A4B9 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego W dniu 24.01.2024 o 11:36, Muskel1 napisał(a): No niestety, soft po dieselgate zrobił swoje. Do którego roku 2.0 TDI (B9) wychodziły bez poprawionego softu ? jest jakaś tabela wersji żeby sprawdzić z tym co mam u siebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Wszystkie B9 2.0 mają poprawiony soft. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A4B9 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2 minut temu, Muskel1 napisał(a): Wszystkie B9 2.0 mają poprawiony soft. Ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego I to już fabrycznie dopasowany. Później była akcja serwisowa 23CY, która była dobrowolna, ale wgrywali ją klientom, którzy nie odmówli wgrania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRUNO Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 34 minut temu, A4B9 napisał(a): Ok. Chyba nie wszystkie . Moja z 2016 roku nie ma poprawionego softu, ciągle dzwonią z Audi żebym się podjechal do serwisu na zmiane softu. Teraz też na piątek mnie umówili na zmiane softu w MMI niby maja wgrać jakiś najnowszy, dodatkowo coś z kimatyzacja maja robić jaka kacja serwisowa i jakaś wtyczka Plug in . Odrazu im podziękowałem za zmiane sofu dot silnika. reszta spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A4B9 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego (edytowane) 32 minut temu, BRUNO napisał(a): Chyba nie wszystkie . Moja z 2016 roku nie ma poprawionego softu, ciągle dzwonią z Audi żebym się podjechal do serwisu na zmiane softu. Teraz też na piątek mnie umówili na zmiane softu w MMI niby maja wgrać jakiś najnowszy, dodatkowo coś z kimatyzacja maja robić jaka kacja serwisowa i jakaś wtyczka Plug in . Odrazu im podziękowałem za zmiane sofu dot silnika. reszta spoko. I nie daj sobie tego zrobić. Miałem do czynienia z vw na 1.6 cr po DG , został cofnięty soft i silnik odżył , spadło spalanie i poprawiła kultura pracy Edytowane 3 Lutego przez A4B9 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Wszystkie, wszystkie. Już z fabryki wyjechała z poprawionym softem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A4B9 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 6 minut temu, Muskel1 napisał(a): Wszystkie, wszystkie. Już z fabryki wyjechała z poprawionym softem. Też tak sądzę, DG był w 2015. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego (edytowane) W 2019 wystartowała przymusowa akcja 23Z7 dla silników EA 288 z okresu 2014-2017. Edytowane 3 Lutego przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaa5 Opublikowano 8 Lutego Udostępnij Opublikowano 8 Lutego A jak to jest przez przez tą chłodnice egr przechodzą spaliny tylko to zaworu egr ? W puszce DPF są dwa kanały jeden do chłodnicy i 2gi wydech . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A4B9 Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca W dniu 18.01.2024 o 20:27, patryciusz napisał(a): Chłodnica erg do czyszczenie, już wklejałem film jak sobie to sprawdzić VCDS-m. Trzeba kupić parę uszczelek w ASO koszt znikomy, jedyny problem to jej wykręcenie nie jest proste. Możesz podpowiedzieć gdzie znajdę ten film? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryciusz Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 2 Lipca Udostępnij Opublikowano 2 Lipca W dniu 3.02.2024 o 22:01, Muskel1 napisał(a): W 2019 wystartowała przymusowa akcja 23Z7 dla silników EA 288 z okresu 2014-2017. A co to za akcja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 2 Lipca Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Wyprostowanie manipulacji silników Diesla, które miały na celu zaniżanie poziomu emisji toksycznych tlenków azotu. Czyli część dalsza afery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 2 Lipca Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 11 minut temu, Muskel1 napisał(a): Wyprostowanie manipulacji silników Diesla, które miały na celu zaniżanie poziomu emisji toksycznych tlenków azotu. Czyli część dalsza afery. W innym poście napisałeś że 9970 jest z przed afery mam obecnie jesteś pewien? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 2 Lipca Udostępnij Opublikowano 2 Lipca Jest sprzed afery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 2 Lipca Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 20 minut temu, Muskel1 napisał(a): Jest sprzed afery. Zastanawiam się nad zmianą z powrotem na 8249, wiesz może co się zmieniło w najnowszej 9970? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 27 Lipca Udostępnij Opublikowano 27 Lipca witam Czy egr wysokocisnieniowy jest sterowany pwm ? bo na tescie vcds jego praca praktycznie jest zadna moze 1mm otwarcia sparwdzalem zasilanie i wchodzi na sekunde 4,4v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaa5 Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca (edytowane) Tutaj fajnie wytłumaczył P2002 A tutaj wymiana: Widać że chłodnica została wymieniona na taką z kanalikami z przelotem . Ktoś ma nr do tege elementu , jakieś polecane ? Edytowane 28 Lipca przez Lukaa5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2 godziny temu, Lukaa5 napisał(a): Tutaj fajnie wytłumaczył P2002 A tutaj wymiana: Ale to jest niskocisnieniowy ja kupilem sama chlodnice firmy nrf Widać że chłodnica została wymieniona na taką z kanalikami zp rzelotem na wylot . Ktoś ma nr do tege elementu , jakieś polecane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi