przemolll Opublikowano 23 Stycznia 2022 Opublikowano 23 Stycznia 2022 Rozumiem że honowanie i Ori korby to taki żart???
bandyta928 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2022 Żartowałem tylko z hamulcami. Bardziej niż honowanie martwią mnie male nieszczelnosc na zaworach wydechowych. Mam nadzieję że się uklepie. received_622359292381909.mp4
bandyta928 Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2022 To inna glowica niż ta która mialem rozebrana. Ta rozebrana jest w pełni zregenerowana i czeka na pacjenta. Ta która założyłem jest po przebiegu około 20tys km. Jeździła z mocą około 300hp. Potem ogarniała 350hp+ ale silnik nie wytrzymał strojenia. Dobrze przyjmowala zaplon więc sądziłem że ogarnie. Możliwe że wałek ciśnie na szkanki i nie pozwala sie zawora domknąć. Jak będzie jakiś zonk to zleci czapka.
bandyta928 Opublikowano 25 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2022 Przyszło pare gratów. Korek magnetyczny oleju i nowe wahacze. Będzie rozporka do przodu na fajnych nastawach geometrii. Na przodu siada chyba 312mm zeimmerman i ferodo premium. Tarcze leżały pare lat w szafie w domu i lekko je przylaplo. Do tego stalowy oplot który jest w drodze. Mam używane tarcze 320 i aluminiowa zwrotnice i zastanawiam się co będzie lepsze. Na tyl tez lekko wieksza tarcza.
Gordon777 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Nieźle się zapowiada, ciekaw jestem efektu "końcowego" powodzenia !
bandyta928 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2022 (edytowane) Dzieki za dobre słowa Przyszła turbawka wiec zapowiada się dalszy ciąg prac. Będzie trzeba zrobić jeszcze raz przejściówkę na me7.5 bo ta ktora zrobiłem się sprzedala. Będzie trzeba wykonać sprzeglo i zamontować turbo i wymienić szpilki trzymające dp. Niedługo relacje. Edytowane 26 Stycznia 2022 przez bandyta928
bandyta928 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2022 Ostateczne przymiarki do założenia turbawki. Pasowanie węży wodnych i olejowych. Konstrukcja splywu oleju. Wszystko zrobienie przy zachowaniu oryginalnego wyglądu. Mocowanie turbo pasuje w miejsce mocowan klimatyzacji. 1
Kejsi Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Lewą ręką się przeżegnałem jak patrzyłem na zdjęcia i czytałem co tu się dzieje ??? Powodzenia i czekam na aktualizacje ?
VRGOOD Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 4 godziny temu, Kejsi napisał(a): Lewą ręką się przeżegnałem jak patrzyłem na zdjęcia i czytałem co tu się dzieje ??? Powodzenia i czekam na aktualizacje ? Raczej projekt padł
Rekomendowane odpowiedzi