kaju Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Karol masz ten plik? Dostałem link, ale nie pobierałem, bo siedzę na starej stacjonarce u rodziców, daj mi maila na PW, to Ci wyślę pliki powrotne jak tylko będę w domu.
Gość cwiara Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 no to licznik prawie skonczony zostal ostatni problem czyi sensor oleju. ni hu.. nie wiem jak to najprosciej rozwiazac. w a4 b6 niby idzie wylaczyc kodowaniem kanal 38 zmiana 1 na 0 ale u mnie ten kanal jest niedostepny . ---------- Post dopisany at 12:43 ---------- Poprzedni post napisany at 12:41 ---------- witac panów wiem juz jak rozwiązac problem immo co prawda dzisiaj bede wiedział czy to działa ale ponoc tak . Odrazu mówie ze mi nie zalezy na działaniu immo tylko zeby kontrolka sie zachowywała jak w orginale. Ja mam immo wyłączone symulatorem. Trzeba dostac sie do przewodów cewki indukcyjnej tej co idą do stacyjki podpiąc je do zielonej 2-17 i doprogramowac transponder do legarów. i powinna dioda zachowywac sie jak w orginale . Prosze o opinie fachowców nie wiem czy dograsz transponder bo immo poza licznikiem to immo1 a w liczniku byly immo 2 i immo 3 . ale moze pojdzie . ja mialem immo 2 u siebie a traspondery szlo zaprogramowac do immo 3 tkze probuj moze cos z tego wyjdzie A sprobuj sie najpierw zalogowac pinem i wtedy sprawdz czy kanal 38 jest dostepny. Sent from my iPhone using Tapatalk
bronson Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 A sprobuj sie najpierw zalogowac pinem i wtedy sprawdz czy kanal 38 jest dostepny. Sugerujesz że część kanałów dostępna jest po zalogowaniu, oczywiście pomijając te od immo??
Polko_V Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Mój koleżka z roboty ostatnio, służba do 7 a on o 6.30 radiowozem fiatem ducato na orlen myk i do pełnaa bylo mniej niz rezerwa ujechal może z 300 metrów, zgasl mu i pyta To one nie są na benzynę I do 10 się przedłużyło z holowaniem Ale straty nie były duże wbrew pozorom, policzyli chyba może 1500 PLN może mniej gdzie 400 zł było kosztów zle zalanego paliwa ojojojjj...ja na korkach mam napisane dEpnymi literami w ałdi by5 "DIESEL QRVA" a w polo "TU PB" a jak jadę innym autem, to wolę powąchać
Gość cwiara Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 A sprobuj sie najpierw zalogowac pinem i wtedy sprawdz czy kanal 38 jest dostepny. Sugerujesz że część kanałów dostępna jest po zalogowaniu, oczywiście pomijając te od immo?? Oczywiście. Taką informacje wyczytalem w opcji "opis działania" w VAS-ie. ---------- Post dopisany at 18:12 ---------- Poprzedni post napisany at 18:07 ---------- Panowie więc tak. zamieniłem bajty miejscami we wsadzie zaprogramowałem kość, wlutowałem i po podłączeniu zegarów, wyświetlacze dalej ciemne ale pod kątem widać napis FUSE tak jak u arre. Coś sie zmieniło ale nie na dobre.
Polko_V Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 powiem tak do około 200~210 strony jeszcze mogłem się udzielić jaki pin i sratata...ale teraz jak tu piszecie o wsadach o przekodowaniach itd, mogę tylko obserwować temat:facepalm:
kaju Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Assist, odbierz maila. Grzesiek, a swapy robiłeś? ---------- Post dopisany at 18:42 ---------- Poprzedni post napisany at 18:40 ---------- Zauważyłem, że od kilkunastu stron szyba nic nie pisze, chyba ma już dosyć tego licznika
Gość cwiara Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Tak. robiłem swap bytes pod ten nr licznika. Ale wtedy program nie wykrywal we wsadzie stanu licznika i pinu. Teraz zrobiłem jeszcze jeden swap bytes pod dany nr immo i tam już pokazuje pin i km prawidlowo. Zaprogramowałem i ide lutować. ---------- Post dopisany at 18:45 ---------- Poprzedni post napisany at 18:44 ---------- On obserwuje albo już szuka sobie gałęzi
xxxSzYbAxxx Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Assist, odbierz maila. Grzesiek, a swapy robiłeś?---------- Post dopisany at 18:42 ---------- Poprzedni post napisany at 18:40 ---------- Zauważyłem, że od kilkunastu stron szyba nic nie pisze, chyba ma już dosyć tego licznika witam chłopaków tak sie dopominacie o mnie, a ja po prostu zacząłem pracować po tyg opier**lania się co mam powiedzieć chłopaki... brakuje mi trochę sil już na to, podziawiam Grzesia i jestem mu niesamowicie wdzięczny za zaangażowanie i siedzenie każdego wieczora i walkę z tym... Wielu by juz dawno to pieprznęło i dało spokój.. co do wsadu aż mi sie nie chce wierzyć, że to crypto, bo ja przeciez Twój wsad Karol bez żadnego pierdolenia przerzucilem i dzialalo bez zastrzeżeń, dopiero ten angol wysrał pamięć.. fenomenalny przypadek, zmiana wsadu "crypto" na inny i to chodzilo, jak mialo miejsce w swapie naszch wsadów... siedzę, czekam na wieści z frontu, wertuje neta, druga ręką jem obiad i staram się coś wyszukac co może pomóc Grzesiowi.. jak wczoraj wieczorem fleszbek i Grzesiu a może on jest zabezpieczony, a Grześ na to - nie pier**l że crypto..
