Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki moduł diagnostyczny do Audi A4 B5 1.9 TDI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, proszę doradzcie  mi jaki zakupić moduł Diagnostyczny OBD do sprawdzania i wykasowania błędów. Są na allegro dostępne fajne które łączą się ze smartfonem przez bluetooth, ale niestety obsługują silniki diesla po 2004 r.  A ja mam z 1999r 1.9 tdni AFN.  Nie potrzebuję jakiegoś bardzo profesjonalnego. Co moglibyście mi doradzić. ? 

Opublikowano

Jak masz laptopa to vcds i kabel. Mam takowy na sprzedaz jak coś.

Opublikowano
3 godziny temu, Langista napisał(a):

Jaki budżet?

Myślę że tak w okolicach 200zl. Ale pewnie to śmieszna kwota

Opublikowano
3 godziny temu, Dev napisał(a):
ALLEGRO.PL

Dziękuję. Fajny moduł. Znasz może taki model żeby odczytał mój AFN oraz Citroena Berlingo 2007 oraz fiata pande 2007. ?

Takie auta w domu mamy.  Jest fajny moduł czytający wiele marek za niecałe 100 zł ale niestety czyta diesle od 2004 r i moje audi odpada. Ale zawsze mogę kupić ten co mi poleciłeś i ten drugi. W sumie nie takie duże pieniądze 

Opublikowano (edytowane)

Za te pieniądze nie znajdziesz takiego. Citroen, Fiat i Opel to jeden program ale bardzo drogi. Do najprostszych odczytów powinien wystarczyć iCar z Vgate i aplikacja CarScanner. Traktowałbym to jednak jako zabawkę która może jedynie nakierować na odpowiedniego mechanika lub na koszta związane z jakimś problemem, a niżeli jakąś sensowną diagnostykę. Jest niestety przepaść w takich urządzeniach, są takie co kosztują grosze i oferują bardzo mało, albo grube tysiące i potrafiące wszystko, nie ma nic pomiędzy, jedynie VAG się wybił i ten kto zrobił OBD Eleven.

Edytowane przez Langista
  • Lubię to 1