wristtech Opublikowano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Witam, mam 2.0 143km a4 b8 allroad 2012r. Polift Nie dogrzewa nie osiaga 90stopni , 70 to max. Czytałem o termostatach i zdania są podzielone jedni piszą że wymiana nic nie pomogła itp itd. To może ktoś doradzić co zrobić wymienić???? Czytałem że są 2 termostaty, auto mam od niedawna proszę o podpowiedź co mam kupić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wristtech Opublikowano 17 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Nikt nic w temacie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 (edytowane) Bo ludzie nie chcą wałkować tego w każdym nowym temacie, kiedy było już ich kilka z tym samym problemem. Wymień ten, który jest łatwiej wymienić i sprawdź czy pomoże. Edytowane 17 Grudnia 2022 przez Langista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wristtech Opublikowano 18 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Wiem wiem czytałem na forum i w necie na temat termostatu i jest tego mnóstwo, tylko że nie wiem gdzie jest 2 termostat jeden prawdopodobnie namierzyłem ale drugi ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 18 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 No to chyba słabo czytałeś, bo jest opisane chociaży tutaj : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wristtech Opublikowano 18 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 No to cie zaskoczę widziałem to ale tu mowa jest o przedlifcie a ja mam polift. No chyba że nie ma różnicy??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 18 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 A to już nie wiem, wejdź sobie w etke online i sprawdź : Audi > VAG ETKA Online > Nemiga.com NEMIGAPARTS.COM Katalogi części samochodowe. Auto części zamienne VAG ETKA Online. Audi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berserker Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Przestańcie w końcu wymieniać te termostaty bo to nic nie pomoże - ten typ tak ma i koniec kropka. Żeby auto było dogrzane trzeba wykonać te czynności póki silnik zimny: https://www.youtube.com/watch?v=HARrAIkjVmY 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 Asterka boża nie ma lekko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wristtech Opublikowano 31 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 To co jednym trzyma 90 innym nie ??? Co mi z ogrzewania w aucie w którym jest zimno przy ujemnych temperaturach po 30km autostrady szyby nie chcą się rozmrozić, coś tu jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz13 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Temat zamarł bo mrozy się skonczyły , łapanie temp. a ogrzewanie to inna sprawa, jeśli Twoja fura nie może rozmrozić szyby w aucie w mrozy to nie jest to normalny objaw i musisz sie tym zająć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wristtech Opublikowano 31 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Ta tylko że nikt nie chce pomóc bo temat termostatu oklepany. Ps wszystkiego dobrego w Nowym Roku pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 A sprawdzałeś w ogóle temperatury na czujnikach? Czy one nie walą lewych wskazań? Dałem Ci linka do etki online żebyś sobie pod swój kod silnika sprawdził gdzie masz ten termostat drugi. Może być też nagrzewnica zapchana.. kiedy ostatnio płyn chłodniczy wymieniany? Pewnie z 6-7 lat temu przy wymianie rozrządu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wristtech Opublikowano 1 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Jak pisałem auto mam 3 miesiące rozrząd zrobiłem zaraz po kupnie, wiadomo plyny filtry itp, jak jest ciepło ogrzewanie działa także nagrzewnica dobra. Jak temp są ujemne to wskazówka od wody ledwo pod 70stopni czasami wskoczy ponad 80 ale na chwilę i to po dłuższej jeździe. Także obstawiam termostat. W etce patrzyłem, nie widzę tam drugiego termostatu. Z tego co widzę pod maską jest jeden wygląda jak by był razem z obudowa. Może ktoś potwierdzić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomnik Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Lektura specjalnie dla Pana : !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 43 minuty temu, wristtech napisał(a): Także obstawiam termostat Muszę Cię zmartwić.Niewiele da wymiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomnik Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 ...i dalej : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 1 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 46 minut temu, Tomnik napisał(a): ...i dalej : Wszystko na tacy trzeba podać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wristtech Opublikowano 1 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 (edytowane) Nie trzeba. 5 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Wszystko na tacy trzeba podać. Nie trzeba. Ja nie szukam przyczyny, znam zasadę działania termostatu i układu chłodzenia, w pierwszym poście zapytałem o termostaty bo są ponoć 2 a w polifcie podobno jeden. Nie spotkałem się wcześniej z dwoma termostatami posiadałem raczej starsze auta takie jak VW Scirocco mkI, Scirocco Mk II, Corrado. Teraz posiadam hondę crv IV i audi w hondzie też nie ma 2 termostatów stąd moje pytanie w pierwszym poście. Nie jestem mechanikiem raczej fanem motoryzacji i grupy vag. Pozdrawiam Edytowane 1 Stycznia 2023 przez wristtech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 2 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 (edytowane) No to jak drugiego nie znalazłeś w etce to masz swoją odpowiedź. Poczytaj jedynie o wymianie tego termostatu bo ja za pierwszym razem uszkodziłem króciec, trzeba go jakoś przekręcić o 90° i dopiero potem wychodzi z zabezpieczenia. Edytowane 2 Stycznia 2023 przez Langista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi