Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BlAcK ArRoW | 3.0 TDI V6 245kM | S-line | S-tronic | Quattro | Brakes 356/330 | Limousine by Grem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Mała zapowiedź zmian/y ? 

IMG_20220702_165425.jpg

Opublikowano

Zakładaj :lol1::thumbup1:

Opublikowano
  • Autor
23 godziny temu, Michu1996 napisał:

Zakładaj :lol1::thumbup1:

Jeszcze nie mogę, kompletuje graty dalej :decayed:

IMG20220707194100.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj autko odebrane, fotka zrobiona na szybko, żeby się pochwalić ? Progi również wymienione, więc pakiet SLINE zewnętrzny DONE ?

W weekend umyje autko i porobię focisze ?

20210327_135926.jpg

IMG20220804161413.jpg

Opublikowano

no fajnie, s-line jak zwykle robi robotę :thumbup1:

Opublikowano

Różnica ogromna:shock3:

Oczywiście na duży Plus:thumbup:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wstawiam obiecane focisze ? autko wysmalcowane pod jutrzejsze wesele ? na aucie położony wosk soft9?

Autko posiada już pełny sline, wraz z przednim zderzakiem wleciały również listwy progowe ? 

W między czasie w tamtym tygodniu wpadły nowe klocki hamulcowe Brembo. Stare miały prawie jeszcze pół klocka, ale niemiłosiernie piszczały od dłuższego czasu ?

IMG20220819194600.jpg

IMG20220819194615.jpg

IMG20220819194642.jpg

IMG20220819194725.jpg

IMG20220819194740.jpg

IMG20220819194839.jpg

IMG20220819194909.jpg

Opublikowano

Teraz duzo mlodziej wyglada :wink:

ile Cie kosztowała cała zmiana na sline? Jak są mocowane boczne listwy?

Opublikowano

Jeszcze lampy na full led i lepsze kolo ?

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, Hubertus01 napisał:

Teraz duzo mlodziej wyglada :wink:

ile Cie kosztowała cała zmiana na sline? Jak są mocowane boczne listwy?

Dzięki ?

Wszystkie potrzebne rzeczy do zderzaka wyszły mnie około 2600 zł, ale mi się już udało sprzedać grill i zderzak stary, więc jestem parę ładnych stówek do przodu ?

Za listwy dałem 500 zł i są mocowane na stare spinki/wkręty ?

Malowanie i roboty nie liczyłem.

11 godzin temu, szafa napisał:

Jeszcze lampy na full led i lepsze kolo ?

Choruję na nie, ale raczej zbyt duży koszt, szkoda mi wydać parę tysiaków na lampy, a gdzie tam jeszcze wiązki, moduły i robota ?

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :hi:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie :hi:

Autko 20 sierpnia pełniło rolę samochodu do ślubu ? 

Zaraz po weselu w poniedziałek udaliśmy się na wakacje na mazury w 4 osoby i pełen bagażnik. Audi zrobiło trasę bezproblemowo - ponad 900km ze średnim spalaniem 7.5l na 100km ?

Po powrocie ponownie został wymieniony olej i wszystkie możliwe filtry po niecałych 13 tys km. Miałem to zrobić przed samym weselem, ale brakowało mi czasu i okres między wymianami delikatnie mi się wydłużył...

received_1240217763403679.jpeg

received_1261016124436219.jpeg

received_1110098286254972.jpeg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie :hi:

Od jakiegoś dłuższego czasu biłem się z myślami czy autko zostawić dla siebie na dłużej czy sprzedać... ?

Wybór padł - zostaje!!! Biorąc pod uwagę, że nie ma nic kompletnie na rynku do kupienia czegoś wygodniejszego i pewnego. Autko ma porobione większe rzeczy tj. rozrząd, przeguby, hamulce i inne mniejsze rzeczy, więc jestem go pewien i szkoda oddawać komuś w pełni sprawne A6.

Już od jakiegoś czasu miałem pewne przypuszczenia co do S-tronica o jej zbliżającym się remoncie. Na termin czekałem ponad 2 miesiące i powiem Wam było warto!!! Samochód oddałem na Śląsk, około 200km od domu. Warsztat zajmował się TYLKO autami VAG, a przede wszystkim robił skrzynie S-tronic i rozrządu w V6 od Audi.

