lukpie Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Dzien dobry. Mam takie pytanko. Bo przy odpalaniu wiadomo najpierw wciskam sprzeglo a potem kluczyk i jest tak ze dlugo jest cisza. Mysle ze ze trzy sekundy a czasem moze i piec bo zdazy sie wlaczyc radio a on dopiero kreci i odpala. Nie kreci dlugo. Chodzi o to ze zanim zacznie krecic to jest taka dosc dluga cisza. Czy to normalne? Ewentulanie do czego zajrzec?
Adio1299 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 54 minuty temu, lukpie napisał(a): Dzien dobry. Mam takie pytanko. Bo przy odpalaniu wiadomo najpierw wciskam sprzeglo a potem kluczyk i jest tak ze dlugo jest cisza. Mysle ze ze trzy sekundy a czasem moze i piec bo zdazy sie wlaczyc radio a on dopiero kreci i odpala. Nie kreci dlugo. Chodzi o to ze zanim zacznie krecic to jest taka dosc dluga cisza. Czy to normalne? Ewentulanie do czego zajrzec? Jak wchodzisz do auta naciskasz sprzęgło z hamulcem i wtedy wkładasz kluczyk i naciskasz to masz napisane starting engine i odpala. Mam tak samo w CJCA 2012 chyba, że włącze zapłon i po chwili sprzęgło i odpala od razu.
Tomnik Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) 56 minut temu, lukpie napisał(a): Bo przy odpalaniu wiadomo najpierw wciskam sprzeglo a potem kluczyk A powinieneś : Sprzęgło - kluczyk w pozycję zapłon - poczekać na zgaśnięcie kontrolki podgrzewania świec - kluczyk w pozycję rozruch. Według mnie to, co obserwujesz, to zwłoka czasowa - jest wymuszona przez serownik silnika na podgrzanie się świec żarowych i jej czas zależny od temperatury panującej na zewnątrz. Edytowane 19 godzin temu przez Tomnik 2
Rekomendowane odpowiedzi