Ivanek Opublikowano 24 Lipca 2023 Opublikowano 24 Lipca 2023 Będąc szczerym to ani wkładka KN ani tymbardziej stożek nie jest tu potrzebny. A4 B6/B7 ma dwa doloty do filtra powietrza, jest to spokojnie wydajne i bezpieczne do kilkuset koni mechanicznych i nie mowa tu o dwójce czy trójce z przodu. Według mnie więcej sensu jest w izolacji termicznej dolotu czy też wydechu.
staniek Opublikowano 24 Lipca 2023 Opublikowano 24 Lipca 2023 1,8t nie ma drugiego chwytu powietrza z nadkola, o ile mi się dobrze pamięta.
Ivanek Opublikowano 24 Lipca 2023 Opublikowano 24 Lipca 2023 6 minut temu, staniek napisał(a): 1,8t nie ma drugiego chwytu powietrza z nadkola, o ile mi się dobrze pamięta. 1,9 na pewno ma, 3,0 tdi również.
Koziar993 Opublikowano 24 Lipca 2023 Autor Opublikowano 24 Lipca 2023 Jutro demontuje zderzak i nadkola do ustawienia przodu . Szpary itp. Do tego montaż chłodnicy wspomagania , ponieważ jeżdżę bez i mam wrażenie że kierownica chodzi ciężej po X kilometrach. Przyjrzę się tez tej kierownicy i zrobię parę zdjęć
Ivanek Opublikowano 24 Lipca 2023 Opublikowano 24 Lipca 2023 4 minuty temu, Koziar993 napisał(a): Jutro demontuje zderzak i nadkola do ustawienia przodu . Szpary itp. Do tego montaż chłodnicy wspomagania , ponieważ jeżdżę bez i mam wrażenie że kierownica chodzi ciężej po X kilometrach. Przyjrzę się tez tej kierownicy i zrobię parę zdjęć W benzynach jest również przepływomierz między filtrem powietrza a turbiną?
Mukade93 Opublikowano 24 Lipca 2023 Opublikowano 24 Lipca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Ivanek napisał(a): W benzynach jest również przepływomierz między filtrem powietrza a turbiną? jest przeplywka miedzy pucha a tipem, ja taka ala kierownice powietrza zrobilem z a6 c5 czy cos daje nie sprawdzalem jeszcze ale na temperatury narazie na dsmica nie narzekam bo wloty do ickow sa troche w exeo wieksze jak w a4kach Edytowane 24 Lipca 2023 przez Mukade93 1
Koziar993 Opublikowano 25 Lipca 2023 Autor Opublikowano 25 Lipca 2023 Przód ... " spasowany" Mogło być lepiej ale to już nie na moje nerwy . Druga rzecz , że IC troszkę przeszkadza i nie mam pewności czy jeden z błotników jest ori . Ale mimio wszystko dzięki za pomoc ! : ) 1
Koziar993 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2023 I wlatuje powoli 2din + wzmacniacz : ) Pytanie do tych co się znają - radio ze zdjęcia , AUDI SYMPHONY - jaki moduł BT pasuje , bo można się pogubić juz 😕 1
Koziar993 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Wefa juz nadciąga do mnie Jutro panel klimatronika z b7 zlutować z przekaźnikiem i zestaw 2 din + wzmak gotowy Do szczęścia tylko jakiś bass który niebawem wleci w ori miejsce albo koło zapasowe
george Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 6 minut temu, Koziar993 napisał(a): Do szczęścia tylko jakiś bass który niebawem wleci w ori miejsce albo koło zapasowe Mazda 6 miała subwoofer ponad kołem, audi Q5 też chyba.
Koziar993 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Dokładnie myślałem o Q5 : ) ale znalazlem swojego czasu post o mazdzie i ktoś pisał , ze nawet lepiej to chodzi
A4b6quattro Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 U siebie mam akurat , drugi subwoofer w kole Bose z Mazdy 5 gra ładnie z Bose ,normalnie mózg lasuje
Ivanek Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Ja wybrałem z Q5 bez bose i też dobrze daje radę, to jako uzupełnienie a nie wywyższenie bassu ponad wszystko, plecy miło masuje ale jednocześnie nie łupi w uszy. Jak to lubi Mieści się w pełnowymiarowe koło 17"
A4b6quattro Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 W dniu 7.08.2023 o 22:24, Koziar993 napisał(a): I wlatuje powoli 2din + wzmacniacz : ) Pytanie do tych co się znają - radio ze zdjęcia , AUDI SYMPHONY - jaki moduł BT pasuje , bo można się pogubić juz 😕 Pytasz o fabryczny moduł czy taki z aledrogo?
Koziar993 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, A4b6quattro napisał(a): Pytałem o taki z allegro , ale już mam i działa na dniach porobie foto
Koziar993 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Hej ! Teraz zwrócę się do Was o małą poradę / pomoc . Posiadam lakier LZ9W ( black heban) i samochód w marcu 2024 r idze do kompletnego malowania. Jako , że obecnie jest cały czarny ( łącznie z lampami tył , przód , kierunki boczne itp ( po za chromowanym relingiem i ramkami szyb)) chciałbym dodać jakiś kontrast . Czy jest to dobry pomysł ? Czy malować po całości na czarno ? Są te kolorowe proszki .. może tym ?
george Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Lakier czarny,,ale oprócz relingów i ramek w chrom dałbym lustra oraz ramki grilla i dolnej kratki zderzaka. Będzie fajny kontrast.
Koziar993 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Heh , akurat od paru dni są ramki w czerni , chciałem przetestować czy będą ładniejsze niż te chromowane . Ale chyba rzeczywiście wyszło to gorzej Kojarzysz może czy jest opcja kupienia plastra miodu w srebrnym kolorze czy tylko czerń ?
Rekomendowane odpowiedzi