Auto stało dosłownie dwa pełne dni i było zrobione. Dokładnie dzisiaj je odebrałem i szczerze Wam powiem - uśmiech z twarzy mi nie schodził całą drogę, jak ta skrzynia pracuje dopiero teraz.

Gorzej było z zapłata, ale byłem przygotowany na to, że kiedyś ten czas nastanie. 

Przebieg 280 tys km - została zregenerowana cała mechatronika, wymienione sprzęgła z koszem oraz dwumas. Pan operuje tylko na oryginalnych częściach Audi, tak samo z olejem do skrzyni.

Ogólnie to już był czas na nią, ze względu na spalone kompletnie sprzęgła, tarczki były prawie gładkie, a dwumas grzechotał.

Spokój teraz na kolejne 200 tys km, a audiczka zostaje ze mną na długie lata ?

received_606402657944750.jpeg

received_684099516352400.jpeg

Opublikowano

gdzie to robiłeś jeśli to nie tajemnica?

Opublikowano
  • Autor
30 minut temu, marcin_o23 napisał(a):

gdzie to robiłeś jeśli to nie tajemnica?

B.M Auto Serwis - Wodzisław Śląski ?

Szczerze polecam, pełna profeska ?

Opublikowano

A ile to kosztowało? Ori oleje wcale takie dobre nie są a kosztują krocie..

Opublikowano

Kolega miał C7 3,0 TDI oprócz rozrządu też właśnie robił S-Tronic. 

Najważniejsze,  że jesteś zadowolony z efektu. ?

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Langista napisał(a):

A ile to kosztowało? Ori oleje wcale takie dobre nie są a kosztują krocie..

Wszystkie części z robotą 14 tys zł. Zapewne lepsze niż jakiś motul. Pan zajmuje się tym dosyć długo i bardzo dużo ma relacji i bardzo dobrych opinii. Bardzo dużo ludzi do niego wraca po naprawie skrzyni na wymianę oleju i ja zapewne też tam wrócę, bo mam pewność, że wymiana zostanie wykonana poprawnie. 

Zaraz po zakupie pojechałem na wymianę oleju w mojej okolicy do warsztatu zajmującego się tylko skrzyniami automatycznymi. Koleś, jak remontował skrzynie powiedział, że dawno takiego syfu nie widział. Olej, jak w silniku diesla, cały czarny... Masakra... Szkoda zresztą gadać... ?

48 minut temu, george napisał(a):

Kolega miał C7 3,0 TDI oprócz rozrządu też właśnie robił S-Tronic. 

Najważniejsze,  że jesteś zadowolony z efektu. ?

Mało powiedziane, nie sądziłem, że skrzynia będzie, aż tak dobrze działać  ?

Opublikowano
29 minut temu, Gremlin0209 napisał(a):

Zapewne lepsze niż jakiś motul.

:thumbup1:

Pierwszy raz słyszę to co @Langistanapisał tzn. że oleje do ASB z ASO Audi są złe.

Ta cena co napisałeś to włącznie rozrządem?

Edytowane przez pelonek1

Opublikowano

Nie napisałem że są złe, napisałem tylko, że nie są warte swojej ceny i są lepsze oleje, które są tańsze.

41 minut temu, Gremlin0209 napisał(a):

Bardzo dużo ludzi do niego wraca po naprawie skrzyni na wymianę oleju i ja zapewne też tam wrócę, bo mam pewność, że wymiana zostanie wykonana poprawnie. 

Nie wrzucam do jednego worka wszystkich.. u mnie w okolicy też jest jeden spec od skrzyni, wszyscy go zachwalają bo cuda potrafi ze skrzyniami zdziałać, naprawia beznadziejne przypadki, przerabia przełożenia, dorabia nowe zębatki na CNC itp. Bajka nie? Gościu w życiu nigdy klucza dynamometrycznego nie trzymał, wszystko idzie na pneumacie, simmeringi na młotku wbija, czujniki na znakach zamiast specjalnych przyrządach. Ktoś powie -czepiasz się, przecież to wszystko działa, klienci zadowoleni, no tak : tylko jak długo to będzie działać wykonane w ten sposób? Zaczęło robić się w tym fachu to włos się czasami na rękach jerzy, jak się usłyszy w jaki sposób te najbardziej polecane serwisy wykonują robotę.