Maniek 44 Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Opublikowano 7 Listopada 2021 Godzinę temu, Maniek 44 napisał: Potrzebny vcds do laptopa do wgrania + sterowniki kabel mam kkl niebieski vag.com Czy wgrałby ktoś na laptopa w fajnej cenie? I poustawiał.
Langista Opublikowano 7 Listopada 2021 Opublikowano 7 Listopada 2021 Masz na forum wszystko opisane jak dla laika, serio aż taki leniwy jesteś, że chcesz komuś zapłacić za 5 minut roboty?
Maniek 44 Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Opublikowano 7 Listopada 2021 3 minuty temu, Langista napisał: Masz na forum wszystko opisane jak dla laika, serio aż taki leniwy jesteś, że chcesz komuś zapłacić za 5 minut roboty? Pomuz mi to ogarnąć
kamil-vag Opublikowano 7 Listopada 2021 Opublikowano 7 Listopada 2021 Jakbyś nie był leniwy to byś poszukał... Tu masz wszystko łącznie z instrukcją: https://a4-klub.pl/topic/402004-vag-com-3112-pl-en-vcds-lite-12-instalki/ 1
MaTTym Opublikowano 7 Listopada 2021 Opublikowano 7 Listopada 2021 Jak rozumiem można z niego korzystać ?
Langista Opublikowano 7 Listopada 2021 Opublikowano 7 Listopada 2021 (edytowane) Z programu? Do modelu B6 i niżej wystarczy interfejs k-line + program z linku powyżej. Od B7 potrzebny już klon lub Hex/can chińczyk od 150 zł w górę + program. Przy klonie za ok 200 zł działa tylko VCDS (tzw. "klon" czyli sklonowany oryginalny interfejs z VCDS za grube hajsy) Edytowane 7 Listopada 2021 przez Langista 1
MaTTym Opublikowano 7 Listopada 2021 Opublikowano 7 Listopada 2021 Rozumiem. Macie coś godnego do polecenia pod B7, kupił bym bo po co płacić komuś za 10 czy 15 minut roboty a w garażu się przyda
przem8 Opublikowano 7 Listopada 2021 Opublikowano 7 Listopada 2021 Wpisz sobie vcds hex, multum ofert na olx albo taniej z aliexpress. Zwykłym kablem powinieneś się połączyć z grupą engine więc coś sprawdzisz.
Hassano Opublikowano 8 Listopada 2021 Opublikowano 8 Listopada 2021 Podepne sie pod temat, chciałbym kupić cvds'a i moje pytanie jest takie czy te z alliexpres są coś warte?? Czy ktoś ma kupione z tego źródła i wszystko działa?? I najważniejsze czy DA SIE NIM ROBIĆ WSZYSTKO tak jakby był oryginalny? Ponadto na aukcjach pisze że może być nawet po polsku ale ciężko mi w to uwierzyć. Jak jest ktoś oblatany w temacie to byłbym wdzięczny za link czy to z alli czy z jakiegoś naszego źródła
marky2552 Opublikowano 8 Listopada 2021 Opublikowano 8 Listopada 2021 te z alli działają mamy ze szwagrem stamtąd po polsku po angielsku i niemiecku jak dotąd wszystko działa używane sporadycznie
Hassano Opublikowano 8 Listopada 2021 Opublikowano 8 Listopada 2021 16 minut temu, marky2552 napisał: te z alli działają mamy ze szwagrem stamtąd po polsku po angielsku i niemiecku jak dotąd wszystko działa używane sporadycznie Ja również chce to do własnego użytku ale kto pyta nie błądzi czyli bez stresu można zamawiać na alli kabelek i być dobrej myśli Na marginesie sprawdziłem te z olx i tam ceny są około 200-250zł a na moje oko to są dokładnie te same co na alliexpres tyle że są już pewnie w polsce
kamil-vag Opublikowano 9 Listopada 2021 Opublikowano 9 Listopada 2021 Ważne żeby to był kabel na chipie Atmegi I tak to co na olx jest z Ali... Do tego potrzeba Loadera Kolimera 9.2 i odpali na takim kablu ori wersja vcdsa...
MaTTym Opublikowano 9 Listopada 2021 Opublikowano 9 Listopada 2021 17 godzin temu, marky2552 napisał: te z alli działają mamy ze szwagrem stamtąd po polsku po angielsku i niemiecku jak dotąd wszystko działa używane sporadycznie Podrzucisz link ? ??
kamil-vag Opublikowano 9 Listopada 2021 Opublikowano 9 Listopada 2021 Przykładowy link https://a.aliexpress.com/_uIVp6s
MaTTym Opublikowano 9 Listopada 2021 Opublikowano 9 Listopada 2021 Godzinę temu, kamil-vag napisał: Przykładowy link https://a.aliexpress.com/_uIVp6s Da radę zakodować przez niego kluczyk ew włączyć funkcję ? Czy tylko podstawowa diagnostyka ?
pelonek1 Opublikowano 9 Listopada 2021 Opublikowano 9 Listopada 2021 10 minut temu, MaTTym napisał: Da radę zakodować przez niego kluczyk ew włączyć funkcję ? Czy tylko podstawowa diagnostyka ? Jak znasz kod PIN immo to kluczyki dopiszesz. Kodowania, adaptacje, logi - wszystko zarobisz.
Hassano Opublikowano 9 Listopada 2021 Opublikowano 9 Listopada 2021 (edytowane) VAG COM 21.3 VAGCOM 20.12 VCDS HEX CAN interfejs USB dla VW AUDI Skoda Seat VAG 20.4 wielojęzyczny ATMEGA162 + 16V8 + FT232RQ|Car Diagnostic Cables & Connectors| - AliExpress PL.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Tak dopytując takie coś może być^^?? W sumie oznaczenia itp są chyba takie same jak Ty podałeś w linku ale jakoś opis lepiej zrobiony I tak dopytam odnośnie tego kluczyka, na pewno da sie zaprogramować kluczyk z innego auta? Bo już czytałem że vcds tego akurat nie potrafi zrobić Edytowane 9 Listopada 2021 przez Hassano
MaTTym Opublikowano 9 Listopada 2021 Opublikowano 9 Listopada 2021 VAG COM 21.3 VAGCOM 20.12 VCDS HEX CAN interfejs USB dla VW AUDI Skoda Seat VAG 20.4 wielojęzyczny ATMEGA162 + 16V8 + FT232RQ|Car Diagnostic Cables & Connectors| - AliExpress PL.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Tak dopytując takie coś może być^^?? W sumie oznaczenia itp są chyba takie same jak Ty podałeś w linku ale jakoś opis lepiej zrobiony I tak dopytam odnośnie tego kluczyka, na pewno da sie zaprogramować kluczyk z innego auta? Bo już czytałem że vcds tego akurat nie potrafi zrobić Kolega wyżej mówi że jak się zna pin itp to podobno można to ogarnąć jeśli sobie nie radzi z kodowaniem to troszkę lipa. Ale grunt żeby dało się ogarnąć np. Doświetlanie zakrętu chciał bym to wrzucić w B7 tylko teraz pytanie czy wgl ona ma tą funkcję ? (Światła przeciwmgielne) ??
kamil-vag Opublikowano 9 Listopada 2021 Opublikowano 9 Listopada 2021 29 minut temu, MaTTym napisał: Doświetlanie zakrętu chciał bym to wrzucić w B7 tylko teraz pytanie czy wgl ona ma tą funkcję ? (Światła przeciwmgielne) ?? Nie ma tego jako funkcja w B7, trzeba dokładać moduł.
Rekomendowane odpowiedzi