Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wąż gumowy do intercoolera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebny mi numer węża gumowego dolotu do intercoolera do A4 [AFN]. Chodzi mi dokładnie o ten wąż co na zdjeciu zaznaczony jest strzałką(fotka zaporzyczona)

silnikafn.th.jpg

Mógł by ktoś sprawdzić w etce :notworthy: Mam numer z węża 058 145 856 C ale jak wpisuje go na online VAG katalog(www.vagcat.com) to niestety nic nie znajduje :confused4:

Opublikowano

literka J zamiast C na końcu, a tak swoją drogą toś se wynalazł france za ponad 400,- w ASO :thumbdown:

Opublikowano

a ja na ETCE mam nr 8D0 145 840 M

Opublikowano
  • Autor

literka J zamiast C na końcu, a tak swoją drogą toś se wynalazł france za ponad 400,- w ASO :thumbdown:

No to ładnie, cena kosmos :wallbash: A wymienić musze bo jest dziura od spodu. Wczoraj zwiedziałem 2 szroty na jednym wyrwałem tą rurke za 20zł od passata, ale musiałem zaraz oddać bo mocowanie do intercoolera było inne(nie na opaske) :disgust: A wiecie moze czy jak bym oddał do wulkanizacji to mogli by to skutecznie załatac czy to raczej na krótką mete :mysli:

Opublikowano

to jest ta "ostatnia" już między rurą plastikową a kolektorem (swoją drogą rysunek w ETCE mało czytelny jest)

>Kowi wiesz co a może weź ją całkiem wyp...l a zamiast wstaw łączniki z silikonu i kawałek stalówki, podglądnij gdzieś ktoś tak zrobił przy FMIC-u, taniej będzie i solidniej

Opublikowano
  • Autor

to jest ta "ostatnia" już między rurą plastikową a kolektorem (swoją drogą rysunek w ETCE mało czytelny jest)

>Kowi wiesz co a może weź ją całkiem wyp...l a zamiast wstaw łączniki z silikonu i kawałek stalówki, podglądnij gdzieś ktoś tak zrobił przy FMIC-u, taniej będzie i solidniej

to też jakieś rozwiązanie, ale jeszcze mam dwa szroty na oku moze da sie wyrwać w śmiesznych pieniądzach. Patrzyłem na alegro to są te rury ale po 100-150zł :wallbash: są tańsze ale po zdjeciach nie widać czy pasują, a nawet numeru na aukcji nie ma :gwizdanie:

Opublikowano

byłeś Piotrek na tym szrocie za niwą? tam kilka a4 stoi rozwalonych, może tam znajdziesz

Opublikowano
  • Autor

byłeś Piotrek na tym szrocie za niwą? tam kilka a4 stoi rozwalonych, może tam znajdziesz

Byłem byłem ale niestety mieli tą od passata która mi nie podeszła :wallbash:

Opublikowano

Kowi87 ja jutro bede na szrocie,rozejrze sie jak znajde taka rurke to dam znac :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Kowi87 ja jutro bede na szrocie,rozejrze sie jak znajde taka rurke to dam znac :naughty:

Aj za póżno :disgust: w desperacji zakupiłem na alegro taka rurke o tym samym numerze co mój za 79zł plus koszty wysyłki :rolleyes:

http://www.allegro.pl/item620427152_rurka_waz_intercoolera_audi_a4_b5_8d0_1_9_tdi_1_9.html

Byłem na 3 szrotach i nic :wallbash:

Ale dzięki :notworthy:

Opublikowano

no i dobrze, goście na szrotach też najczęściej zdają sobie sprawę, że te rurki nie są tanie, więc też cenią, choć okazje pewnie się trafiają,

Opublikowano

w angli 3 miesiace temu jak bylem niunia to za rure tylka tol od filtra co idzie do turbo itp dalem 3funty :tongue4: pytanie ile za to on tak mysli rura 20 + demontarz 40 a ja do niego a jak sam sobie wyciagne a on a ile masz a ja miedziaki z kieszeni i daje mu a on ja wyjmiesz to w ciagu 3 min to ok ja spoko co to 3 sciski i wyciagnolem a angol ahhh wy polaczki sprytni jestescie ja sie ostatnio meczylem 30 min z taka rura :polew:

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj podobna rure miałem za 20zł tyle że od passata(nie pasowała jedna stroną), więc czasem warto zajechać na szrot :naughty:

Opublikowano

Nie rozumiem jednego. Rura kosztuje w ASO 400 PLN. To za ile ja chciales kupic? Za 10% wartosci? 80PLN to moim zdaniem i tak dobra cena.

Opublikowano
  • Autor

Nie rozumiem jednego. Rura kosztuje w ASO 400 PLN. To za ile ja chciales kupic? Za 10% wartosci? 80PLN to moim zdaniem i tak dobra cena.

Chodziło mi o to że dostałem prawie taką samą za 20zł, to że wydałem na nią 80zł to mnie nie boli, tylko chciałem pokazac jaka jest rozbierznosć cenowa :gwizdanie: no ale dobra temat mozna już zamknąć :good:

Opublikowano

jakieś 3 lata temu kupowałem w Niemczech w ASO rurę od dolotu - tą co wychodzi z góry intelcoolera i łączy się z plastikową przy zbiorniczku wyrównawczym - płaciłem jakieś 34 Euro wówczas ze 130zł a patrząc w ETKA dla silników 110KM ta rura kosztuje obecnie 80 Euro w naszych ASO ok 420zł

Moja obecnie w ETKA ma numer: 058 145 856 K (koszt 40 Euro) a dla AVG 058 145 856 J (koszt 85 Euro)

Czy to jest w pożądku? Obie rury musza byc bardzo podobne. Moja ma mocowanie na opaski skręcane śrubokrentem.

Opublikowano
  • Autor

I moja też miała własnie na opaski z obu stron a od paska z takim samym silnikiem było inne wejscie na intercooler, rurka kończyła sie takim metalowym pierścieniem

Opublikowano

Uwaga na mocowanie filtra paliwa , u mnie było tak ,że poprzedni właściciel lub jakiś mechanik przy wymianie filtra nie wsunął go dostatecznie głęboko w jego mocowanie i oczywiście tarło , tarło aż przetarło ową gumową rurę . Przetarło ją zaciskiem na wężyku paliwowym. Rurę dałem do wulkanizacji ,

przykleili mi łatkę na zewnątrz wzmocniłem to taśmą samowulkanizacyjną i już rok trzyma . Dobrze byłoby ją wymienić ale skoro trzyma ...

Opublikowano
  • Autor

Uwaga na mocowanie filtra paliwa , u mnie było tak ,że poprzedni właściciel lub jakiś mechanik przy wymianie filtra nie wsunął go dostatecznie głęboko w jego mocowanie i oczywiście tarło , tarło aż przetarło ową gumową rurę . Przetarło ją zaciskiem na wężyku paliwowym. Rurę dałem do wulkanizacji ,

przykleili mi łatkę na zewnątrz wzmocniłem to taśmą samowulkanizacyjną i już rok trzyma . Dobrze byłoby ją wymienić ale skoro trzyma ...

u mnie prawdopodobnie tak samo sie stało bo też mam dziure nad filtrem paliwa, dzieki za rade :good:

Opublikowano

zgadza się tam najczęściej się przeciera, u mnie w poprzednim aucie już zaczynał się robić ślad bo śrubka od zacisku wystawała łbem do góry, (wiadomo że przy dokręcaniu opaski wygodniej ją ustawić tak by śrubka była pionowo zamiast z boku) ale popuściłem przekręciłem i dokręciłem w takiej pozycji że od strony przewodu do turbiny było gładko (tylko blaszka opaski) i już się nie pogłebiał ślad