maudia4 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 tak naprawde to nie wiem o co chodzi a moze tak ma byc mialem wszesniej a4 99r i wszystkie zamykalo sie dosc lekko , przy nowym nabytku 2003r jak lekko trzasne to najczesciej sa niedomkniete i trzeba mocniej przyp......... jest tak zwlaszcza z przodu , co mozna cos tam wyregulowac jesli tak to gdzie ??????????
Radek321 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ten rygiel na słupku można spróbować podregulować.
a4avant Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 A sprobuj zamknac przy lekko uchylonej lub otwartej ktorejkolwiek szybie.Łatwiej?
Szewczenko7 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Tak jak pisze Radek321, sprobuj wyregulowac
Baltazar Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 powinna byc regulacja na zawiasach ;] miałem tak w starej 80tce ;] bez problemu dało się to zrobić ;]
maudia4 Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2007 patrzylem patrzylem ale zadnej srubki nie wypatrzylem moze ktos przyblizyc ktora to??
ArkadiuS Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 to znalazłem w książce napraw:Możesz zrobić tak jak zamieścił Darkman. Drzwi mi przedni opadly z użytkowania i przy predkości >120km/h miałem drażniące szumy. Próbowałem sam wyregulować tak jak w powyższym skanie. Ciagle to samo było. Pojechałem do blacharza i załatwił mi sprawe. Regulacja 2ch przednich drzwi + wymiana uszczelki na ościeżnicy drzwi pp zapłaciłem 100zł.
BEKACZU Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 a ja miałem z prawymi drzwiami pasażera takie przygody... jak sie lekko pchnęło drzwi to nie chciały sie zamknąć do końca, tylko lekko załapały, probowałem regulować, smarowałem, lałem WD-40 bo myślałem ze od starości zardzewiałe, odkręcałem cały boczek drzwiowy sprawdzając czy wszystko dobrze założone i było ok, a co sie okazało... wymieniałem głośniki w przednich drzwiach, i boczek drzwiowy jest zakładany na takie plastikowe haczyki wsuwane od góry, i w jednym otworze do którego wkłada sie ten zaczep brakowało tej malej gumy (której braku przy wcześniejszych demontażach nie zauważyłem) , wyciąłem kawałek z dętki i włożyłem w to miejsce następnie wszystko poskręcałem i... ku mojemu wielkiemu zdziwieniu drzwi zamykają sie jak w nowym aucie, wystarczy lekko popchnąć...
kondziu Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Kwestia lekkiego domykania się drzwi zależna jest od sprężyn w zawiasach. Niestety z latami ich sprawność maleje.
maudia4 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2007 zauwazylem tez ze jak otworze delikatnie to leciutenko opadaja ok 4mm , czy regulacja tego jest tylko na slupku bo rozumiem ze to dostosowuje zatrzask do juz opadnietych ale jak zrobic zeby cale sie podniosly?? mysle ze dlatego ciasno sie domykaja i trzeba mocniej trzasnac, mieliscie taki problem ??jak uniesc drzwi??
Jaro Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 maudia4, masz ten sam rok co ja , nic nie rób , ten typ tak ma, u mnie jest to samo , z czasem będą się zamykały coraz lżej. Radzę nic nie regulować bo mogą być problemy.
Darkman Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Ja w swoim wymieniłem sworznie w górnych zawiasach i to rozwiązało problem.Po prostu były wytarte.
Jaro Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Darkman, maudia4 ma 2003 rok , to wątpię żeby to była wina sworzni
Darkman Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 sorki nie zwróciłem uwagi że to 2003 rok. masz racje.
adadur Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 a ja zaproponuje maly tescik: otworzyc przednie i tylnie drzwi na pierwszy okranicznik lekko pchnac - tylnie pewnie sie zamkna a przednie nie ... w tam przypadku obstawial bym samozamykacz to to ustrojstwo ze sprezyna wygieto w S
basen Opublikowano 1 Maja 2007 Opublikowano 1 Maja 2007 mialem ten problem i rozwiazanie jest banalne... wystarczy wpierw wladowac wd40 w rygle po ktorych chodzi pret (takie 4 jakby kulki) one sia zapiekaja, nastepnie nasmarowac (pamietaj ze wd40 nie smaruje). Ja tak zrobilem i jak trasnalem dzwiami to myslael ze szyba wyleci hehe mam nadzieje ze napisalem to zrozumiale. Jak bedziesz mial nadal problem to wyreluguj zatrzask ktory jest na slupku (2 srubki gwiazdki).
talos1nj Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 mam ten sam problem z przednimy drzwiami
adadur Opublikowano 6 Czerwca 2007 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Ja dalej walczę z drzwiami. Wypsikałem z pół dużego WD40 ze sworznia zawiasu wyleciało trochę rdzy ale dlaej nic to nie pomaga. Czy owy sworzeń można wyminić? Bo jeśli to nie jego wina to zapewne sprężyna samozamykacza.
kondziu Opublikowano 14 Czerwca 2007 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Podpinam się pod temat i powyższe pytania: Gdzie można kupić nowy sworzeń zawiasu dolnego przednich drzwi? Czy można zamienić sworznie z zawiasu dolnego tylnych drzwi z zawiasem przednich (czy długość i średnica sworznia jest ta sama? uzupełnij profil !
Rekomendowane odpowiedzi