felipe.avant Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Przyjaciele a czarny dym i pluje sadzą jak z komina...normalnie jak stary autobus ,dolot sprawdziłem,guma wymieniona i żadnej poprawy
Pollux Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 hmmm, też mi się zdarzyło (w B5) puszczać takie wielkie, sadzowe bąki... już myślałem, że czeka mnie mega wymiana części. okazało się, że to pęknięty wąż coolera. ale Ty powiadasz, że gumy sprawdzone...
karwasza Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 zrób logi i sprawdź jakie jest ciśnienie doładowania w stosunku do dawki paliwa.
grzes1150 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Ja u siebie jak wywaliłem kata to też przez pare dni jak butowałem to sadze z komina wydmuchiwało Jak auto straciło na mocy to rób logi.
Rudi Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 A od dawna przydymia czy zaczął ot tak z dnia na dzień?
felipe.avant Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2009 moc ta sama, idzie jak dziki, tylko ten dym,start dym,dwójka dym,na trójce dym,czwórka troszke lepiej,ale moc jest
rookie Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 a rury idące od intercoolera w dół też sprawdziłeś, tak? funk, wygląda na to, że ma za dużą dawkę paliwa, ale skąd nagle ta zmiana.. tuningowałeś coś?
felipe.avant Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2009 cały dolot idzie po wierzchu tak?? plastikowa rura z gumowym złączem na koncu tak?
rookie Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Nie, rura idzie jeszcze dołem od intercoolera do metalowej rury która jest w pasie przednim pod chłodnicą Zobaczysz ją ściągając osłonę dolną silnika
Rudi Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Opublikowano 7 Kwietnia 2009 moc ta sama, idzie jak dziki, tylko ten dym,start dym,dwójka dym,na trójce dym,czwórka troszke lepiej,ale moc jest Dymi pewnie cały czas, tylko na czwórce pęd wiatru to rozprasza. Ja miałem podobnie bo dymił mi prawie cały czas, i podczas jazdy i przy mocniejszym przyspieszaniu. I też obadałem wszystkie możliwości. I dolot sprawdziłem, turbawkę zregenerowałem, zaślepiłem EGR, dawki były ok, korekcje też i w końcu pomogła wymiana końcówek wtrysków. Różnica jest kolosalna. Nie mówię, że masz to samo, ale jak już pytałem czy przydymia ci od jakiegoś czasu czy z dnia na dzień, bo to by powiedziało soć więcej o przyczynie i zawęziło chyba obszar poszukiwań.
felipe.avant Opublikowano 10 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2009 jutro prawdze na kanale od spodu ten dolot,może akurat [br]Dopisany: 07 Kwiecień 2009, 22:25_________________________________________________nadal szukam przyczyny,kazdy wezyk pomacany,od spodu równiez/komputer wykazał nieszczelność w dolocie/ rozkreciłem przepływke, czysta jak łza
rtocki Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 czasem pomacanie nie daje efektu, jak jest jakieś dziwaczne pęknięcie , które dopiero pod wpływem ciśnienia Ci się "uaktywnia"
m1chal Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 zlacza od dolotu poowijaj bialym papierem np. od ksero i przylep tasma , troche sie przejedz , tam gdzie masz nieszczelny dolot od razu pojawia sie czarne tluste plamy . jest to chyba najtanszy sposob sprawdzenia nieszczelnosci .
rtocki Opublikowano 10 Czerwca 2009 Opublikowano 10 Czerwca 2009 albo dobra (poważnie) 3 warstwowa srajtaśma - łatwiej owijać niż papierem sztywnym, przy dużym przedmuchu to nawet dziurę w niej wywali
felipe.avant Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2009 okazało się że zły kąt wtrysku,zmniejszenie dawki,kodowanie sterownika
Rudi Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 okazało się że zły kąt wtrysku,zmniejszenie dawki,kodowanie sterownika Jakiego sterownika
Rekomendowane odpowiedzi