Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Aktualizacja MIB w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 25.06.2025 o 07:04, kv77 napisał(a):

Znaczek lte już zniknął, więc prawdopodobnie czekają mnie te kolejne niespodzianki. Co mogę zrobić żeby to naprawić i zapobiec kolejnym problemom?

Hej ja mam P3853 i znaczek LTE widzę na chwilę po uruchomieniu później znika żeby nie info na forum nawet bym nie zauważył że pojawia się na chwilę , osobiście mi nie przeszkadza i nie wiem czy bym grzebał na twoim miejscu,  działa wszystko jak należy czasem nie łączy mi samochodu z automatu z telefonem ale to mam problem z telefonem za dużo urządzeń na BT najprawdopodobniej,  ale po wciśnięciu ikony w aucie bez problemu połącza , większy może nie problem a dyskomfort mam z nawigacją bo mi przekręca słowo coś w stylu  "trzymaj się pałej strony " coś w tym stylu już dokładnie nie pamiętam ale nie ogarnia jednego czy dwóch słów 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. W miedzyczasie poradziłem sobie z problemem. Przywróciłem MMI do ustawień fabrycznych  i skonfigurowałem wszystko od nowa. Dodatkowo usunąłem i dodałem z powrotem auto w myAudi bo aplikacja straciła połączenie z autem. Po ponownej konfiguracji wszystko wróciło do normy i lte również jest widoczne. Robiłem aktualizację do P3853 bo na P3620 zaczął mieć ostatnio bardzo duże problemy w łączeniu się z telefonem nawet po kablu. W serwisie powiedzieli że potrzebna jest aktualizacja i zaproponowali usługę za 2,5k PLN, wiec zdecydowałem się na samodzielną aktualizację. Na szczeście teraz jest ok i mam nadzieję że tak już zostanie bo nie chcę wgrywać kolejnej wersji.

Opublikowano
9 godzin temu, dziki24 napisał(a):

Hej ja mam P3853 i znaczek LTE widzę na chwilę po uruchomieniu później znika żeby nie info na forum nawet bym nie zauważył że pojawia się na chwilę , osobiście mi nie przeszkadza i nie wiem czy bym grzebał na twoim miejscu,  działa wszystko jak należy czasem nie łączy mi samochodu z automatu z telefonem ale to mam problem z telefonem za dużo urządzeń na BT najprawdopodobniej,  ale po wciśnięciu ikony w aucie bez problemu połącza , większy może nie problem a dyskomfort mam z nawigacją bo mi przekręca słowo coś w stylu  "trzymaj się pałej strony " coś w tym stylu już dokładnie nie pamiętam ale nie ogarnia jednego czy dwóch słów 

Też mam tak samo z tym lte i w niczym to nie przeszkadza. Ale navi działa ok.

Opublikowano
W dniu 27.06.2025 o 07:30, Deniro napisał(a):

Hej, czy ta wersja zadziała na A3 z 25 r.? Niestety na dziale z A3 nikt nie odpowiada. Czy ten plik aktualizacji jest uniwersalny dla wszystkich platform MHI3? Obecnie mam wersję 4318.

Opublikowano
6 godzin temu, Harmattan napisał(a):

Hej, czy ta wersja zadziała na A3 z 25 r.? Niestety na dziale z A3 nikt nie odpowiada. Czy ten plik aktualizacji jest uniwersalny dla wszystkich platform MHI3? Obecnie mam wersję 4318.

Tak pasuje ale jak masz nowe auto to raczej nie bawiłbym się w aktualizacje