Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zmiana licznika z czerwonego na kolorowy fis a4 b6 1.9 tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem licznik z kolorowym fisem o numerach 8E0920930R  a mój oryginalny posiada 8E09200900k i mój problem polega na tym ze nie mogę zaadaptować licznika do samochodu oba piny posiadam po wyciągnięciu wsad.

korzystałem z tego sposobu lecz nic nie działa tu jest link 

jeśli ktoś bawił się w to poproszę o pomoc 

Opublikowano

Nie przypiszesz z EDC15...pozostaje Ci sklonowanie licznika.

@Banan pomoże zapewne ?

Wiem, bo sam z tym walczyłem ze 3 dni i w końcu i tak musiałem wysłać licznik do przepisania, taki urok TDI.

Opublikowano
12 godzin temu, kamil-vag napisał:

Nie przypiszesz z EDC15...pozostaje Ci sklonowanie licznika.

@Banan pomoże zapewne ?

Wiem, bo sam z tym walczyłem ze 3 dni i w końcu i tak musiałem wysłać licznik do przepisania, taki urok TDI.

a nie mógl bym sam tego zrobić ?

Opublikowano

Pewnie byś mógł, ale trzeba wiedzieć co przepisać ze starego do nowego...a jak ktoś poda to na tacy, to straci zarobek ? więc wiesz...

Możliwe, że jest to gdzieś opisane itd...szukajcie a znajdziecie.

Opublikowano

Gdybyś umiał, nie tworzył byś tego wątku. Nikt nie napisze Ci jak to zrobić, bo ta wiedza już darmowa nie jest ;)

Opublikowano
14 minut temu, Langista napisał:

Gdybyś umiał, nie tworzył byś tego wątku. Nikt nie napisze Ci jak to zrobić, bo ta wiedza już darmowa nie jest ;)

znaczy nie jestem Januszem i nie chcę za darmo tylko chciał bym się nauczyć właśnie grzebać w tym temacie ale jak ktoś wie kto dobrze robi to poprosił bym o link będę wdzięczny 

Opublikowano
1 godzinę temu, adrianekxxxx napisał:

znaczy nie jestem Januszem i nie chcę za darmo tylko chciał bym się nauczyć właśnie grzebać w tym temacie ale jak ktoś wie kto dobrze robi to poprosił bym o link będę wdzięczny 

Możesz zacząć próbować ale tutaj ucząc się, uwalisz licznik na amen.

Opublikowano

Vag epprom programeerem nie przepiszesz ręcznie i koniec tematu , nawet jakbyś wiedział co przenieść. Po prostu ten program tego nie potrafi. Próba zapisu w trybie newmode czyli decrypted kończy się Def na zegarach.

Opublikowano

Takie sztuczki tylko w silnikach benzynowych ze sterownikami me7.x.x,poza tym przed zabawą w hakera pierwszy raz,trzeba zrobić kopie wsadu swojego licznika bo inaczej unieruchomisz auto i nie będzie tanio wówczas.