Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Subaru Impreza STI - moja nowa zabawka (update foto)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Klopotom w moim A4 nie widać końca wiec na poprawę humoru podczas ostatniej wizyty w PL sprawiłem sobie nowa zabawkę :)

Jak widać bez subaru nie wytrzymałem długo bo zaledwie kilka miesięcy :mysli: no ale cóż stara miłość nie rdzewieje :naughty:

A teraz parę danych :

grudzień 03 rok modelowy 04 czyli prawie ostatni Mohikanin , silnik 2.0 ale jeszcze bez DCCD ( czyli aktywnego centralnego dyfra ) w serii 265 KM

Obecnie jest delikatnie poprawione , pompa wallbro, kolektor rurowy gt-spec'a z up-pipem do tego taśma termiczna wydech el-tec 3" dp, 2,5" puszka + H&S to wszystko wystrojone na 320 KM i 440 NM.

Auto należano do ojca mojego kolegi i jak to u mnie bywa :naughty:jest znów rodzynkiem.Absolutnie bezwypadkowe i nie widzialo nigdy żadnego toru kjsu czy upalanki

a wyglada tak :)

p1060098.jpg

p1060102.jpg

p1060104.jpg

p1060107.jpg

Opublikowano

kozacka ....

ciekaw jestem jak to lata

narazie jezdzilem Subaru Impreza WRX STI SPRT (07r) i jak dla mnie dzwiek silnika przekozak .... ale tam jest chyba seria 2.5L 320KM :)

ogolnie auto kozackie....

a jak wyglada spalanie boxera... przy upalaniu i przy normalnej ( nie wolnej ) jezdzie ?

pokaz jeszcze wnetrze :)

Opublikowano

Nowak_zg dziex ale lata fajnie pierwsza setka to okolice 5 sek. ale w porównaniu to mojego 250 konnego GT nie jestem jakoś zaskoczony moze przy wieszych prędkościach idzie lepiej .......w każdym razie jest fantastycznie wystrojony i moc rozwija niesamowicie płynnie ani śladu turbo lag :cool1:

Subaru Impreza WRX STI SPRT (07r) i jak dla mnie dzwiek silnika przekozak .... ale tam jest chyba seria 2.5L 320KM

roczniki od 2006 wogole mnie nie interesowały bo tam jest juz silnik 2.5L to taki odpowiednik 2.0 TDI BLB z Audi czyli niezły bubel.Ma otwarty blok przez co jest o wiele słabszy niż Sti z silnikami 2.0 ( słabszy w senie o wiele mniej wytrzymały ) juz w seryjnych autach wydmuc**je uszczelki i masę innych ciekawych rzeczy sie z nim dzieje nie mówić juz o dłubanych i upalanych.Z tych roczników jedyne co jest warte zachodu to Spec C bo to 2.0 jest :naughty: ale niestety tylko jako JDM :gwizdanie:

spalanko to ok 14, 15 l w miescie na trasie da sie zejść do 10-12L upalnie to w zależności od fantazji ale tak od 20L w gore :)

Opublikowano

Swietna Subarynka tylko felga nie taka :wink4:

Kolorek Sliczny :kox:

Najladniejsza buda jaka w Subaru byla to naturalnie moje zdanie te 2007 wyglada strasznie Kiepsko brak tej Agresji

Opublikowano
pokaz jeszcze wnetrze :)

To będzie niesmaczne... :polew:

Opublikowano

Swietna Subarynka tylko felga nie taka :wink4:

pracuje nad tematem :)

To będzie niesmaczne...

w newage nie jest juz az tak zle .............

