Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Soft sterownika klimatyzacji FL_8W0820043_0262_HI__S.frf do Audi A4 B9

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Muskel1,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Flashowałbym 0101 najpierw, poźniej wersje 02xx

Maska w góre, prostownik na czas flasha zapiety na klemy.

klima.png

Edytowane przez turzol
Opublikowano

Poszło na 0101 jednak nadal są błędy silniczków i nie chce zrobić nastaw podstawowych. Rozebrałem plastiki po obu stronach i klapy były zacięte, po demontażu i montażu silniczków pracują jednak nie ma dostępu do wszystkich. Nie z tego co widziałem nie działa mi jeszcze przestawianie temperatury po stronie kierowcy ale tam nie ma szans się dostać. Orientuje się ktoś czy ten soft 0101 już ogranicza ruch silniczków i nie będą się już zacinać?

Opublikowano

poczytaj TPI... jest tam opisane jak powinno dać się rozblokować silniczki za pomocą odpowiednich ustawień na panelu klimatronika... wg. tego samego TPI soft który wgraleś jest już tym poprawionym... tzn. powinien zapobiegać ich ponownemu blokowaniu...

ps.

czym wgrywałeś?.. wrzuć jeśli możesz, odczyt z sterownika 08 po udanym flashu...

TPI 20552575.pdf

Opublikowano

Dzięki Panowie za pomoc. Poszedł flash na wersję 0101 za pomocą VCP, później ustawienia klimy wg TPI ale nadal były błędy. Pomógł manualny reset wszystkich silniczków, czyli demontaż i montaż w czasie trwania ich testu. Po tym udało się przeprowadzić nastawy podstawowe i błędy zniknęły. Dziękuje wszystkim za zaangażowanie i pomoc.

• Lubię to 1