narty_jezusa Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 Witam mialem ostatnio "malą" kolizje po ktorej bylem zmuszony do zakupu pasa przedniego wraz z chlodnica. Od tego zaczely sie wszystkie problemy . Wiec tak gosciu od ktorego kupowalem pas wraz z chlodnica powiedzial mi ze czesci sa z A4 1.9 TDI, mam ten sam model aczkolwiek w mojej wersji są dwa wentylatory, a w wersji ktora zakupilem jest miejsce tylko na jeden a w miejsce drugiego wstawione sa kratki. Pytanie moje czy musze wycinac teraz otwor i wstawiac ten drugi czy moge zostawic tak jak jest. Dodam ze nie mam klimy w aucie.
mlodyy Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 jesli masz klimatyzacje musisz wstawic 2 wentylator
@vant Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 jesli masz klimatyzacje musisz wstawic 2 wentylator Dodam ze nie mam klimy w aucie. Kolega napisał,że nie ma klimy więc powinieneś miec jeden wentylator.
kalik Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 jesli masz klimatyzacje musisz wstawic 2 wentylator Dodam ze nie mam klimy w aucie. Kolega napisał,że nie ma klimy więc powinieneś miec jeden wentylator. Ja też nie mam klimy i mam dwa wentylatory. Jeden kręci się cały czas, bo jest na wiskozie, a drugi elektryczny wspomagający ten pierwszy.
narty_jezusa Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Opublikowano 1 Lipca 2009 Nie chciałbym niepotrzebnie robić sobie roboty, ale silnika przegrzac tez bym nie chciał...
Bigrazor Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 W 90 km był tylko 1 wentylator a 110 i więcej montowano już dwa więc będziesz musiał się trochę narobić
kalik Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 Nie chciałbym niepotrzebnie robić sobie roboty, ale silnika przegrzac tez bym nie chciał... Przez 2 lata użytkowania auta ani razu nie załączył mi się ten drugi wentylator elektryczny. Na liczniku wskaźnik temperatury nigdy nie przekroczył 90 st.
Pandzior Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 W 90 km był tylko 1 wentylator a 110 i więcej montowano już dwa więc będziesz musiał się trochę narobić Ja mam 1Z i mam dwa.
mlodyy Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 sorki nie doczytalem, ale przy tych upalach raczej przydal by sie wspomagacz
Bigrazor Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 W 90 km był tylko 1 wentylator a 110 i więcej montowano już dwa więc będziesz musiał się trochę narobić Ja mam 1Z i mam dwa. i pewnie klimatyzacje - widziałem wersje "gołą" i miała 1
Norbi TDI Opublikowano 1 Lipca 2009 Opublikowano 1 Lipca 2009 W 90 km był tylko 1 wentylator a 110 i więcej montowano już dwa więc będziesz musiał się trochę narobić Ja mam 1Z i mam dwa. i pewnie klimatyzacje - widziałem wersje "gołą" i miała 1 W AFNie moze być jeden wentylator jesli bedzie bez klimy, bez znaczenia czy to bedzie 90KM czy 110KM zaden wentylator wspomagający nie jest potrzebny przy sprawnym układze chłodzenia ale przyznam że kilka razy widziałem model bez klimy z dwoma wentylatorami pewne jest jedno Jest klima musza być dwa.
narty_jezusa Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Opublikowano 1 Lipca 2009 Byc moze auto bylo bite i dostalo pas wraz z chlodnica z wersji z klima.
Grzegorz76 Opublikowano 2 Lipca 2009 Opublikowano 2 Lipca 2009 Podaj VIN to Ci powiem czy powinien być jeden czy dwa wentylatory.
Mk-Mateusz Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 drugi wentylator jesli nie jest w aucie w klima ma za zadanie wspomaganie chłodzenia wentylatorowi który jest na wiskozie, wentylator elektryczny zalacza sie przy odpowiedniej temperaturze ok 100st. Jesli nigdy sie komus nie załoczył znaczy ze jest uszkodzony, mozna wymieniac cały badz rozebrac i wymienic szczotki (koszt 20zł) (jesli ofc jest zasilanie na nim a sam on nie dziala)
bluesmen Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 Grzegorz76 (swoją drogą szlachetny ten rocznik) masz taką tabelkę jakąś, wykaz czy jak to zwał z możliwością odczytania VIN w ostatnich sześciu cyfrach?
Grzegorz76 Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 Grzegorz76 (swoją drogą szlachetny ten rocznik) masz taką tabelkę jakąś, wykaz czy jak to zwał z możliwością odczytania VIN w ostatnich sześciu cyfrach? Niestety, nic takiego nie posiadam. [br]Dopisany: 03 Lipiec 2009, 18:14_________________________________________________ wauzzz8dzva116266 Masz hak holowniczy oryginalny? Wentylator dodatkowy elektryczny w Twoim aucie powinien być jeżeli : 1. Auto posiada klimatyzację 2. Auto wyposażone jest fabrycznie w hak holowniczy, chodzi tu pewnie o obciążenie silnika. Zatem, jeżeli nie posiadasz klimatyzacji oraz nie korzystasz regularnie z haka holowniczego to możesz sobie ten wentylator darować. Pozdrawiam
audi.wielun Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 Ja nawet gdybym nie miał klimy przy takiej robocie zakładał bym dwa,bo nigdy nie wiadomo gdzie człowieka powieje ze swoją furą
Sztomel Opublikowano 4 Lipca 2009 Opublikowano 4 Lipca 2009 ja bym dodał jeszcze jeden (wewnątrz kabiny) - dla ostudzenia zapałów kierowcy i wcale nie mam tu na myśli kolegi narty_j.
narty_jezusa Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Opublikowano 4 Lipca 2009 hak mam ale juz teraz wiem ze jest fabryczny nie uzywam go wcale to sobie daruje ten drugi coller. Dzieki i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi