Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż Navigation Plus od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odetne te przewody od data enable i cloc i może powinno być ok

Opublikowano

No ale może mu to zakłócać, bo się będzie suka zastanawiać, którą drogą ma gadać, czy przez stacjonarny, czy przez komórkowy :wink: tak w ogóle z jakiego modelu masz navi, z a6c5, czy a4b6?

Opublikowano

8E, czyli B6 :wink:

Opublikowano

Moja też była 8E, a pochodziła z A6 ;)

Opublikowano

ja mam teraz zegary z A4 nawi z A6 a TMC ma nr 4b1 019 894B , zegary zostały zakodowane tak jak było to w DX i na fis niestety nic nie ma, gdzie robię błąd Maxsterr?

Opublikowano

Na 100% przewody z kostki chyba 26 pinowej CAN + i CAN - (pin 13 i 26) masz podłączone pod odpowiednie piny w TMC i z TMC pod szarą kostkę pin 5 i 6?

Opublikowano

Jeśli tak jak na schemacie to źle ;> Na schemacie jest zielona kostka 32 piny i piny 8 i 9 a u nas ma być w szarej kostce pin 5 i 6 ;)

Opublikowano

z tego schematu mam tylko podpiete tak samo 26 pinowa i TMC a w zegarach kostka szara 5i 6

---------- Post dopisany 05-06-2012 at 11:37 ---------- Poprzedni post napisany 04-06-2012 at 20:43 ----------

Dzis wszystko posprawdzałem od zegarów poprzez navi i TMC i nie działa.A może musi być na naklejce napisane can gatway? u mnie jest tunerbox.

Opublikowano

To zrób taki myk:

włącz menu nawigacyjne, później naciśnij i przytrzymaj jednocześnie przycisk AS i strzałke w dół. Wyświetli Ci się menu komunikacji. Zrób fote i pokaż :wink:

Opublikowano

Podaj numer TMC jaki masz i z jakiego auta. Sprawdzę jego rozpiskę pinów ;)

---------- Post dopisany at 11:58 ---------- Poprzedni post napisany at 11:57 ----------

A widzę numer :)

Opublikowano

4b1 019 894B chyba A6

---------- Post dopisany at 12:16 ---------- Poprzedni post napisany at 12:01 ----------

moj jest ten: IMG_0801.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl a chyba powinien być taki: can.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

---------- Post dopisany 06-06-2012 at 16:13 ---------- Poprzedni post napisany 05-06-2012 at 12:16 ----------

chyba dam sonbie spokój z tym TMC, zdobyłem navi które jest DX i ma clock data enable z końca 99r ma polskie mapy i menu: image.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl Maxterr możesz mi powiedziec jakimi przyciskami wejść w info sprzętowe navi?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dzieki serdeczne

---------- Post dopisany 21-06-2012 at 20:32 ---------- Poprzedni post napisany 08-06-2012 at 17:37 ----------

K..wa już mnie chyba szlak trafi z tymi co wymyślili te TMC. założyłem inna navi no i mimo opisu na gornej naklejce DISPLATY kicha z RDS na Fis. Załatwiłem inny TMC z napisem Can Gatway i navi pisze ze can gatway OK a zegary ze komunikacja can na jednym przewodzie, mam zegary od A4 nie od A6 ale podpinałem tez od A6 i to samo. Co to za cymbał wymyślił z informacje na fisie poprzez TMC, a jak juz to po h...a sto tysięcy różnych przesyłów pomiędzy TMC a zegarami. Może ktoś mi powie jakiego trzeba użyć TMC bo już pierdolca z tym dostane za moment

Opublikowano

Skoro navi widzi tmc to jest już ok, może teraz raz jeszcze kodowanie zegarów i sprawdzenie połączenia? ;)

Opublikowano

Wyciągnąłem zegary, miernikiem sprawdziłem przejścia dwóch przewodów i wszystko jest OK, kodowanie zrobiłem jeszcze raz i w bledach zegarów wypisuje mi Vag że komunikacja can na jednym przewodzie a mam podłączone dokładnie tak jak na schemacie który był tu na forum zamieszczony za wyjątkiem kostki zielonej bo to schemat do B6 a w B5 to kostka szata. za***iście co te nienmiaszki wymyśliły z ta łącznością, Ku…wa poradziłem sobie z tym sensorem oleju (który rzeczywiście po zmasowaniu z czujnikiem pokrywy silnika już nie wywala, z immo(kontrolka działa jak w moim starym) gdzie ja mam poza zegarami, zegarem temperatury oleju(działa idealnie) kontrolka poduszki, a z tym nie mogę dać rady. Wydaje mi się że z tym schematem u mnie jest cos skopane bo innego wyjścia nie widzę.

---------- Post dopisany at 23:57 ---------- Poprzedni post napisany at 23:53 ----------

A dodam jeszcze że kimatronik(kompletny zakładałem bo moja audiczka nie miała) z 2000 r. zakładałem i chłodzi super, a w błedach występuje tylko czujnik położenia wału którego chyba w moim AFN nie ma.

Opublikowano

Max, dostałeś moje PW odnośnie tego RNS-E? Wiem, że na rozpisce powinienem mieć, ale nie mam teraz dostępu do radia... :facepalm:

Opublikowano

ja nic nie dostałem od Ciebie ;>

Opublikowano

Na którym pinie jest CAN L w RNS-E 7 czy 8 pin, bo jedno źródło mówi mi że 7 a drugie źródło, że 8 pin mini iso. Ale jadę na warsztat teraz to zobaczę :wink: