Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Dywaniki welurowe - orginał, a zamienniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym Was zapytać, czy mieliście do czynienia z dywanikami welurowymi firmy SPDesign? Znalazłem na Allegro ich aukcję i zaintrygowały mnie oznaczenia Audi i VW na stoperach. Poza tym deklarują, że dywaniki zrobione są z materiałów stosowanych fabrycznie (m.in. WŁÓKNO POLIAMIDOWE). Ze zdjęć jest mi ciężko wywnioskować czy w jakimkolwiek stopniu przypominają one ORI dywaniki, więc chciałem zapytać czy może ktoś już takie użytkował i ma porównanie. Na pierwszy rzut oka wyglądają bardzo poprawnie, no i cena nie jest bardzo wygórowana... :mysli:

http://allegro.pl/item684759081_dywaniki_welur_audi_a4_b7_2004r_elephantbacking.html

Strona producenta:

http://spdesign.com.pl/

EDIT:

Dywaniki dojechały. Poniżej porównanie tych dywaników z ORI dywanikami.

Wymiary dywaników, rozmieszczenie stoperów i same stopery praktycznie identyczne.

Z lewej strony dywaniki ORI, z prawej zamienniki.

dsc0739.th.jpg dsc0714osk.th.jpg

Spód dywaników:

dsc0718y.th.jpg

dsc0732f.th.jpg dsc0733y.th.jpg

Stopery:

dsc0731e.th.jpg dsc0729j.th.jpg

Wykończenie obrzeży:

dsc0735e.th.jpg

Podsumowując, dywaniki wyglądają całkiem porządnie. Jakość weluru zadowalająca. Ciężko mi porównać z ORI, bo moje są już mocno sfatygowane.

Jak to mawiają, wszystko wyjdzie w praniu. Prawdziwy test przejdą w czasie użytkowania. Za jakiś czas napiszę jak się sprawują na co dzień.

Opublikowano

skoro cena w ASO jest o wiele większa to ja bym brał :wink4:

Opublikowano

W ASO cena jest z kosmosu :wallbash: przód ok 300 zł tył ok 140 zł :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

wyglądają łądnie... prawie jak ori...

Opublikowano

W ASO cena jest z kosmosu :wallbash: przód ok 300 zł tył ok 140 zł :wallbash: :wallbash: :wallbash:

no właśnie , lipton...

sam chce kupić bo już mam wytarty trochę ten od kierowcy ale za komplet nie dam 450 pln , wolałbym dociąć linoleum :decayed:

Opublikowano

tylko czarne widać mają :wallbash:

Opublikowano

wygladaja jak ori :) ja chyba zamowie, zaryzykuje :)

Opublikowano
  • Autor

Ja zaryzykowałem i zamówiłem komplet na przód. Jak tylko do mnie dotrą, to wrzucę jakieś fotki poglądowe. Zobaczymy jak wypadają w porównaniu z ORI...

Opublikowano

Napiszcie też jak bardzo grube są :wink4:

Opublikowano

Ja zaryzykowałem i zamówiłem komplet na przód. Jak tylko do mnie dotrą, to wrzucę jakieś fotki poglądowe. Zobaczymy jak wypadają w porównaniu z ORI...

Koniecznie, bo ja też chcę kupić :wink4:

Opublikowano

szkoda że nie ma szarych :wink4:

Opublikowano

a po co CI szare jak masz czarnego paździocha ?

Opublikowano

Mam "welurowe" dywaniki z allegro i po roku uzytkowania nadają sie do kosza :thumbdown: Stopery są źle spasowane. Ja jednak kupowałem u kogos innego. Może ten robi lepsze jakościowo :mysli::good:

Opublikowano

Adaś , środek mam szary +alcantara :wink4:

Opublikowano

Adaś , środek mam szary +alcantara :wink4:

a nie chcesz szarych :gwizdanie:

Opublikowano

xhxe robert

Opublikowano
  • Autor

Dywaniki w końcu dotarły. W pierwszym poście krótkie porównanie tych zamienników, z moimi wysłużonymi ORI dywanikami.

Opublikowano

Jak bardzo miękki jest ten gumowy spód? Pytam, bo już raz kupiłem dywaniki z podobnym spodem i ten pod nogami pasażera zawinął się przy zagięciu z przodu i już tak pozostał...

Opublikowano

Witam , podepne sie krotko pod temat a mianowicie nie jestem wstanie zrozumiec skad w ASO biora te ceny ? , kiedy pytalem o kpl. dywanikow do anglika B6 to powiedzieli 280zl przod i 220zl tyl dlatego ich wysmialem i dokonalem zakupu owych dywanikow u dealera VW bo Audi nie mam w poblizu w UK bo tu mieszkam i jezdze :a4fan: i zaplacilem dokladnie 37 funtow za komplet dywanikow welurowych ori do Audi a to jest jakies 190zl :kox: :kox: :kox: , pewnie jak bym kupowal u dealera :audi: to zaplacil bym pare funow taniej ( wysylka dywanikow do dealera VW + ich zysk itp.) ale nie mialem czasu i ochoty krecic kilometow.

Pozdrawiam