Langista Opublikowano 22 Grudnia 2021 Opublikowano 22 Grudnia 2021 7 godzin temu, szaryy napisał: o które kratki chodzi bo nie jestem w temacie? W bagażniku pod podłogą są otwory wentylacyjne, przy podmuchach klapki podskakują dużo mocniej jak normalnie i słychać jak 'pierdzi' VID_20210702_214516.mp4
szaryy Opublikowano 22 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2021 widać je na tym zdjęciu? Jeżeli tak to zaznacz proszę które. Skoro są wentylacyjne to raczej nie powinno się ich oklejać?
Skowrix Opublikowano 22 Grudnia 2021 Opublikowano 22 Grudnia 2021 Nie, one są poniżej poziomu podłogi, we wnękach za nadkolami (po prawej pod wzmacniaczem audio, po lewej pod schowkiem/modułami PDC, haka itp.) Tutaj foto z zewnątrz:
matyss___ Opublikowano 22 Grudnia 2021 Opublikowano 22 Grudnia 2021 Ustrojstwo...tacy specjalisci w Audi a takiego bubla wypuscili....W a3 8p tez pierdzi...
Langista Opublikowano 22 Grudnia 2021 Opublikowano 22 Grudnia 2021 Wiesz, u mnie to z zewnątrz słychać ale wewnątrz już nie, no chyba że słucham cicho muzyki, która ma bardzo mocny bas, to tak.
szaryy Opublikowano 22 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Skowrix napisał: Nie, one są poniżej poziomu podłogi, we wnękach za nadkolami (po prawej pod wzmacniaczem audio, po lewej pod schowkiem/modułami PDC, haka itp.) Tutaj foto z zewnątrz: Dzieki @Skowrix za odpowiedź. Nasuwa się pytanie, co z nimi zrobić by nie rezonowaly?
matyss___ Opublikowano 22 Grudnia 2021 Opublikowano 22 Grudnia 2021 Godzinę temu, szaryy napisał: Dzieki @Skowrix za odpowiedź. Nasuwa się pytanie, co z nimi zrobić by nie rezonowaly? Zaślepic nie wolno bo drzwi nie zamkniesz...a jakby wywalic te ruchome klapki?
M@rcin Opublikowano 22 Grudnia 2021 Opublikowano 22 Grudnia 2021 (edytowane) Jak rezonuje to ta po prawej przy ori subie - ja u siebie zakleiłem tylko ją i idzie spokojnie zamknąć drzwi Edytowane 22 Grudnia 2021 przez M@rcin
Langista Opublikowano 24 Grudnia 2021 Opublikowano 24 Grudnia 2021 W dniu 22.12.2021 o 18:04, matyss___ napisał: Zaślepic nie wolno bo drzwi nie zamkniesz...a jakby wywalic te ruchome klapki? Jak wywalisz klapki to woda zacznie wlewać się do auta.
szaryy Opublikowano 25 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2021 18 godzin temu, Langista napisał: Jak wywalisz klapki to woda zacznie wlewać się do auta. Jak będą rezonować to będę się martwił. Na razie ich nie ruszam
Ivanek Opublikowano 28 Grudnia 2021 Opublikowano 28 Grudnia 2021 W dniu 25.12.2021 o 11:54, szaryy napisał: Jak będą rezonować to będę się martwił. Na razie ich nie ruszam Zakleiłem tą prawą dość szczelnie taśmą srebrną, lewej nie ruszałem, chyba jest trochę lepiej ale mam wrażenie że na tylnej szybie szybciej pojawia się para w takie dni jak ostatnie.
Muskel1 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Godzinę temu, Ivanek napisał: Zakleiłem tą prawą dość szczelnie taśmą srebrną, lewej nie ruszałem, chyba jest trochę lepiej ale mam wrażenie że na tylnej szybie szybciej pojawia się para w takie dni jak ostatnie. można tylko pogratulować pomysłu.
szaryy Opublikowano 28 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2021 (edytowane) Mam kolejną rozkminkę, mianowicie jakby tu bez większych perturbacji pociągnać sygnał do wzmacniacza. Rozdzielać go przy wtyku RCA czy wcześniej jak na 1 zdjęciu Edytowane 28 Grudnia 2021 przez szaryy
Muskel1 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Sygnał liniowy z radia idący do ori wzmaka może być za słaby do zasilenia dołożonego wzmacniacza. Możliwe, że będziesz musiał zastosować adapter high low. Rozumiem, że oryginalny wzmacniacz nie będzie napędzał żadnego głośnika? Jeżeli będzie deaktywowany, to możesz spróbować wykorzystać sygnał liniowy idący z radia do ori wzmaka (zdj. nr.1). Jeżeli będziesz nim chciał zasilić oba wzmacniacze może być za słaby.
szaryy Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) 22 godziny temu, Muskel1 napisał: Sygnał liniowy z radia idący do ori wzmaka może być za słaby do zasilenia dołożonego wzmacniacza. Możliwe, że będziesz musiał zastosować adapter high low. Rozumiem, że oryginalny wzmacniacz nie będzie napędzał żadnego głośnika? Jeżeli będzie deaktywowany, to możesz spróbować wykorzystać sygnał liniowy idący z radia do ori wzmaka (zdj. nr.1). Jeżeli będziesz nim chciał zasilić oba wzmacniacze może być za słaby. Adapter hi-low mam już we wzmacniaczu. Ori wzmacniacz będzie napędzał jeden głośniczek w bagażniku, jak w serii. Edytowane 29 Grudnia 2021 przez szaryy
Rob@k Opublikowano 29 Grudnia 2021 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Ja mam zostawiony Ori wzmacniacz do napędu głośników z tyłu. Z kostki wziąłem sygnał do drugiego wzmacniacza i suba.
szaryy Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2021 38 minut temu, Rob@k napisał: Ja mam zostawiony Ori wzmacniacz do napędu głośników z tyłu. Z kostki wziąłem sygnał do drugiego wzmacniacza i suba. Dokładnie tak to będzie wyglądało. @Rob@k jak tam sytuacja z hybrydką u Ciebie?
Rob@k Opublikowano 29 Grudnia 2021 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Godzinę temu, szaryy napisał: Dokładnie tak to będzie wyglądało. @Rob@k jak tam sytuacja z hybrydką u Ciebie? Turbo zamontowane i po nowym roku chcę jechać na program. Zobaczymy czy się uda, napewno dam znać.
szaryy Opublikowano 31 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2021 Kyrje elejson z dopasowaniem tego fitboxa do boczku. Mimo wszystko tego wszystkiego najlepszego dla Was w nowym roku!
Pleban Opublikowano 7 Stycznia 2022 Opublikowano 7 Stycznia 2022 drzwi całkiem lepiłeś matą? ja sie dawno też z tym bawiłem. wiem ile z tym zabawy. w skrócie całe audio zmienione. ale musze jeszcze boki bagażnika i podłogę wyłożyc jak u Ciebie jest. aż żałuje że nie kupiłem wiecej maty. opakowanie poszło. a teraz za całe pudelko musiałbym zapłacić ponad 100 więcej.
Rekomendowane odpowiedzi