Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Wymiana na kolorowy FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

znacie kogoś kto by ogarnął temat w zachodniopomorskiem??

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam panowie mam pytanko czy np jesli mmo bylo zjdete z auta i nie ma wogole to czy podlaczenie licznika kolorowego nie trzeba nic kombinowac? tylko podlaczam i chdozi czy jak?:)

Opublikowano

poszukaj w wyszukiwarce byly juz takie tematy

Opublikowano

szukalem ale pisze tylko jesli ma sie immo a jak nie ma sie inetresuje mnie :) jak to wygalada ze nie trzeba chyba kodowac?

Opublikowano

tak trzeba kodowac i to trzeba miec pro kabel ja tez mam zamiar zmienic na kolor fis i z nim sie wybieram do kogos kto sie zna na kodowaniu licznikow immo np tam gdzie zakladaja alarmy i zabezpieczenia

Opublikowano

Jak nie ma immobilizera to możesz nawet licznik oR8 próbować wsadzić. Od b6 będzie chodził. Minusem jest brak klimatyzacji.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

czeeść

Czy ktoś jest w stanie pomóc (udzielić wskazówek, sprzęt mam) z adaptacją kolorowego FIS, w b6. ??

pzdr!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kupiłem kolor od B7 do B7 z tym że ja mam wersję angielską a zegary są od wersji europejskiej moje pytanie to czy mogę swój licznik który jest w milach przełożyć do tego kolorowego ?

Opublikowano

A nie lepiej przełożyć Twoją Angielską tarcze od prędkościomierza do tego kolorowego i wgrać wsad od anglika i zakodować immo. Wydaje mi się że tak będzie najszybciej.

Opublikowano
A nie lepiej przełożyć Twoją Angielską tarcze od prędkościomierza do tego kolorowego i wgrać wsad od anglika i zakodować immo. Wydaje mi się że tak będzie najszybciej.

Nie da rady w liczniku od B7. Wgranie innego wsadu spowoduje tylko, że licznik przestanie działać. Zawartość jest zakodowana przez procesor w liczniku.

Opublikowano

No właśnie nie robiłem tego to nie wiem. Czyli pozostaje zakup licznika w wersji angielskiej. Chyba że da się przekodować VASEM licznik europejski na anglika i podmienić tarcze prędkościomierza.

Opublikowano

A nie mogę wykręcić samego prędkościomierza i przełożyć go do kolorowego ?

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam. Podepnę się do tematu. Mianowicie mam a4 2002r kolorowy fis z navigacją i pełnym kompem. Panowie czym da się podpiąć pod ten licznik chodzi mi o immo, kluczyki, korekta licznika? Generalnie to samo co robił mi Vag-Tacho 3.01 na VDO w Audi A3.  Zaznaczam, ze nie chodzi mi o cofnięcie licznika, oryginalne 220 tys które mam w 2002r to jak już to by wypadało w górę pociągnąć:) Po prostu chciałbym taki kabelek do tego auta ,w A3 już kilka razy mi się zwróciło. Ewentualnie kto był producentem tych licznikow? Bosch? I kolejne pytanko czy jest jakaś możliwość spolszczenia komunikatów na takim liczniku? chodzi mi o dane typu olej, spalona żarówka itp. Navigacje spolszczyłem ale ciekawy jestem jak z resztą?

Opublikowano
7 minut temu, gsekulski napisał:

czy jest jakaś możliwość spolszczenia komunikatów na takim liczniku? chodzi mi o dane typu olej, spalona żarówka itp.

Nie ma takiej możliwości.

8 minut temu, gsekulski napisał:

Panowie czym da się podpiąć pod ten licznik chodzi mi o immo, kluczyki, korekta licznika?

Dział Diagnostyka, znajdziesz tam temat z kablami.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś ogarnąłby temat w lubelskim/podkarpackim?

Opublikowano
9 godzin temu, Karol Turek napisał:

Ktoś ogarnąłby temat w lubelskim/podkarpackim?

Napisz do kolegi Galetto.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, poszukuję kogoś z okolic Łodzi lub do 150 km od Łodzi kto przekoduje mi licznik z monochromatu na kolor...:)

Czekam na info i pozdrawiam.

Opublikowano
Witam, poszukuję kogoś z okolic Łodzi lub do 150 km od Łodzi kto przekoduje mi licznik z monochromatu na kolor...:)
Czekam na info i pozdrawiam.
Jak wyżej. Pisz do Galetto, wysylkowo jest w stanie to ogarnąć.

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 10.02.2010 o 20:31, mb83 napisał:

Ma ktoś namiary na człowieka, który potrafi zaprogramować liczniki z okolicy warszawy??? Kupiłem takie z kolorowym fisem... mam auto z USA, kupiłem europejskie ale też benzynowe... mam nadzieję, że uda się to zrobić. Jakby co prosze na maila [email protected] Jutro już będzie zamnotwana oryginalna navi :> Pozdrawiam

Hej Czy udalo sie zdobyc namiary z okolic Wawy kto ogarnia taki temat z red na color fis Audi a4 b6