Nosfer Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Mądry Polak po szkodzie, Ja może dwa razy w życiu brałem coś za pobraniem.. Na szczęście jeszcze nie zaliczyłem takiej wtopy I to juz naprawdę nie chodzi o parę złotych, ale o to całe wkurwienie.. Czekasz, czekasz, piszesz, czekasz, piszesz, dzwonisz.. czas leci a Ty jesteś w czarnej d*p.. Później okazuje się, że wyszła kupa i tak szy siak musisz kupić to coś gdzie indziej a jeszcze bujasz się z debilem, co by nie być w plecy i pokazać su***synowi, że źle trafił..
rtocki Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2009 jeśli od początku planował że to będzie przekręt, to za pobraniem po prostu dostałbym 2 cegły..., a ja jestem jednak jakiś staroświecki i wierzę, że większość ludzi jest uczciwa (czasem za to płacę niestety ale myślę, że to wszystko jakoś się wyrówna - nie odczytujcie tego jakoś teologicznie, bo akurat jestem agnostykiem)
Wihajster Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 jeśli od początku planował że to będzie przekręt, to za pobraniem po prostu dostałbym 2 cegły... masz prawo przy kurierze otworzyć
taktuś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Ja też miałem spotkanie z nieuczciwym forumowiczem, chodziło o felgi... gnojków nigdy nie brakowało... Sprzedaję na allegro i o dziwo zawsze miałem problemy z ludźmi mającymi problemy poprawnie sklecić zdanie po polsku ( wustyle masz chłopie rację), nie znoszę gnojków z pożółkłymi od papierosów paluchami z wiecznie założonymi na baniaki kapturami :evil:
rtocki Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2009 zgadza się można otwierać paczki przy odbiorze, ale wiesz sporo tego odbieram, wysyłam itd więc i tak raczej bym się nie bawił w sprawdzanie stosunkowo taniej przesyłki, tak jak pisałem chodzi mi tu o zasady, bo moje 200,- to naprawdę nic przy tym co ewentualnie mógłby jeszcze komuś nawywijać
rotter Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 a ja do tej pory żyłem w słodkiej nie świadomości że można całkiem śmiało handlować z forumowiczami - tym bardziej że nie z jednym już pohandlowałem i wałka nie miałem, a tu taki wałek, moim zdaniem ogłoszenia o sprzedaży powinny być dozwolone tylko dla ludzi którzy są przynajmniej od 2 lat na forum i mają chociaż z 200 postów - pół roku to nie wiele a 100 postów można nawalić bez problemu pisząc bzdury w strefie śmiechu i tak dalej - może zrobić coś w stylu zezwolenia na zamieszczanie ogłoszeń przydzielane przez moda lub coś w tym stylu
Buszek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 jak dla mnie dobry pomysl z przyzwoleniami przez moda przed daniem ogloszenia potwierdzenie adresu i numeru koma itp adminowi pisemnie
jarko Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 No dobra, bo widzę że temat się ostro nakręca... 1. Wszyscy nadajecie na gościa nie dając mu szansy na jakiekolwiek wytłumaczenie... ( nie mam tu na myśli Ciebie Robercie ) 2. Gość może ma za Sobą kilkadziesiąt udanych transakcji, tylko raz dał ostro d*py - z wydawaniem osądu poczekałbym jeszcze troche... 3. Jeżeli zrobimy na forum listę zaufanych sprzedawców to do kogo przyjdziecie po kasę jak transakcja się nie uda... Jest na forum status "klubowicz" i myślę że to już jest spora rekomendacja dla sprzedającego
wustyle Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 no ale caly czas czekamy az sie odezwie moze ktorys z vip-ow albo adminow, czy klubowiczow poprostu do niego zadzwoni?
rotter Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 No dobra, bo widzę że temat się ostro nakręca... ( nie mam tu na myśli Ciebie Robercie ) myśle kolego nie jednemu psu burek :> a na klubowicza też nie każdy może sobie pozwolić bo jednym z warunków jest jeżdżenie na spoty a ja na przykład nie mogę sobie na to pozwolić
wustyle Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 No dobra, bo widzę że temat się ostro nakręca... ( nie mam tu na myśli Ciebie Robercie ) myśle kolego nie jednemu psu burek :> a na klubowicza też nie każdy może sobie pozwolić bo jednym z warunków jest jeżdżenie na spoty a ja na przykład nie mogę sobie na to pozwolić nie martw sie, ja tez nie moge jezdzic na spoty i tez mnie do klubu nie chca end OT
spanky Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 nie martw sie, ja tez nie moge jezdzic na spoty i tez mnie do klubu nie chca end OT bo brzydki jestes ....
jarko Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 No dobra, bo widzę że temat się ostro nakręca... ( nie mam tu na myśli Ciebie Robercie ) myśle kolego nie jednemu psu burek :> a na klubowicza też nie każdy może sobie pozwolić bo jednym z warunków jest jeżdżenie na spoty a ja na przykład nie mogę sobie na to pozwolić W pewnych przypadkach pewne warunki można delikatnie nagiąć, ale to nie temat o przyznawaniu statusu klubowicz...
olga Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Kolo od poczatku nie miał zamiaru wysyłac ani zaciskow ani kasy, liczyl na to ze za 2oozł nikt nie bedzie składal doniesienia na policji. I tu sie zdziwi!!! A tłumaczenia? miał na to czas, nic nie zmienia faktu ze jest oszustem! Gratuluje wytrwałości, takim gnojkom nie mozna odpuszczac.
soolek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 A może by tak zamknąć temat do czasu, aż wypowie się oskarżony?! Po co się nakręcać! Niech jeszcze rtocki ma możliwość updatu sprawy i wszystko. Ostrzeżenie otrzymaliśmy - bardzo dobrze. Każdy niech ma swoje zdanie na ten temat - nie ma potrzeby dalej wieszać psów i wyciągać, w tym wątku napewno, kolejnych spraw. (Ja np. ramki od wspomnianego wyżej kolegi dostałem dość szybko - nie mam zastrzeżeń. Do tego wiem z forum, że miał pewne komplikacje w życiu, które mogły mu utrudniać pewne sprawy). Oczywiście nie bronię nikogo, bo uważam takie uniki/ściemnianie za niepoważne, ale dalsza dyskusja wydaje mi się zbędna.
jarko Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 A może by tak zamknąć temat do czasu, aż wypowie się oskarżony?! Po co się nakręcać!
Flyer Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Po co zamykac temat... moze kolega sie w koncu pojawi A temat nakrecacie wlasnie Wy, wiec zluzujcie
simon__75 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 aleeee kanał Z jednej strony slyszy sie o wielu pozytywnie zalatwionych tego typu sprawach...z drugiej zaś caly czas trzeba na takich wieśniaków uważać jak cholera... Mam nadzieje ze sprawa znajdzie sój odpowiedni finał Z drugiej strony współczuje naciagaczowi poproszonemu o swiadectwo niekaralności :) :mysli: Lac :bicz3::bicz3::bicz3: i patrzec czy równo puchnie
zbychzz Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 a może by tak poprostu stworzyć listę tych, na których trzeba uważać ? fanie byłoby przed zakupem sprawdzić czy jest taki sprzedawca jest na liście czy nie.
Rekomendowane odpowiedzi