Norbas Opublikowano 15 Listopada 2022 Opublikowano 15 Listopada 2022 (edytowane) Hej wszystkim po raz kolejny. Tym razem chciałbym przestawić kolejne Audi lecz tym razem model A5 B8.5 Kolor : Mythos black metallic Nadwozie: Sportsback Silnik: 2.0TFSI CNCD Skrzynia biegów: S-Tronic Napęd: Quattro Koła lato 9,5J 19” ET22 255/35 Koła zima 8,5J 18” ET29 235/45 Wyposażenie: Zewnętrzny S-line Keyless ACC CLH Side assist DS ze zmienna charakterystyka amorów TPMS Czujniki przód/tył + kamera cofania Lusterka składane + pamięć + fotochrom Szyberdach Ciemne szyby tył Hak Pakiet sport + czarna podsufitka 8 jaśków Kiera 3 ramienna multi z łopatkami i z płaskim dołem Fotele sportowe elektryczne z pamięcią po stronie kierowcy Podłokietnik drzwi w skórze Dekory z drewna kominkowego Klima 3 strefowa+ ogrzewanie Eberspacher + chłodzenie wnętrza Ogrzewanie foteli przód ISO FiX x3+ airbag off pasażer Navi 3G+ z sim i dyskiem twardym Pakiet oświetlenia wnętrza Oświetlenie pod drzwiami Quattro Zestaw naprawczy Zrobione jak na razie: Kodowanie Start/stop Wyłączenie dźwięku po otworzeniu drzwi Kodowanie US i ustawienie na 9% Kodowanie postojówek jak w DRL Odpalenie Oil temp/lap timer Kodowanie Ambient Lights pod nogami Ramki Audi Sport Oświetlenie LED we wnętrzu Kodowanie ogrzewania postojowego na grzanie silnika Plany wyjdą w praniu, na chwile obecna serwis olejowy i obserwujemy Edytowane 14 Października 2023 przez Norbas 2
krzysiek_f Opublikowano 15 Listopada 2022 Opublikowano 15 Listopada 2022 Gratuluję nowego wozu. W środku ładniejszy niż na zewnątrz. Obserwuję tendencję do zmiany TDI na TFSI. Czy poprzednie B8 w dieslu były problematyczne?
marcin_o23 Opublikowano 15 Listopada 2022 Opublikowano 15 Listopada 2022 Bardzo fajna sztuka, wyposażenie niczego sobie, fajnie że benzynka, miałem chwilkę a5 w benzynce i fajnie się to użytkowało, zdecydowanie w a4/a5 nie szedłbym w tdi
Rob@k Opublikowano 15 Listopada 2022 Opublikowano 15 Listopada 2022 W końcu pokazałeś. Fajna sztuka. Bezawaryjności.
Norbas Opublikowano 15 Listopada 2022 Autor Opublikowano 15 Listopada 2022 Godzinę temu, krzysiek_f napisał(a): Gratuluję nowego wozu. W środku ładniejszy niż na zewnątrz. Obserwuję tendencję do zmiany TDI na TFSI. Czy poprzednie B8 w dieslu były problematyczne? Dzięki ? co do problematyczność, to problemów nie miałem z żadnym z b8. Jedynie silniki się nie dojrzewały na odcinku do pracy z pracy. Miałem webasto i dzięki temu były w stanie się dogrzać bez problemu ale spalanie można powiedzieć ze podobne przy obecnym silniku z włączeniem webasto druga sprawa to wypalanie się dpf’u w najmniej odpowiednim momencie Godzinę temu, marcin_o23 napisał(a): Bardzo fajna sztuka, wyposażenie niczego sobie, fajnie że benzynka, miałem chwilkę a5 w benzynce i fajnie się to użytkowało, zdecydowanie w a4/a5 nie szedłbym w tdi Dzięki, zobaczymy jak ta 3gen się sprawdza 23 minuty temu, Rob@k napisał(a): W końcu pokazałeś. Fajna sztuka. Bezawaryjności. Dzięki ?
liquid8p Opublikowano 15 Listopada 2022 Opublikowano 15 Listopada 2022 Ładna z ciekawym wnętrzem. Jak dla mnie trochę za dużo czarnego w czarnym ? Ja bym zmienił przód na c+ i dorzucił ori lotkę na klapę ?
kris_91 Opublikowano 16 Listopada 2022 Opublikowano 16 Listopada 2022 Ładna:D Tylko felgi bym zmienił albo przemalował na szaro.
