Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Odblokowanie pełnego menu zegarów na wyświetlaczu kolorowym w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem że temat był poruszany na tym forum nie raz lecz nie znalazłem niczego konkretnego więc chodzi mi o odblokowanie pełnego menu Zegarów na wyświetlaczu kolorowym widziałem na YouTube jak gość sobie śmiga tam po tym menu i tam jest wiele opcji których u mnie albo nie ma albo nie są odblokowane stąd moje pytanie czy tylko VCDS wchodzi w grę ktoś z okolic Torunia ogarnia takie rzeczy 

Opublikowano

Użyj wyszukiwarki, bo temat był 1000 x wałkowany.

Opublikowano

FIS: 

Menu licznika: 

Opublikowano

Ja wiem o co chodzi tylko kwestia jest tego typu że ja manetki wszystkie mam tak jak powinno być tylko pytanie czy to programem trzeba odblokować VCDS czy po prostu nie mam tej opcji powiedzmy.

Opublikowano

Napisz co ty dokładnie chcesz zrobić.

Opublikowano

Widziałem na YouTube jak tam sobie śmiga po tym menu różne opcje itp można zmienić logo przy odpaleniu itp i stąd moje pytanie czy to wymaga jakiejś wersji wyższej oprogramowania czy softu nie wiem jak to nazwać akurat w tych sprawach ciemny jestem. 

Opublikowano

Daj ten film i daj numery zegarów które posiadasz.

Opublikowano
49 minut temu, artur9005 napisał(a):

Widziałem na YouTube jak tam sobie śmiga po tym menu różne opcje itp można zmienić logo przy odpaleniu itp i stąd moje pytanie czy to wymaga jakiejś wersji wyższej oprogramowania czy softu nie wiem jak to nazwać akurat w tych sprawach ciemny jestem. 

Pewnie Color MFA albo VFIZ. 

Nie zrobisz tego poprzez kodowanie czy wymianę licznika.

Opublikowano

Podsylam ten filmiki z pytaniem czy to jakieś dodatkowe funkcje zegarów ?? Czy to trzeba odblokować jakoś ??

Opublikowano

Kodowaniem nie da rady. To jest color mfa. Trzeba przelutowac cały wyświetlacz, lub druga opcja v-fiz dołożony dodatkowy moduł do licznika.

Opublikowano

Tzn licznik mam taki sam zegary takie same właśnie z tym wyświetlaczem tempomat manetka z resetem przy spryskiwaczach tylko po prostu nie ma tylu opcji na tym monitorku tam od czego to zależy ??

Opublikowano

Od dodatkowego modułu, którego nie masz, bo nie jest on oryginalny.

Opublikowano

Innymi słowy, nie zrobisz tego.

Opublikowano
4 godziny temu, artur9005 napisał(a):

Tzn licznik mam taki sam zegary takie same właśnie z tym wyświetlaczem tempomat manetka z resetem przy spryskiwaczach tylko po prostu nie ma tylu opcji na tym monitorku tam od czego to zależy ??

Nie posiadasz takich funkcji bo one nigdy w a4 b6 czy b7 nie wychodziły. Ten moduł jest dołożony do licznika. Poniżej wklejam link do tego co to dokładnie jest ;)