Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wycięcie katalizatora i montaż tłumika (fotostory)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rurka to rurka (dosłownie). Nie wiem jak w benzynie, ale do diesla nie zaleca się stosowania strumienicy.

maki1000 rurka może być prosta :gwizdanie: .

Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego przy dieslu nie zaleca się montowania strumienicy, tylko przelot ???

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie a czy montowal ktos inny tlumik końcowy w klekocie niz oryginalny?

Jest jakas roznica ??

Opublikowano

Sluchjcie a montowal juz ktos przelot w dizelku?

moze sie pochwalic fotkami itd.

no i czy ten tlumik zamiast katalizatora (pierwszy post) jest konieczny ? mozna bezposrednio za plecionka ciagnac juz rure 2,5 cala :decayed:

Opublikowano

pier**l ten tłumik wstawiaj rurkę :decayed:

Ja sobie zrobiłem to tak:

Zdj_cie066.jpg

:naughty:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Panowie mam takie pytanie. Poszła mi plecionka zaczyna się już robić czarna od spalin, i słyszałem że w AHU są jakieś problemy z wyjęciem tej rury z katalizatorem bo jest inny układ egr i turbiny niż w AFN, czy może już ktoś z was przerabiał ten temat w AHU i da jakieś dobre rady był bym wdzięczny bo na dniach muszę się za to zabrać :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ok

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam ja mam AJM i mam już po wycinane tłumiki tylni i środkowy ale jeszcze chce wywalić kata bo będę podnosić moc czy mógł by ktoś wysłać link do tej plecionki zamiast kata ? Nie mam pojęcia jak to wygląda. ..

---------- Post dopisany 18-02-2014 at 00:05 ---------- Poprzedni post napisany 17-02-2014 at 11:22 ----------

witam jeszcze raz ja znalazłem coś takiego dobre to będzie ? czy to nadal jest katalizator ?

AUDI A4 VW PASSAT 1.9TDI TURBO DIESEL STAINLESS STEEL EXHAUST DECAT DE CAT PIPE | eBay

Opublikowano
Witam. Panowie mam takie pytanie. Poszła mi plecionka zaczyna się już robić czarna od spalin, i słyszałem że w AHU są jakieś problemy z wyjęciem tej rury z katalizatorem bo jest inny układ egr i turbiny niż w AFN, czy może już ktoś z was przerabiał ten temat w AHU i da jakieś dobre rady był bym wdzięczny bo na dniach muszę się za to zabrać :)
W AHU jest trochę roboty żeby to wyjąć, mi chcieli demontować turbo, ale sam osobiście wolę wyjąć półoś i wyciągnąć pod spód,wyjęcie półosi zajmuje 15 min, z wykręceniem turbo i rozebraniem wszystkiego napewno dłużej.
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja zrobiłem to tak kupiłem rurę plecionkę i nowy łącznik z dołu.

Koszty:

-plecionka wzmacniana 40zl

-rura 1m 40zl

-łacznik z dołu 20zl

-farba na wy spawany element 30zł

Ogółem jeden dzień roboty, śrubki spsiałem dzień wcześniej wd40 i puściły bez problemu.

Wspawałem w zrobionym drewnianym stelażu i ładnie mi się wpasowało.

Tak jak wyżej koledzy pisali nie ma problemu wyjąć w afn całego elementu

P5260527.jpg

P5240513.jpg

P5240515.jpg

P5260530.jpg

Opublikowano

zestaw u gruchota 200zl a stary kat dostalem 150zl wiec po uj sie brudzic :naughty:

• 1 rok później...
Opublikowano

Siemanko. Jutro przymierzam się do wycięcia kata i wymiany plecionki. Nie mieli 55x120, więc kupiłem 55x105, to nie przeszkadza, co nie? ;D

• 5 tygodni później...
Opublikowano

http://allegro.pl/audi-a4-vw-passat-b5-1-9-tdi-tlumik-katalizator-i5567859867.htmlcoś takiego będzie dobre?

chyba że ktoś byłby chętny i wyspawać mi takie cudo :D cena do dogadania :D

stary katalizator można normalnie sprzedać na złomie i dostanie się koło 100 ?

Edytowane przez Majkeltaker

Opublikowano

http://allegro.pl/audi-a4-vw-passat-b5-1-9-tdi-tlumik-katalizator-i5567859867.htmlcoś takiego będzie dobre?

chyba że ktoś byłby chętny i wyspawać mi takie cudo :D cena do dogadania :D

stary katalizator można normalnie sprzedać na złomie i dostanie się koło 100 ?

Właśnie też na to patrzałem. Tyle, że mam silnik AHH i nie jestem pewien czy będzie pasować. Może ktoś potwierdzić?

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie a przy łączeniu rur od spodu jest tez jakas uszczelka? Chodzi mi o te łączenie co trzeba odkrecić od dołu mniej wiecej na wysokosxi lewarka zmiany biegów

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak jest tam uszczelka .

Opublikowano

Witam własnie jestem tez po operacji wycięcia wkładu katalizatora,została wspawana rurka w puszke kata i teraz pytanie, został mi wkład katalizatora gdzie i ile mogę dostać za ten wkład z AFN a?????

Opublikowano

U mnie chyba coś się oderwało w katalizatorze bo strasznie brzęczy, na przeglądzie mechanik powiedział że to katalizator. Chciałbym pozostawić wszystko tak jak w fabryce ale widziałem że ceny katalizatorów są strasznie duże. Zastanawiam się co robić. Jak radzicie, wspawać gołą rurę? Czy będzie inny dźwięk, czy coś się zmieni w charakterystyce? Myślę też aby zamienić z drugiego Audi które mam ale tam jest silnik 1.6 też benzyna, ja posiadam 1.8, czy będzie pasować z 1.6 katalizator?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie powiedzcie czy po wywaleniu kata z AFN'a trzeba coś robić z ECU, jakoś go oszukiwać programować itp? Czy już po tej operacji wszystko odrazu śmiga?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka