Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przesiadka z A4 B6 AVF quattro na A4 B9 allroad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minut temu, sikorakrz napisał(a):

W sumie uświadomiłem sobie, że ten Diesel to nie byłby taki zły w moim przypadku. Niestety ograniczenia z ekologia beda postepowaly i z benzyną moga byc mniejsze problemy chyba.

Euro6 do 2030 co najmniej będzie można wjechać do centrum ale robisz faktycznie krótkie trasy

Opublikowano

Matrixy są także moim zdaniem must have.

Opublikowano
1 minuta temu, sikorakrz napisał(a):

Temperarura oleju super sprawa. To jest jakis konkretny argument. Natomiast sam widok zegarów ok ale chyba wolałbym juz wersje z Matrix. Poszukam.

dużo wolniej łapie temp oleju niż silnika więc to super info dla kierowcy

Opublikowano
1 minuta temu, RALF76 napisał(a):

Euro6 do 2030 co najmniej będzie można wjechać do centrum ale robisz faktycznie krótkie trasy

Tak bardzo w przód bym nie patrzał, Niemcy już się wycofują ze stref to i Polska zrozumie za ileś tam lat swój idiotyzm.

Opublikowano

Pamiętaj tylko, że w poliftowym VC nie ma po lewej i prawej stronie VC wskaźnika temp. płynu oraz potiomu  paliwa, tak jak w przypadku przedlifta.

Opublikowano
  • Autor
2 minut temu, RALF76 napisał(a):

Obecne auto mam 15lat, więc patrzę z tej perspektywy. Nie lubię zmieniać auta. Zawsze stosuje najlepsze czesci zamienne i regularne serwisy, więc auto może spokojnie dlugo jezdzic. 2030 to jak dla mnie to za chwilkę już.

Opublikowano

a tam temperatura oleju, potrzebna dla przecietnego uzytkownika nie jest. na takich trasach dpf bedzie mial problemy z wypaleniem, sam czesto krece sie tylko po miescie dieslem i muszę przerywać mu tą procedurę wypalania - napewno nie jest to zdrowe. ale diesel spali w miescie max 8, benzyną będziesz miał w trasie problem zejsc do 10. to ja akurat cenię, mogę po trasie cisnąć 200 non stop i nie dosc ze to auto tego nie odczuwa (z 15% 'otwarcia' pedału gazu), to spalanie mi nigdy nie przekroczyło 8l. a da sie zejsc na trasie do 5l spokojnie. średnią z 10k km mam 7l, po miescie jezdze 'normalnie', dynamicznie, po trasie szybko. w benzynie by to było srednio pewnie około 12l. 

matrix jak matrix ale patrz napewno zeby były to chociaż led i obowiazkowo 3 strefowa klima. 

btw tez macie wrażenie że to auto nie hamuje? czy ja mam jakies slabe klocki

Opublikowano
  • Autor
3 minut temu, wuPiotrek napisał(a):

a tam temperatura oleju, potrzebna dla przecietnego uzytkownika nie jest. na takich trasach dpf bedzie mial problemy z wypaleniem, sam czesto krece sie tylko po miescie dieslem i muszę przerywać mu tą procedurę wypalania - napewno nie jest to zdrowe. ale diesel spali w miescie max 8, benzyną będziesz miał w trasie problem zejsc do 10. to ja akurat cenię, mogę po trasie cisnąć 200 non stop i nie dosc ze to auto tego nie odczuwa (z 15% 'otwarcia' pedału gazu), to spalanie mi nigdy nie przekroczyło 8l. a da sie zejsc na trasie do 5l spokojnie. średnią z 10k km mam 7l, po miescie jezdze 'normalnie', dynamicznie, po trasie szybko. w benzynie by to było srednio pewnie około 12l. 

matrix jak matrix ale patrz napewno zeby były to chociaż led i obowiazkowo 3 strefowa klima. 

btw tez macie wrażenie że to auto nie hamuje? czy ja mam jakies slabe klocki

Może jest jak w B6. Musiałem zmieniać na wieksze tarcze przez podmianę jazma. Muszę sorawdzic jaka jest średnica tarczy w B9.

Opublikowano
  • Autor

Przegladam ogloszenia, wktorych są różne opisy wyposażenia. Mam kolejne pytanie. Chodzi o mapy. Zakladam korzystanie z google maps. Czy, aby latwo korzystać z map Google wystarczy "Audi smartphone interface" czy jakiś inny opis musi byc w opisie w wyposażeniu na przyklad android auto? 

Opublikowano

ASI jest konieczne.

Opublikowano

a czy ASI to nie jest przypadkiem ta podstawa czyli polaczenie bluetooth ? 

zeby krzystać z google przez android auto / carplay chyba trzeba mieć to w opcji nawet w polifcie? 

Opublikowano
  • Autor
1 minuta temu, wuPiotrek napisał(a):

zeby krzystać z google przez android auto / carplay chyba trzeba mieć to w opcji nawet w polifcie? 

Dobra to nie patrzę na to bo widzę, ze latwo mozna to dokupic jak sie mam MMI plus.

Opublikowano
3 minut temu, wuPiotrek napisał(a):

Audi Smartphone Interface- to możliwość korzystania z AA/CP. Bez tego nie ma takiej możliwości. 

Opublikowano
33 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Audi Smartphone Interface- to możliwość korzystania z AA/CP. Bez tego nie ma takiej możliwości. 

a były w ogóle b9 bez tego smartphone interface? trzeba tutaj dodać ze w przedlifcie aa/cp to grubsza modyfikacja (wymiana wiązki gniazda), nie ma tam 'możliwości' dodania tej opcji od tak. nie wiem jak w polifcie

edit: chociaż może pomyliłem nazwy, cały czas rozumiem ASI jako ten podstawowy system łączności bluetooth bez aa/cp

Edytowane przez wuPiotrek

Opublikowano
  • Autor
27 minut temu, wuPiotrek napisał(a):

a były w ogóle b9 bez tego smartphone interface? trzeba tutaj dodać ze w przedlifcie aa/cp to grubsza modyfikacja (wymiana wiązki gniazda), nie ma tam 'możliwości' dodania tej opcji od tak. nie wiem jak w polifcie

edit: chociaż może pomyliłem nazwy, cały czas rozumiem ASI jako ten podstawowy system łączności bluetooth bez aa/cp

No właśnie w ogloszeniach różnie to jest opisane na pezyklad tak:

- Audi connect dla systemu nawigacji

- Usługi Audi connect - licencja na 3 lata (zawarte w MMI Navigation plus)

Ale zkaldam, ze audi connect to AA/CP

A w poniższym ogłoszeniu w ogóle nie ma o tym mowy:

WWW.OTOMOTO.PL

OTOMOTO - nowe i używane samochody i motocykle w Polska

Edytowane przez sikorakrz
Edycja

Opublikowano

nie, audi connect to co innego

Opublikowano

ASI to komunikacja z telefonem ale nie zestaw głośnomówiący Bluetooth do rozmów telefonicznych, tylko właśnie korzystanie z AA/CP. Bez ASI możesz tylko wykonywać rozmowy telefoniczne. ASI jest wyposażeniem dodatkowym. W przedlifcie należy doposażyć złącza USB oraz patch, jeżeli auto nie miało ASI a chcesz doposażyć.

Audi Connect to całkiem co innego i nie ma nic do AA/CP.

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, Muskel1 napisał(a):

ASI to komunikacja z telefonem ale nie zestaw głośnomówiący Bluetooth do rozmów telefonicznych, tylko właśnie korzystanie z AA/CP. Bez ASI możesz tylko wykonywać rozmowy telefoniczne. ASI jest wyposażeniem dodatkowym. W przedlifcie należy doposażyć złącza USB oraz patch, jeżeli auto nie miało ASI a chcesz doposażyć.

Audi Connect to całkiem co innego i nie ma nic do AA/CP.

Dobra, wszystko jest chyba jasne. Dzięki.

Opublikowano
  • Autor

Jutro objazdówka po salonach. Między innymi te sztuki:

WWW.OTOMOTO.PL

WWW.OTOMOTO.PL

WWW.OTOMOTO.PL

Opublikowano

mierz dokładnie blachy i daj znać co wyszło...