Opublikowano 1 Grudnia 20241 r Na dziś muszę już odpuścić. We wtorek wrócę do tematu i jeszcze raz przeprowadzę wszystkie kroki od instalacji softu. Dzięki wielkie za cierpliwość i pomoc. Do wtorku ?
Opublikowano 3 Grudnia 20241 r W dniu 1.12.2024 o 19:12, Muskel1 napisał(a): Zainstaluj na nowo soft i dopiero jeszcze raz patch. Będę chciał dziś wrócić do wgrania i chciałbym wykluczyć potencjalny problem posiadania nieodpowiednich plików. Czy jesteś w stanie udostępnić mi ze swoich zasobów "pewne" pliki systemowe: 1) MHI2_ER_AU57x_K3663_1 MU1425 2) MIB 3) Patch do powyższej wersji systemu 4) Aktualne mapy nawigacyjne Z góry dziękuję
Opublikowano 3 Grudnia 20241 r Wszystko znajdziesz na mibsolution.one M.I.B. wersję V3.6.0 znajdziesz tutaj.
Opublikowano 3 Grudnia 20241 r Wszystko miałem pobrane z tych miejsc. Niestety nie mogę tam namierzyć fw MHI2_ER_AU57x_K3663_1 MU1425, który miałem pobrany z innego forum
Opublikowano 3 Grudnia 20241 r Dzięki za wszystkie porady i instrukcję w temacie , pomyślnie zaktualizowano do 2025 ?
Opublikowano 7 Grudnia 20241 r @Muskel1 mam problem. Koledze robilem konwersje mib. Soft k3663 wgrałem, zrobiłem patha w celu wgrania map. Chyba coś nie podszedł path bo nie znaleziono map mimo że są na karcie SD. I od tego momentu jak wyjąłem kartę SD z mapami to mmi ciągle ładuje radio i nic nie chce więcej ruszyć. Pliki które używałem są sprawdzone - korzystałem z nich w mojej a6 i a7 i do tej pory wszystko działa prawidłowo. Mapy pobrałem z linka który umieściłeś tu w temacie.
Opublikowano 7 Grudnia 20241 r Którą wersję M.I.B. wgrałeś? Edytowane 7 Grudnia 20241 r przez Muskel1
Opublikowano 7 Grudnia 20241 r @Muskel1 3.4.1 Jak wysunie się ekran to włącza się tylko radio i pisze "trwa inicjowanie radia. Proszę czekać..." i nic więcej się nie dzieje. Red menu nie działa, green tez. Edytowane 7 Grudnia 20241 r przez audicoman
Opublikowano 7 Grudnia 20241 r Podczas konwersji problemów nie było, wszystko poszło bezbłędnie. Problem się pojawił jak chciałem puścić te mapy i już nie pamiętam ale zrobiłem.restart 3 przyciskami i od tego momentu trawa inicjowanie.... da się to jakoś wyprostować?
Opublikowano 7 Grudnia 20241 r Niestety nie. Jest czarny ekran a potem odpala się jakby radio i trwa inicjowanie. Chciałem z modułem 5f się skomunikować i jest brak komunikacji vcds
Opublikowano 13 Grudnia 20241 r Mam takie pytanie czy do wersji oprograowania MHI2Q_ER_AUG22_P4170 mogę pobrać najnowsze mapy 2025 z MIB-helper i je wgrać przez kartę SD. Na MyAudi ostatnie bezpłatne mapy jakie są dla mnie to te 2020r. Czy potrzebuję jednak przeprowadzić jakieś procedury bardziej zawiłe. Z góry dzięki za odpowiedź.
Opublikowano 13 Grudnia 20241 r Możesz pobrać mapy, konieczne będzie dodanie kodu FeC za pomocą M.i.Ba. aby mapy były przez jednostkę przyjęte.