Norbas Opublikowano 16 Listopada 2022 Autor Opublikowano 16 Listopada 2022 23 godziny temu, Adam87 napisał(a): Jest i ona Miało być TDI Wiesz jak jest z v6 w budzie b8 w NO. Pojawiają się jak kupisz auto ? 21 godzin temu, liquid8p napisał(a): Ładna z ciekawym wnętrzem. Jak dla mnie trochę za dużo czarnego w czarnym ? Ja bym zmienił przód na c+ i dorzucił ori lotkę na klapę ? Compi raczej tu nie wleci lotki nigdy nie widziałem w a5 wiec na jej temat się nie wypowiem ? 9 godzin temu, kristof91 napisał(a): Ładna:D Tylko felgi bym zmienił albo przemalował na szaro. Dzięki, na żywo nie ma tragedii 6 godzin temu, jedrekx napisał(a): bardzo fajne! podziękował Godzinę temu, Wandej napisał(a): Dobry wypas Niech służy Byle lać paliwo i jeździć ? jak tam te nakładki na pedały ? Spoko ?
Wandej Opublikowano 16 Listopada 2022 Opublikowano 16 Listopada 2022 19 minut temu, Norbas napisał(a): Wiesz jak jest z v6 w budzie b8 w NO. Pojawiają się jak kupisz auto ? Compi raczej tu nie wleci lotki nigdy nie widziałem w a5 wiec na jej temat się nie wypowiem ? Dzięki, na żywo nie ma tragedii podziękował Byle lać paliwo i jeździć ? jak tam te nakładki na pedały ? Spoko ? Narazie wszystko ok. Tylko strasznie cienka ta stal na nich moim zdaniem Niech służy. Jakbyś chciał jakieś porządne hebelki to niej to będę miał fajny zestaw 356/330mm za chwilę na sprzedaż
dekiel 13 Opublikowano 16 Listopada 2022 Opublikowano 16 Listopada 2022 Graty Norbert, pójdzie w dół ?
Norbas Opublikowano 16 Listopada 2022 Autor Opublikowano 16 Listopada 2022 1 godzinę temu, Wandej napisał(a): Narazie wszystko ok. Tylko strasznie cienka ta stal na nich moim zdaniem Niech służy. Jakbyś chciał jakieś porządne hebelki to niej to będę miał fajny zestaw 356/330mm za chwilę na sprzedaż Na razie układ hamulcowy jest ok ale jak sie będzie kończył to pewnie sie będę rozglądał Godzinę temu, dekiel 13 napisał(a): Graty Norbert, pójdzie w dół ? dzięki jak już to tylko springi bo mam 1BL
phiel Opublikowano 18 Listopada 2022 Opublikowano 18 Listopada 2022 Daj więcej fotek wnętrza, bo jest kosa ?
Norbas Opublikowano 18 Listopada 2022 Autor Opublikowano 18 Listopada 2022 Trzeba najpierw wnętrze ogarnąć ? na razie maly serwis wleciał… Olej plus filtry Po skasowaniu inspekcji olejowej widzę, ze ktoś miał ustawione 15kkm na interwał i tak samo w aso pilotował coby przed 15kkm wymieniać oliwę. I tak jak dla mnie to sporo ale lepsze to niż LL ? 1
Wandej Opublikowano 18 Listopada 2022 Opublikowano 18 Listopada 2022 Godzinę temu, Norbas napisał(a): Trzeba najpierw wnętrze ogarnąć ? na razie maly serwis wleciał… Olej plus filtry Po skasowaniu inspekcji olejowej widzę, ze ktoś miał ustawione 15kkm na interwał i tak samo w aso pilotował coby przed 15kkm wymieniać oliwę. I tak jak dla mnie to sporo ale lepsze to niż LL ? Dokładnie. Na szczęście mam podobna sytuacje. Właściciel auta od nowości zmieniał olej co 15tys. W TFSI to niebywale ważne akurat.
Norbas Opublikowano 19 Listopada 2022 Autor Opublikowano 19 Listopada 2022 Zastanawiam się czy dodać mu ceratec od liqui moly ?
kris_91 Opublikowano 19 Listopada 2022 Opublikowano 19 Listopada 2022 3 minuty temu, Norbas napisał(a): Zastanawiam się czy dodać mu ceratec od liqui moly ? A co znika Ci oliwa?
Langista Opublikowano 19 Listopada 2022 Opublikowano 19 Listopada 2022 47 minut temu, Norbas napisał(a): Zastanawiam się czy dodać mu ceratec od liqui moly ? Zawsze warto podnieść parametry oleju
Rekomendowane odpowiedzi