Opublikowano 28 Lutego 20251 r Czyli widzę, że zdania są podzielone odnośnie tych kierunków i jedyne co zostaje to czekać aż auto przypłynie. Tak właśnie się zastanawiałem bo wyczytałem gdzieś, że często przy lampach full led były najczęściej pomarańczowe kierunkowskazy.
Opublikowano 28 Lutego 20251 r No opcje jak widać są dwie, jednoznacznie nikt nie odpowie niestety bo jak widzisz każdy z nas ma jakieś doświadczenia inne, natomiast koledzy mają racje że przeciwmgłowe może być razem z kierunkowskazami czerwonymi.
Opublikowano 1 Marca 20251 r No to czekamy, odezwę się jak auto już będzie u mnie z ostatecznym werdyktem
Opublikowano 10 Marca 20251 r On 2/16/2024 at 12:31 PM, Muskel1 said: Najpierw musisz ściągnąć w menadżerze plików odpowiedni zestaw danych. Najlepiej BCM2_a4 8w0907064bc.zdc Czy do A4 b9 lift bedzie ten sam plik zdc do pobrania ? Czy jakis inny ?
Opublikowano 27 Marca 20251 r W dniu 1.03.2025 o 13:51, konradb9 napisał(a): No to czekamy, odezwę się jak auto już będzie u mnie z ostatecznym werdyktem Autko przyjechało i kierunki są czerwone jednak
Opublikowano 3 Kwietnia 20251 r W dniu 31.05.2023 o 20:45, Damianex napisał(a): Kupiłem diody LY G6SP tak jak z poradnika, one są aż tak małe?
Opublikowano 7 Kwietnia 20251 r Witam ponownie, jestem w trakcie przeróbki lamp, do tej pory wszystko idzie dobrze. Wymieniłem już diody - podłączyłem do samochodu i wszystko działa jak powinno. Teraz sprawa odnośnie przewodów. Przeciąłem tak jak w poradniku jeden przewód który odpowiadał za ''+'' do płytki z diodami stopu oraz go wyprowadziłem na zewnętrz lampy (na zdjęciu czerwony przewód). I teraz mam dwa pytania. Gdzie mam podpiąć ten czerwony przewód wyprowadzony z ''+'' płytki z diodami stopu oraz jak mam przesunąć piny w kostce 4 PIN aby podłączyć do tego po jednym przewodzie które pójdą ze sterownika BCM2? Z tego co rozumiem przewód poprowadzony z BCM2 ma się spiąć z białym przewodem tylko jak to teraz przesunąć na wtyczce ? Edytowane 7 Kwietnia 20251 r przez konradb9
Opublikowano 7 Kwietnia 20251 r Czy ktoś jest w stanie polecić majstra do przeróbki instalacji i odpowiednie zakodowanie tylnych lamp EU w przedlifcie w okolicach Nowego Sącz?
Opublikowano 7 Kwietnia 20251 r 2 godziny temu, Fonel napisał(a): Czy ktoś jest w stanie polecić majstra do przeróbki instalacji i odpowiednie zakodowanie tylnych lamp EU w przedlifcie w okolicach Nowego Sącz? @wrclaguna
Opublikowano 9 Kwietnia 20251 r Chyba za gruby przekrój kabla dałeś? Daj odpowiedni, do tego konektor i włóż w kostkę . Co prawda sam nie przerabiałem ale oddawałem do przeróbki i u mnie nie widać poza miejscem cięcia i spawania lampy aby było coś dokładane. wpinam kostkę + dokładam kabel lampa -> moduł i działa. Oczywiście po kodowaniu i parametryzacji.
Opublikowano 16 Kwietnia 20251 r Jeśli komuś to pomoże- nie trzeba ściągać zderzaka zeby poprowadzić kable. Wystarczy z lewej strony odkręcić 4 srubki od nadkola, śrubkę przy bcm i wyjąć kolek blokujący przy lewej lampie, a następnie wyczepic zderzak z lewej strony - to wystarczy zeby swobodnie poprowadzić kable.
Opublikowano 18 Kwietnia 20251 r Wyskakuje mi błąd „błąd połączenia” przy próbie wejścia do menu wgrywania zdc. Miał ktos taki problem? Znalazłem jeden temat na forum, ale kolega nieaktywny od 2022.
Opublikowano 18 Kwietnia 20251 r Tak kupiony miesiąc temu, aktualizacja itp wszystko zrobione. Kodowanie obrysu poszło bez problemu.
Opublikowano 19 Kwietnia 20251 r @Muskel1 Identycznie jak u kolegi z tego tematu Robię dokładnie to samo. Może mam się połączyć wcześniej ze sterownikiem bezpośrednio?
Opublikowano 19 Kwietnia 20251 r Wrzuć pełny auto-scan. Możesz w ogóle połączyć się ze sterownikiem 46 i wejść w niego? Tu masz pokazane jak załadować kontenery danych. https://youtu.be/lBO8bq-if8U?si=p9_TyduDijrI-BYG Edytowane 19 Kwietnia 20251 r przez Muskel1
Opublikowano 19 Kwietnia 20251 r Wszystko co można było to zaznaczyłem do autoscanu. Tak normalnie w sterownik wchodzę i kodowanie tez możliwe. A tam dalej bład wyskakuje autoscan_20250418_1835.txt autoscan_20250418_1835.txt Edytowane 19 Kwietnia 20251 r przez Krolik524