trujson Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Po wlaczeniu klimy zaczyna piszczec jakis pasek dosc glosno. czy moze to byc oznaka ze cos nietak ? .
szogun0 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Tak. Może byc zatarta sprężarka. Spali ci pasek w bardzo krótkim czasie wtedy.
Gość Iceman Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Tak. Może byc zatarta sprężarka. Spali ci pasek w bardzo krótkim czasie wtedy. powiem tak, jak by sprezarka sie zacierała to silnik by sie dławił , :biggrin: a piszczenie paska moze wystarczy wymienic na nowy albo naciągnąć napinaczem
areckid Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 A moze zamiast paska piszczy lozysko w sprezarce? Wczesniej tak zatarlo mi sie w bylym VW.
Simon Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Ja stawiam na pasek...może czymś sie polał?!
PRZEMYSLAW_77 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Po wlaczeniu klimy zaczyna piszczec jakis pasek dosc glosno.czy moze to byc oznaka ze cos nietak ? . Napewno nie tak.J ak załączasz to czujesz duże obciężenie na motorku, wieksze niż dotychczas, jak tak to siada pompa .Jak nie to powinna pomóc wymiana paska.
Iverson Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Mam ten sam problem, po włączeniu klimy piszczy jak cholera, pasek i rolka sie kręcą ale , co jakiś czas to łożysko(chyba dobrze nazwałem) w rolce przestaje sie krecić i wtedy nie piszczy. pasek i rolka wymieniane 2 miesiące temu. a moze być cos poluzowane może??
arkolek Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 u mnie jak włącze klime czasami mi coś popiszczy ale cicho, poza tym odczówam lekki spadek mocy silnika czyli trzymam noge na pedale gazu w jednej pozycji, włączam klime i czuje jek auto delikatnie zwalnia. nie mam pojęcia co to
mrog Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 odczówam lekki spadek mocy silnika czyli trzymam noge na pedale gazu w jednej pozycji, włączam klime i czuje jek auto delikatnie zwalnia. nie mam pojęcia co to to normalne zjawisko, klima zatrudnia kilka koników do pracy
wojtek79 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Po wlaczeniu klimy zaczyna piszczec jakis pasek dosc glosno.czy moze to byc oznaka ze cos nietak ? . U mnie też piszczy po załączeniu klimy. Nie wiem co to ale nie piszczy długo. Aha, piszczy tylko jak dłużej stoi i silnik jest zimny. Gdy jest ciepły to klima chodzi cichutko.
arkolek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 mrog napisał to normalne zjawisko, klima zatrudnia kilka koników do pracy dzięki wielkie coś pokićkałem z cytatem. sory
lukasssw Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 u mnie jest podobnie jak załączę klimatyzację to grzęzi w okolicy sprężarki (takie metaliczne dźwięki ) jeżdżę tak już dwa lata i klima działa poprawnie, (podobno sprężarka do wymiany) ale czekam aż padnie całkowicie
verus Opublikowano 25 Lipca 2007 Opublikowano 25 Lipca 2007 Cholera u mnie też piszczy pasek klimy.. Jak auto jest bardzo nagrzane i odpalam to klima startuje na max - zapiszczy jakieś 3-5 sekund i koniec. Jak nie ma dużej różnicy temp. to jest spokój...
DeeJay_Kill Opublikowano 28 Lipca 2007 Opublikowano 28 Lipca 2007 wiadomo, że kilka sekund mija, zanim olej wszędzie dotrze, pasek sie nagrzeje i sprężarka również...CO prawda, najlepszy od klimy jest Ice, ale to normalnie zjawisko, więc się wypowiedziałem. Pasek też może już sie kończyć...
Rekomendowane odpowiedzi