Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 AVF] Zepsuty mechanizm przedniej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

uuuu

Opublikowano

Wąski ile może kosztować nówka podnośnik i czy kupi same szyny z linkami?

sprawdzę już ile u mnie :gwizdanie:

Opublikowano

Wąski a Ty to masz na bieżąco?

Opublikowano

400 zł i jest :)

Opublikowano

oK. Jeśli nic nie znajde to się odezwę

Opublikowano

oK. Jeśli nic nie znajde to się odezwę

ok może więcej sztuk to będzie lepsza cena :gwizdanie:

Opublikowano

podjedz na spota -pomożemy

No na spota to juz sie pół roku wybieram ale kurcze rozmyślam się zawsze jak patrze jakie wy macie fury odpicowane. Ja mam troche porysowanego i narazie nie mam kapusty na malowanie a wstyd mi takim porysowanym przyjechac. Narazie to jestem w trakcie "odmładzania" wnętrza. Niedługo maluje blachy takze niedlugo sie pewnie pojawie:)

pozdr

Opublikowano

oj tam... klub tworzą ludzie nie samochody :good:

Opublikowano

podjedz na spota -pomożemy

No na spota to juz sie pół roku wybieram ale kurcze rozmyślam się zawsze jak patrze jakie wy macie fury odpicowane. Ja mam troche porysowanego i narazie nie mam kapusty na malowanie a wstyd mi takim porysowanym przyjechac. Narazie to jestem w trakcie "odmładzania" wnętrza. Niedługo maluje blachy takze niedlugo sie pewnie pojawie:)

pozdr

to zaparkuj piętro niżej :naughty::wink4:

Opublikowano

Panowie potrzebuję jednego elementu z mechanizmu podnoszenia. Jest to plastikowa tulejka co trzyma napiętą linkę w bębenku.

Doszedłem do tego że tylko to się urwało reszta jest sprawna.

Jak ktoś ma ze swojego starego zepsutego mechanizmu to chętnie przygarnę.

Opublikowano

Nie wiem jaku nas w Audiczkach, ale ostatnio (2 dni temu) naprawialiśmy mechanizm w Lagunie 2. Kosztował 1 tys zl, a ja się uparłem że go naprawie i naprawiłem - w moim przypadku przydatne były (dokładnie 1) linki od hamulców rowerowych. Możecie mi podesłać zdjęcie mechanizmu z :audi: . Popatrze może da się coś z nim zrobić.

Opublikowano

682679065

zdjęcie pożyczone z allegro. A posypał się plastik blokujący linkę przy bębenku.

Rozmawiałem z użytkownikiem osa i zaproponował mi taki plastik. Jak mi coś z tego wyjdzie to dam znać.[br]Dopisany: 15 Lipiec 2009, 20:29_________________________________________________Panowie mechanizm naprawiony.

Polecam użytkownika OSA i firmę w której pracuje.

Naprawili mi w 15 minut mechanizm na nowych częściach. Wszystko działa jak należy.

Podrawiam.

Opublikowano

Panowie pojawiły /dostałem ofertę / się podnośniki z zamiennika w cenie 170 zł nowe :gwizdanie: ciekawe jak to się sprawdza

Opublikowano

odgrzeje kotleta. Niecałe dwa lata pojeździł naprawiony mechanizm i dalej padł.

jeszcze nie wiem co tym razem się wysrało bo nie mam czasu rozebrać ale podejrzewam że znowu jakiś

plastik się wytarł. :wallbash::kwasny:

Opublikowano

mi tez te 2 plastiki poszły od strony pasazera;/

Opublikowano

Panowie, a jak miałem tak że lekko piszczała przy zamykaniu a teraz otwiera się dobrze ale przy zamykaniu jakby coś zawadzało i zamknie się 1,5 cm, po czym cofnie się o 1 cm i tak muszę zamykać po jeden centymetr. Miał ktoś coś podobnego? Jakie są symptomy urwanej linki albo padającego silnika?

Opublikowano

Wczoraj wymieniałem mechanizmy w lewych i prawych drzwiach. Okazało się że w obydwu poszły linki.

Kupiłem kompletne nowe na allegro za 85 zł i może pochodzi znowu dwa lata.

Strasznie lipne są te linki. wystarczy że się pancerz wyciągnie i po temacie.

Ciekawe jak to w innych markach jest rozwiązane że się tak często nie psuje.

Opublikowano

U mnie też w zeszłym roku szlak trafił linkę, słychać było straszne chrobotanie przy otwieraniu i zamykaniu szyby lewej przedniej, od kierowcy. Kupiłem nówkę mechanizm bez silniczka (podobno zamiennik) na Allegro, ale szyba strasznie ciężko się otwierała i zamykał. Podjechałem do blacharza i założył mi używany, w dobrym stanie mechanizm z angola (lewa strona u nich to strona pasażera, więc teoretycznie mniej używana) i jak na razaie jeżdżę rok i zero problemów:decayed:

Opublikowano

No wlasnie ja kupilem linke w zamienniku i po tygodniu czy dwoch znowu zaczelo sie to samo.

Wysłane z mojego Galaxy Nexus