Lukaa5 Opublikowano 1 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia Czy jest jakiś pozmianowy cooler 04L131513B ? Przewija się w sieci że zmienili te rurki , ktoś nawet mówił o kwadratowych... I jeszcze jedno pytanie , dla kogoś kto wyciągał DPF . Widziałem foto wyjętego filtra DPF . Wyglądało to tak jakby nie trzeba było odpinać chłodnicy ani spuszczać płynu chłodzącego.( do wyjęcia samego DPF) Nie powiem wygląda to tak jakby można było sporo przyspieszyć tą robotę . Większość od góry Na końcu ewentualnie wyciągać chłodnice jak już jest dużo miejsca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1977 Opublikowano 2 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia Nie kwadratowe rurki są do innego modelu ,ale jak kupisz zamiennik npwy będą zwykle rurki a oryginalnie maja takie płetwy co znacznie ogranicza przeplyw spalin i sie zatyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ELLIOTT Opublikowano 3 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia W dniu 2.08.2024 o 06:09, adi1977 napisał(a): Nie kwadratowe rurki są do innego modelu ,ale jak kupisz zamiennik npwy będą zwykle rurki a oryginalnie maja takie płetwy co znacznie ogranicza przeplyw spalin i sie zatyka. zatyka się od ablue oraz dziadkowej jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusho Opublikowano 14 Października Udostępnij Opublikowano 14 Października U mnie DPF się wypalał co 200 km wymieniłem czujnik nic nie dało , regeneracja dpf też nic nie dało i się okazało że zawór EGR do wymiana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusho Opublikowano 26 Października Udostępnij Opublikowano 26 Października W dniu 17.01.2024 o 20:55, brzo2a88 napisał(a): Dzień Dobry Jak trwoga to na forum, piszę z zapytaniem czy ktoś z forumowiczów przechodził problemy z DPF w A4 B9 ? mam powracający błąd silnika P2002, przebieg pojazdu to 85tyś i teoretycznie każdy z mechaników mówi że to za mało na zapchany DPF, tylko jeden elektryk powiedział że DPF do wyciągnięcia i naprawy/czyszczenia. samochód mam od nowości, i o ile w tygodniu jeżdżę po mieście to praktycznie w każdy weekend samochód jest w trasie, nie gasiłem prawie nigdy samochodu podczas procedury wypalania, a nawet jechałem na boczną drogę trzymając wyższe obroty przez parę km aż obroty silnika na postoju opadały. wymieniłem czujniki ciśnienia DPF (różnicy ciśnień - oba) wymieniłem kolektor wodny i zawór EGR - zero efektu (wszystko nowe w org.) zanim wygrzebie DPF-a to chciałem upewnić się na forum czy ktoś czasami nie przerabiał jakiegoś dziwnego przypadku z tą częścią? Dostałem jedną opinie że może być oberwany w środku ale czy ktoś się z tym spotkał? po skasowaniu błąd powraca po 2 procedurach a przed trzecią.. dodam że procedury włączają mi się co 180km w tygodniu czyli przy jeździe po mieście. Po każdym wypaleniu DPF kasuję sobie mały licznik kilometrów i co 180km procedurę samochód włącza "jak w zegarku", mam nad tym pełną kontrole. dorzucam zrzut z VCDS może ktoś coś zauważy. (Czy temp powietrza zasysanego 73st jest poprawna? - silnik był w pełni rozgrzany) z góry dziękuję za pomoc. Reklama ad Witam i jak znalazłeś problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi