RaQ1911 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Cześć, wymieniał ktoś świece w A4 B9 2.0 TDI? Mam problem ze zdjęciem czapeczki ze świecy nr. 3 (ta z czujnikiem). Pozostał dało się wyciągnąć po prostu, a ta mimo użycia dużo siły nie daje się odczepić... Tam się coś zdejmuje/ luzuje? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Za pomocą czego próbowałeś ściągać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaQ1911 Opublikowano 30 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Za pomocą ręki, tak jak pozostałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 To nie dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaQ1911 Opublikowano 30 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 A czym powinienem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 (edytowane) Są specjalne kombinerki do tego. Jak nie masz to innymi z długimi szpicami. Jak takich też nie masz to trytytką. Zawijając pętelkę w odwrotną stronę (tak aby ząbki się nie zakleszczały) i ciągniesz drugim końcem w górę. Edytowane 30 Września 2022 przez Muskel1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaQ1911 Opublikowano 30 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Reasumując, na siłę, nie ma tam żadnych zaczepów do odgięcia. Dziękuję, zweryfikuje i dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Z czuciem energicznym szarpnięciem w góre. Nie ma zaczepów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Zakładaj trytytkę i ściągaj, musi zejść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaQ1911 Opublikowano 3 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 (edytowane) Jeszcze raz dzięki za pomoc, oczywiście skuteczna Jak by ktoś kiedyś szukał, foto w zał. (nie wiem jak wstawić miniaturki na forum, bez zewnętrznego hostingu, żeby nie wygasły, stąd te duże jpeg) Edytowane 3 Października 2022 przez RaQ1911 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały76 Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 W dniu 3.10.2022 o 11:44, RaQ1911 napisał(a): Jeszcze raz dzięki za pomoc, oczywiście skuteczna Jak by ktoś kiedyś szukał, foto w zał. (nie wiem jak wstawić miniaturki na forum, bez zewnętrznego hostingu, żeby nie wygasły, stąd te duże jpeg) Witam Na jakie świece wymieniałeś, czy duży problem z odkręcaniem był? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelonek1 Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 11 minut temu, biały76 napisał(a): Witam Na jakie świece wymieniałeś, czy duży problem z odkręcaniem był? Ja Beru kupowałem do 3,0 TDI. Przy Twoim roczniku nie powinno być żadnych problemów z odkręceniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały76 Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 2 godziny temu, pelonek1 napisał(a): Ja Beru kupowałem do 3,0 TDI. Przy Twoim roczniku nie powinno być żadnych problemów z odkręceniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały76 Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Ok dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryciusz Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Na ciepłym silniku łatwiej odkręcić. Ja u siebie miałem beru i na takie wymieniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj777 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Mogę prosić o informację z jaką mocą dokręcać świece 1, 2 i 4 bo te wymieniam. Gdzieś kiedyś, jeśli dobrze pamiętam, widziałem info o 15 Nm, ale nie mogę znaleźć dla potwierdzenia. Mam kupione świece BERU, na nich jest info o dokręceniu 15-20Nm. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF76 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 20 minut temu, woj777 napisał(a): Mogę prosić o informację z jaką mocą dokręcać świece 1, 2 i 4 bo te wymieniam. numer 3 jest inna świeca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj777 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 7 minut temu, RALF76 napisał(a): numer 3 jest inna świeca? tak, jej nie wymieniam. Padła nr 1, a 1,2,4 są te same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF76 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 ta 3 jest z chyba z jakimś czujnikiem i droższa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2023 Tak, na 3 cylindrze jest świeca z czujnikiem ciśnienia, którą dokręcamy momentem 12 Nm, pozostałe dokręcamy momentem 17Nm. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi