ReDAudiana 0 Posted Monday at 11:13 PM Share Posted Monday at 11:13 PM (edited) Witam, mam problem w wtyczce do cewki aktualnie nie ma napięcia czy ktoś spotkał się z czymś takim? przerwany przewód? akurat przejeżdżał elektryk i zatrzymał się i trochę mi posprawdzał nie znalazł przekaźników które powinny być w skrzynce gdzie jest komputer obstawiał albo padnięty moduł albo przekaźnik i zrywa napięcie oraz że może alarm więc przeciął mi te dwa przewody i połączył ale to nic nie dało może nawet to sprawiło że nie ma teraz tam napięcia w tej wtyczce do cewki jak sprawdzałem miernikiem przejście to było na jeden kabel obcięty ale gdy sprawdzałem miernikiem bezpośrednio we wtyczce sprawdzając napięcie to 0 podczas próby odpalenia auta. Edited Monday at 11:13 PM by ReDAudiana Link to comment Share on other sites More sharing options...
aztek 0 Posted Wednesday at 06:04 AM Share Posted Wednesday at 06:04 AM Hej. W załączniku masz schemat alarmu. Sprawdź, które przewody zostały odcięte i zwarte. Pozdrawiam. 05 VW Golf -Bora cz.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReDAudiana 0 Posted Wednesday at 05:17 PM Author Share Posted Wednesday at 05:17 PM Dzieki za schemat okazało się że strzelił bezpiecznik F32 odpowiedzialny za Sterowanie silnikiem (Cewki zapłonowe; Czujnik masowego przepływu powietrza;ECM.) wróciło napięcie na tym pinie w wtyczce czy to oznacza że jest już okay do momentu tej wtyczki? auto nadal nie odpala co dalej mogę sprawdzić? na chwilę zamieniłem na poprzednią cewkę z modułem aby sprawdzić czy to coś zmieni lecz nadal nie odpala. te kable w tym alarmie co są połączone prowadzą i do bezpiecznika F32 i do wtyczki od cewki po ich rozłączeniu nie ma napięcia na bezpieczniku gdzie byście szukali problemu? każda wskazówka się przyda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts