Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 1.8T Quattro S-Line Gorczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja te 4 lata temu tez mialem klina z turbo, bo geremi akurat sie wysypal i wyslalem do profi turbo we wroclawiu z tego co pamietam, tez chyba 2 tygodnie poslizgu i jeszcze sie okazalo ze zostawili suszare z seryjna gruszka na stage 2 i finalnie wyslalem do giermka by poprawil

Edytowane przez Mukade93

Opublikowano
  • Autor

To mam informacje z przed chwili, prawdopodobnie do wieczora skończy, wiec jest nadzieja 😉

Ale żeliwo to złom, korpus popękany a jak wspominałem to uszczelka metalowa sie wtopiła... więc temperatury były tam kosmiczne.

received_1022104540333449.jpeg

received_1016040420796995.jpeg

received_26947411164960573.jpeg

Edytowane przez Gorczyk

Opublikowano
  • Autor

Cały czas oczekuje na turbo także dziś zamiast kościoła 😁 wymieniłem łączniki I gumy tylnego stabilizatora I zerwałem dosłownie ostatnia listwę z drzwi i zacząłem szlifować I przygotowywać pod szpachel. Dobrze, że to już ostatnie 😉

20260621_113645.jpg

20260621_113000.jpg

Edytowane przez Gorczyk

Opublikowano
  • Autor

Dzisiejsza rozmowa z Geremim uświadomiła nam jak bardzo moje auto było pałowane do bólu.

Cała grucha to też złom, temperatura zabiła wszystko.

Ale najwazniejsze to to, że turbo jest w drodze do mnie i jutro powinno być na miejscu, korektę mapy Geremi wskazał jako pierwsza rzecz po odpaleniu i wyjeździe auta.

Opublikowano
  • Autor

Mamy to!

20260624_130829.jpg

Opublikowano
W dniu 23.06.2026 o 16:59, Gorczyk napisał(a):

Ale najwazniejsze to to, że turbo jest w drodze do mnie i jutro powinno być na miejscu, korektę mapy Geremi wskazał jako pierwsza rzecz po odpaleniu i wyjeździe auta.

Logi wskazywały na nieprawidłowości w obecnej mapie? Kto będzie stroił?

Opublikowano
  • Autor

Logi zrobię dopiero po uruchomieniu a gadałem wczoraj z compsport z Łodzi bo tam była mapa robiona i tam chłopaki twierdzą, że nic nie trzeba robić, logi dać do sprawdzenia i powinno być ok, kolejny znajomy twierdzi tak samo wiec zobaczę jak się poukłada temat.

W niedzielę jest plan aby już jeździło.

Opublikowano
  • Autor

Udało sie zawiesić i poskręcać cały dolot od dołu, jutro reszta i odpalamy.20260625_162618.jpg

Macie jakies pomysły na koc na turbo, kupilem jeden ale to raczej na silniki poprzeczne I zrobiłem wtopę.

Opublikowano
  • Autor

Auto odpaliło i przeszło przegląd, takze jestem zadowolony, tak jak compsport mowił auto nie przeładowuje i czek nie wyskakuje 🫡

Ale logi zrobię aby porównać parametry.

Teraz jeszcze będę chciał wykombinować osłonę termiczną i na wzór starej dorobić nową.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A więc zrobione prawie 900 kilometrów od wyjazdu, wszystko ładnie pracuje a olej na bagnecie w końcu nie znika jak miało to miejsce prędzej.

Także moge powiedzieć, że Geremi zrobił robotę a kasa jak na taki zabieg nie była duża, oczywiście pochwalę też i siebie bo porobiłem przez ten czas rzeczy, które wymagały poprawy lub wymiany.

Pozostaje robić kilometry 😉

20250504_131813.jpg

Opublikowano
  • Autor

Zacząłem też kombinować z kolankiem odmy, czekam jeszcze za nowym trójnikiem i zrobię przymiarkę.

Messenger_creation_165E5C06-DB57-4274-A6FF-2B7486FE41DD.png

Kupiłem też zestaw kamery cofania pod rnse ale chyba montaż podzielę na dwa etapy 😉

Opublikowano
  • Autor

Dzis założyłem kolanko odmy ale zauważyłem, że puszcza znów chmurkę i założyłem stare myśląc, że gdzieś może łapać lewe powietrze.

20260715_142225.jpg

Ale to chyba nie był problem i założę je spowrotem...

Powiedźcie proszę bo ja mogłem tego wcześniej nie zauważyć, a wpadłem też kiedyś na temat, że przez jakiś czas reszta oleju i nagaru może jeszcze się wypalać z wydechu...

Czy to może być prawda?

Edytowane przez Gorczyk

Opublikowano

U siebie jakieś 3 dni temu stwierdziłem że wypłukam ten grzybek od odmy bo taki zaleziony był. Rozebrałem cały układ odmy na zewnątrz począwszy od bloku po górę. Wszystko wymyłem i wyczyściłem a części zużyte jak np to kolanko kupiłem nowe z niedrogiej firmy na literę "t" złożyłem dbając o szczelnoś i tyle. Specjalnie to nie pomogło ZEBY BYL EFEKT WOW ale pewnie coś dodało. Z tym wydechem to chyba mity jakieś... Wypalić to się mogł w jawce jak bylo za dużo oleju do mieszanki lane.

Opublikowano
  • Autor

Tak też wczoraj zrobiłem, zaworek zwrotny nowy, grzybek nowy, kolanko nowe i zawor dv i cholera puszcza czasem takiego małego lekkiego dymka nadal więc nie wiem co jest.

Kolego wróci z urlopu to zmierzy kompresję i zrobimy dymiarką test układu dolotowego i wykręcimy sondę za turbo aby zobaczyć czy turbo po regeneracji nie rzuca olejem znowu we wydech jednak 😓 co najlepsze to to, że oleju na bagnecie nie ubywa.

Dam sobie rękę uciąć, że przed wymianą kolanka na to aluminiowe nie dymił, dopiero jak ruszyłem to zaczęły się problemy 🫣

Z wypalaniem wydechu też już w to nie wieże bo zrobilem po regeneracji turbo około 1000 km więc to nie możliwe.

Trochę jestem podłamany tą sytuacją.

Edytowane przez Gorczyk