Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1z] prawdopodobnie najlepiej wyposażony przedlift A4 B5 w pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nom 18 tylko znalazlem w 8j chyba ze cos przeoczylem, a nie chcialem z wywalonym rantem,

• Odpowiedzi 2.2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pełen szacun :kox::jerk:

Opublikowano
nom 18 tylko znalazlem w 8j chyba ze cos przeoczylem, a nie chcialem z wywalonym rantem,

215/35 lezy optymalnie na 8,5J, i chyba taką samą bym wrzucił na 8J, wczesniej miałem założone 225/40 to był balon okrutny i felga traciła urok:wink:, ale bedzie gnietlo to BLQ:kox:

Opublikowano

215/35 lezy optymalnie na 8,5J

na nowy sezon na 8,5 ja zakładam 255/30 :kox:

Opublikowano

215/35 lezy optymalnie na 8,5J, i chyba taką samą bym wrzucił na 8J, wczesniej miałem założone 225/40 to był balon okrutny i felga traciła urok:wink:, ale bedzie gnietlo to BLQ:kox:

na avusach mialem 225/40 i zle to nie wygladalo, ale teraz mysle nad 215.... zobacze co sie trafi

Opublikowano

Avusy są piękne zaraz kończę śniadanie i lece do garażu przymiarkę strzelić :kox:

Opublikowano
Avusy są piękne zaraz kończę śniadanie i lece do garażu przymiarkę strzelić :kox:

wiedzialem ze zadlugo nie wytrzymasz :kox:

zegar doladowania jest juz rownierz po regeneracji :) zaras ide go wrzucic do auta

DSCF3387_zps038180d4.jpg

Opublikowano

na avusach mialem 225/40 i zle to nie wygladalo, ale teraz mysle nad 215.... zobacze co sie trafi

jak masz brać 215/40 to szukaj 205/40:wink:

Opublikowano

i bedzie wyglądał jak kolarzówka, zakładaj najszersze gumy jakie wejdą :banan:

Opublikowano

gwint w miare ogarniety :) bo wygladal slabo.... ale dobrze ze tylko wygladal bo technicznie w bdb stanie :kox:

20131017_181315_zps36c24244.jpg

20131219_172656_zps4be8cd45.jpg

do tego przyszla paczka od mikolaja mrogala

DSCF3408_zps7315675f.jpg

dobra ale koniec tego dobrego, jest problem..... stojac na wolnych obrotach czuje ze drży mi buda, nie sa to mocne drgania ale mnie wkurw.... wiem ze kiedys tego nie bylo.... i teraz tak wymienilem wszystkie poduszki pod silnikiem i skrzynia, nic sie nie zmienilo jezeli chodzi o te drgania, mechanik powiedzial ze nic z tym nie zrobie, i zebym sobie odpuscil.... ale mi to nie da spokoju..... chce zmienic teraz gumy na wieszakach wydechu i zobaczyc co sie zmieni, i w ostateczności zmienić plecionkę, wizualnie wyglada dobrze ale jest ori, taka jak wyjechała z fabryki i ma ponad 400 nalatane.... i pytanie czy zmieniać sama plecionkę czy wywalić całość z katalizatorem i założyć np ZAMIENNIK KATALIZATORA DO AUDI A4 i VW PASSAT (3803816863) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
gwint w miare ogarniety :) bo wygladal slabo.... ale dobrze ze tylko wygladal bo technicznie w bdb stanie :kox:

http://i1174.photobucket.com/albums/r611/dropsone/20131017_181315_zps36c24244.jpg

http://i1174.photobucket.com/albums/r611/dropsone/20131219_172656_zps4be8cd45.jpg

do tego przyszla paczka od mikolaja mrogala

http://i1174.photobucket.com/albums/r611/dropsone/DSCF3408_zps7315675f.jpg

dobra ale koniec tego dobrego, jest problem..... stojac na wolnych obrotach czuje ze drży mi buda, nie sa to mocne drgania ale mnie wkurw.... wiem ze kiedys tego nie bylo.... i teraz tak wymienilem wszystkie poduszki pod silnikiem i skrzynia, nic sie nie zmienilo jezeli chodzi o te drgania, mechanik powiedzial ze nic z tym nie zrobie, i zebym sobie odpuscil.... ale mi to nie da spokoju..... chce zmienic teraz gumy na wieszakach wydechu i zobaczyc co sie zmieni, i w ostateczności zmienić plecionkę, wizualnie wyglada dobrze ale jest ori, taka jak wyjechała z fabryki i ma ponad 400 nalatane.... i pytanie czy zmieniać sama plecionkę czy wywalić całość z katalizatorem i założyć np ZAMIENNIK KATALIZATORA DO AUDI A4 i VW PASSAT (3803816863) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

a nastawnik w jakim masz stanie?
Opublikowano

ciezko powiedziec :) ale obroty delikatnie faluja na vagu, ale bylo tak od samego poczatku

Opublikowano

zrób mu komplet logów, moze ktos sie czegos szczególnego dopatrzy na diagnostyce:wink: bo moze domaga sie witaminki mocy:grin:

Opublikowano

Jakbys chcial a nie byl pewny to moglbym Ci podeslac wyczyszczony nastawnik, przelozylbys sobie i zobaczyl czy dalej drga.

Opublikowano
Jakbys chcial a nie byl pewny to moglbym Ci podeslac wyczyszczony nastawnik, przelozylbys sobie i zobaczyl czy dalej drga.

a to jest p&p odkrecam swoj i przykrecam drugi? czy trzeba cos regulowac po przekladce?

Opublikowano

Tylko dawke paliwa. Jak nie robiles tego wczesniej to dobrze by bylo zebys ktos Ci pomogl ale samemu tez wszystko sie da zrobic:wink: tylko vaga miec.

Opublikowano

Najgorsze będzie dobrze zamcować nastawnik do pomy by go nie uszkodzic z pierwszego odpalenia:wink: kup odrazu nowe uszczelki pod nastawnik jesli sie za to weźmiesz

---------- Post dopisany at 10:43 ---------- Poprzedni post napisany at 10:40 ----------

łatwo jest skrzywić ten trzpień jak sie nie trafi

nastawnik13lt.jpg

Opublikowano

odstawie auto do kogos zeby to ogarnal, i to moze byc przyczyna drgania budy?

Opublikowano

To moze byc jedna z mozliwych przyczyn.

A ze wszyscy jestesmy pasjonatami tych aut to pojde na reke i podesle dobry nastawnik, przelozysz i zobaczysz jak zachowuje sie samochod :wink:

Jakby to bylo przyczyna to odeslesz mi swoj stary a szczegoly beda na PW.

Opublikowano

spoko, to dagadamy reszte na pw, polka doszla przedchwila

---------- Post dopisany at 10:58 ---------- Poprzedni post napisany at 10:57 ----------

a narazie zrobie komplet logow