benzyny, przełączało się na biegu jałowym na benzyne przy ostrym przyspieszeniu również wywalało na benzyne. tak mi to opisali. Wniosek z tego, że kto chce latac na gazie musi unikać fsi,tsi i innych udogodnień w postaci bezpośrednich wtrysków.
michalmic Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 Coś temat obumarł aja zastanawiam sie nad zakupem A4 z 2.0 TFSI 200KM i założeniu gazu ma ktos może jakieś doświadczenia osobiste albo znajomych co założyli? Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Michał
poziek Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 Coś temat obumarł aja zastanawiam sie nad zakupem A4 z 2.0 TFSI 200KM i założeniu gazu ma ktos może jakieś doświadczenia osobiste albo znajomych co założyli? Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Michał Nie ma możliwości żeby do 2.0TFSI założyć gaz i żeby to jeździło. Koniec/Kropka
Dev Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 jezdzic toto bedzie ale strasznie kulawo
Rekomendowane odpowiedzi