assist Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 kaju nic na poczcie nie mam, natomiast w pliku od arre jest robal, ciekaw jestem czy tez go dostaliscie:grin: ---------- Post dopisany at 19:18 ---------- Poprzedni post napisany at 19:15 ---------- inaczej: podlinkowany plik na serwerze jest z niespodzianką.. pzdr. assist
kaju Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Każdy antywirus tego commandera widzi jako robala. To łap coś innego na maila
witek1234 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 panowie zapomniałem jak dopisac transponder do immo ;/ moze ktos powiedziec vag com
kaju Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 panowie zapomniałem jak dopisac transponder do immo ;/ moze ktos powiedziec vag com Wchodzisz w zegary, logujesz się pinem do licznika, potem adaptacja, kanał 21, wpisujesz wartość kluczyków, które chcesz dodać, dajesz wykonaj, potem po zgaśnięciu lampki immo wkładasz każdy kluczyk po kolei aż do ostatniego i dajesz zrobione, zależy, w jakim języku masz oprogramowanie. Łot cała historyja
assist Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Każdy antywirus tego commandera widzi jako robala. To łap coś innego na maila jeden obraz tysiąc słów.. widzisz apostrof w nazwie pliku? w moim sofcie ryzowym tego nie ma.. pzdr. assist
arre Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Karol dawa je mi na pw i to juz zaraz qrwicy dostane podlaczylem szafe wg rad asista na stole zreszta dalej podpieta jest sytuacja ta sama co w szyby szafie ciemnosc widze pamiec bankowo zaprogramowana dobrze a comander mi smieci zczytuje lo takie jade po piwo bo na trzezwo tego nie ogarne :/
kaju Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Stary, zaraz sypie sobie kreske na długość stołu i siedzę do rana przy tych wsadach, ja jebie ile wsadów zgaduje ze znalazle strone z wsadami u naszych wschodnich sąsiadów... ja tam nie mogłem sie zarejestrować za diabła... CarDamp Base :: ??????? Nie zgadłeś ---------- Post dopisany at 20:40 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ---------- Karol dawa je mi na pw i to juz zaraz qrwicy dostane podlaczylem szafe wg rad asista na stole zreszta dalej podpieta jest sytuacja ta sama co w szyby szafie ciemnosc widze pamiec bankowo zaprogramowana dobrze a comander mi smieci zczytuje lo takie http://s7.postimage.org/lu6qwj1fb/wssad.jpg jade po piwo bo na trzezwo tego nie ogarne :/ Przepięknie rozsypany wsad
xxxSzYbAxxx Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Stary, zaraz sypie sobie kreske na długość stołu i siedzę do rana przy tych wsadach, ja jebie ile wsadów zgaduje ze znalazle strone z wsadami u naszych wschodnich sąsiadów... ja tam nie mogłem sie zarejestrować za diabła... CarDamp Base :: ??????? Nie zgadłeś ---------- Post dopisany at 20:40 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ---------- Karol dawa je mi na pw i to juz zaraz qrwicy dostane podlaczylem szafe wg rad asista na stole zreszta dalej podpieta jest sytuacja ta sama co w szyby szafie ciemnosc widze pamiec bankowo zaprogramowana dobrze a comander mi smieci zczytuje lo takie http://s7.postimage.org/lu6qwj1fb/wssad.jpg jade po piwo bo na trzezwo tego nie ogarne :/ Przepięknie rozsypany wsad jakies specyficzne te nasze liczniki, cos gdzies dalej siedzi niż w pamięci...
arre Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 najlepsze jest to ze pamiec przed wlutowaniem programowana ponyprogiem i sprawdzana 3 razy - rozlaczana podlaczana i odczytywana za akzdym razem ok a tu licznik cos zle ja czyta w znaczeniu kosc lub sama kosc jest zla dla licznika ze przeksztalca w takie bzdury ;P Karol bede zaraz dzwonil do Ciebie sie posmiac zgadnij z kogo ;P
Gość cwiara Opublikowano 31 Stycznia 2013 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Stary, zaraz sypie sobie kreske na długość stołu i siedzę do rana przy tych wsadach, ja jebie ile wsadów zgaduje ze znalazle strone z wsadami u naszych wschodnich sąsiadów... ja tam nie mogłem sie zarejestrować za diabła... CarDamp Base :: ??????? Nie zgadłeś ---------- Post dopisany at 20:40 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ---------- Karol dawa je mi na pw i to juz zaraz qrwicy dostane podlaczylem szafe wg rad asista na stole zreszta dalej podpieta jest sytuacja ta sama co w szyby szafie ciemnosc widze pamiec bankowo zaprogramowana dobrze a comander mi smieci zczytuje lo takie http://s7.postimage.org/lu6qwj1fb/wssad.jpg jade po piwo bo na trzezwo tego nie ogarne :/ Przepięknie rozsypany wsad Odlutuj pamięć to też będzie połączenie przez commanderem, i to jest najdziwniejsze.
Rekomendowane odpowiedzi