Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Uwaga: oszust na forum! (niestety)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mądry Polak po szkodzie, Ja może dwa razy w życiu brałem coś za pobraniem.. Na szczęście jeszcze nie zaliczyłem takiej wtopy :thumbdown: I to juz naprawdę nie chodzi o parę złotych, ale o to całe wkurwienie.. Czekasz, czekasz, piszesz, czekasz, piszesz, dzwonisz.. czas leci a Ty jesteś w czarnej d*p.. Później okazuje się, że wyszła kupa i tak szy siak musisz kupić to coś gdzie indziej a jeszcze bujasz się z debilem, co by nie być w plecy i pokazać su***synowi, że źle trafił..

Opublikowano

jeśli od początku planował że to będzie przekręt, to za pobraniem po prostu dostałbym 2 cegły..., a ja jestem jednak jakiś staroświecki i wierzę, że większość ludzi jest uczciwa (czasem za to płacę niestety ale myślę, że to wszystko jakoś się wyrówna - nie odczytujcie tego jakoś teologicznie, bo akurat jestem agnostykiem)

Opublikowano

jeśli od początku planował że to będzie przekręt, to za pobraniem po prostu dostałbym 2 cegły...

masz prawo przy kurierze otworzyć :wink4:
Opublikowano

Ja też miałem spotkanie z nieuczciwym forumowiczem, chodziło o felgi...

gnojków nigdy nie brakowało...

Sprzedaję na allegro i o dziwo zawsze miałem problemy z ludźmi mającymi problemy poprawnie sklecić zdanie po polsku ( wustyle masz chłopie rację), nie znoszę gnojków z pożółkłymi od papierosów paluchami z wiecznie założonymi na baniaki kapturami :evil: :evil: :evil:

Opublikowano

zgadza się można otwierać paczki przy odbiorze, ale wiesz sporo tego odbieram, wysyłam itd więc i tak raczej bym się nie bawił w sprawdzanie stosunkowo taniej przesyłki, tak jak pisałem chodzi mi tu o zasady, bo moje 200,- to naprawdę nic przy tym co ewentualnie mógłby jeszcze komuś nawywijać

Opublikowano

a ja do tej pory żyłem w słodkiej nie świadomości że można całkiem śmiało handlować z forumowiczami - tym bardziej że nie z jednym już pohandlowałem i wałka nie miałem, a tu taki wałek, moim zdaniem ogłoszenia o sprzedaży powinny być dozwolone tylko dla ludzi którzy są przynajmniej od 2 lat na forum i mają chociaż z 200 postów - pół roku to nie wiele a 100 postów można nawalić bez problemu pisząc bzdury w strefie śmiechu i tak dalej - może zrobić coś w stylu zezwolenia na zamieszczanie ogłoszeń przydzielane przez moda lub coś w tym stylu

Opublikowano

jak dla mnie dobry pomysl z przyzwoleniami przez moda :tongue4: przed daniem ogloszenia potwierdzenie adresu i numeru koma itp adminowi pisemnie :polew::decayed:

Opublikowano

No dobra, bo widzę że temat się ostro nakręca...

1. Wszyscy nadajecie na gościa nie dając mu szansy na jakiekolwiek wytłumaczenie... ( nie mam tu na myśli Ciebie Robercie )

2. Gość może ma za Sobą kilkadziesiąt udanych transakcji, tylko raz dał ostro d*py - z wydawaniem osądu poczekałbym jeszcze troche...

3. Jeżeli zrobimy na forum listę zaufanych sprzedawców to do kogo przyjdziecie po kasę jak transakcja się nie uda...

Jest na forum status "klubowicz" i myślę że to już jest spora rekomendacja dla sprzedającego :good:

Opublikowano

( nie mam tu na myśli Ciebie Robercie )

myśle kolego nie jednemu psu burek :> a na klubowicza też nie każdy może sobie pozwolić bo jednym z warunków jest jeżdżenie na spoty a ja na przykład nie mogę sobie na to pozwolić :disgust:

Opublikowano

myśle kolego nie jednemu psu burek :> a na klubowicza też nie każdy może sobie pozwolić bo jednym z warunków jest jeżdżenie na spoty a ja na przykład nie mogę sobie na to pozwolić :disgust:

nie martw sie, ja tez nie moge jezdzic na spoty i tez mnie do klubu nie chca :wink4:

end OT

Opublikowano

nie martw sie, ja tez nie moge jezdzic na spoty i tez mnie do klubu nie chca :wink4:

end OT

bo brzydki jestes .... :polew:

Opublikowano

W pewnych przypadkach pewne warunki można delikatnie nagiąć, ale to nie temat o przyznawaniu statusu klubowicz...

Opublikowano

Kolo od poczatku nie miał zamiaru wysyłac ani zaciskow ani kasy, liczyl na to ze za 2oozł nikt nie bedzie składal doniesienia na policji. I tu sie zdziwi!!!

A tłumaczenia? miał na to czas, nic nie zmienia faktu ze jest oszustem!

Gratuluje wytrwałości, takim gnojkom nie mozna odpuszczac.

Opublikowano

A może by tak zamknąć temat do czasu, aż wypowie się oskarżony?!

Po co się nakręcać!

Niech jeszcze rtocki ma możliwość updatu sprawy i wszystko.

Ostrzeżenie otrzymaliśmy - bardzo dobrze.

Każdy niech ma swoje zdanie na ten temat - nie ma potrzeby dalej wieszać psów i wyciągać, w tym wątku napewno, kolejnych spraw.

(Ja np. ramki od wspomnianego wyżej kolegi dostałem dość szybko - nie mam zastrzeżeń. Do tego wiem z forum, że miał pewne komplikacje w życiu, które mogły mu utrudniać pewne sprawy).

Oczywiście nie bronię nikogo, bo uważam takie uniki/ściemnianie za niepoważne, ale dalsza dyskusja wydaje mi się zbędna.

:hi:

Opublikowano

A może by tak zamknąć temat do czasu, aż wypowie się oskarżony?!

Po co się nakręcać!

:good:

Opublikowano
:good: :good: jestem za
Opublikowano

Po co zamykac temat... moze kolega sie w koncu pojawi :wink4:

A temat nakrecacie wlasnie Wy, wiec zluzujcie :)

Opublikowano

:shocked: aleeee kanał :shocked:

Z jednej strony slyszy sie o wielu pozytywnie zalatwionych tego typu sprawach...z drugiej zaś caly czas trzeba na takich wieśniaków uważać jak cholera...

Mam nadzieje ze sprawa znajdzie sój odpowiedni finał :):good:

Z drugiej strony współczuje naciagaczowi poproszonemu o swiadectwo niekaralności :) :) :mysli: :mysli:

Lac :bicz3::bicz3::bicz3: i patrzec czy równo puchnie

Opublikowano

a może by tak poprostu stworzyć listę tych, na których trzeba uważać ? fanie byłoby przed zakupem sprawdzić czy jest taki sprzedawca jest na liście czy nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...