........jednak do audi baaardzo daleko :wink4:

Opublikowano

Turdzi , dalej nakręcaj filmik ala gymkhana :cool1::decayed::tongue4: , fura konkret :good:

Opublikowano

Piekna sztuka, dawaj wnetrze , masz wykres mocy , to wklejaj :notworthy:

Opublikowano

Nie znam sie na Subaru, ale czemu na klapie jest WRX i STI? :cool1:

Opublikowano

Nowak_zg dziex ale lata fajnie pierwsza setka to okolice 5 sek. ale w porównaniu to mojego 250 konnego GT nie jestem jakoś zaskoczony moze przy wieszych prędkościach idzie lepiej .......w każdym razie jest fantastycznie wystrojony i moc rozwija niesamowicie płynnie ani śladu turbo lag :cool1:

Subaru Impreza WRX STI SPRT (07r) i jak dla mnie dzwiek silnika przekozak .... ale tam jest chyba seria 2.5L 320KM

roczniki od 2006 wogole mnie nie interesowały bo tam jest juz silnik 2.5L to taki odpowiednik 2.0 TDI BLB z Audi czyli niezły bubel.Ma otwarty blok przez co jest o wiele słabszy niż Sti z silnikami 2.0 ( słabszy w senie o wiele mniej wytrzymały ) juz w seryjnych autach wydmuc**je uszczelki i masę innych ciekawych rzeczy sie z nim dzieje nie mówić juz o dłubanych i upalanych.Z tych roczników jedyne co jest warte zachodu to Spec C bo to 2.0 jest :naughty: ale niestety tylko jako JDM :gwizdanie:

spalanko to ok 14, 15 l w miescie na trasie da sie zejść do 10-12L upalnie to w zależności od fantazji ale tak od 20L w gore :)

To fakt koleś ma STI z 2007 i już po nie całym roku użytkowania musiał wymieniać uszczelkę tylko że on zrobił tak że czekał aż zajeździł silnik i pojechał na gwarancje :cool1:

Autko fajniutkie a dźwięk boksera kozak :shocked:

Opublikowano

Podziwiam przywiązanie do marki :wink4:

Nie wiem czy jeździłeś na aktywnych dyfrach...ale fla mnie to jest przepaść między pasywnymi a aktywnymi i to przepaść wielkości kanionu :cool1:

No ale masz przynajmniej legendarne 2.0 :good: i śpisz spokojnie po nocach :kox:

Opublikowano

subarynka zawsze bedzie przedmiotem pozadania wielu osob :evil:

faktycznie fela nie zbyt :thumbdown:

poka wnetrznosci :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

Nie wiem czy jeździłeś na aktywnych dyfrach

fakt brak DCCD to minus ale biorac pod uwage stan auta nie wiem czy bym znalazl przyzwoite 2.0 MY05 w takim stanie - zreszta dla ogarnietego kierownika nie robi to duzej roznicy :cool1:

panowie beda foty wnetrznosci jak tylko czas pozwoli .....

PS zreszta w tym aucie nie chodzi o wnetrze ...... :evil:

Opublikowano

chodzi chodzi ale o to wnetrze pod maska :decayed:

Opublikowano

piękna... :slina:

oby się lepiej sprawowała od A4 :polew:

Opublikowano

wyglada na bardzo zdrowa .... :good:

Opublikowano
:good:
Opublikowano

wyglada na bardzo zdrowa .... :good:

i faktycznie taka :cool1:jest w sumie to był jedyny podwód dla którego kupiłem to auto.Chciałem zmienić moja A4 na takie samo auto tylko Q 2.0TDI 170Km z BRD a dopiero w przyszłym roku rozglądać sie za takim autem ( brałem tez pod uwagę EVO 9 ) ale jak tylko dowiedziałem sie ze niewykluczone ze to auto będzie do sprzedania nie wahałem sie ani 5 min. Może zabrzmi to nieskromnie ale myślę ze to jeden z niewielu STI z tych lat w takim stanie w PL ( jestem w stanie odszczekać :tongue4: bo mam stycznosc z tego typu autami kolegow ) i az do tej pory mi sie wierzyć nie che ze na krakowskich dziurach w tym aucie jest absolutna cisza , tak jak w moim audi.Nic sie nie telepie niże trzeszczy pomimo ze ma bardzo twardo ustawione zawieszenie.........