Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No dobra KAJU Powodzenia z nowa zabawka gratulacje

A jak juz 10 tematow bylo to powie mi ktos co tam moze siedziec 8D0 920 931 T 01 rok

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A jak juz 10 tematow bylo to powie mi ktos co tam moze siedziec 8D0 920 931 T 01 rok

Wsad :guma::nabijasie: A4 nie szły crypto z tego co kojarze.

Opublikowano

I oby tak bylo

DZIEKI

Karol a z tym podswietlaniem wskazowek po zapl.to jak jest ,,,,jest jakas regula w koncu ?

Opublikowano

ja ma ten sam numer tyle że bez literki - licznik do diesla z cyfrowym radiowo sterowanym zegarkiem

jaki ma numer VDO??

Opublikowano

Chyba tylko C5, no bo w liczniku B5 nikt tego nie uruchomił, nawet z odnalezionymi przez Kamila i przeze mnie komórki nadal nic nie rusza... Ruszyło u Arka, ale on ma minilifta C5, więc chyba zostaje opcja jedyna. Jeśli chcesz to mieć, wrzucasz blat i pływak z C5, ewentualnie edycja hexa ze wskazaniami paliwa - czego nie odnalazłem. A grzebanie w hexie w C5 po lifcie = przepiękne upierdolenie pamięci. Panowie z Ingolstadt załatwili nas na amen i trzeba się z tym raczej pogodzić, wszystkie tęgie głowy, co mogłyby to rozgryźć dawno już siedzą w licznikach RB4/RB8 i wyższych, zatem albo jesteśmy skazani na siebie, albo na porażkę.

Opublikowano

albo w akcie desperacji zrobić nalot samobójczy na Ingolstadt może wtedy coś więcej się dowiemy :D

Opublikowano

qr** to lece z Toba na ten nalot bo za olej min i temp ich :facepalm:

Opublikowano
albo w akcie desperacji zrobić nalot samobójczy na Ingolstadt może wtedy coś więcej się dowiemy :D

Jeden taki tutaj miał sen jak się dobrze skopcił, że razem ze mną w tym śnie z karabinami lecimy na niemieckich żołnierzy i strzelając krzyczymy "ZA INGOLSTADT!!!!" :nabijasie:

Opublikowano

Hmmm.no wlasnie Gzanek85 tez juz nie bawi sie w takie pierdoly zajety zarabianiem kasy na powarzniejszym poziomie i nie moge go zmobilizowac zeby siadl przy tym i pewnie mi sie to nie uda

NR VDO NIE MAM

Licznik mam do kupienia z ujeb,fisem ale cena dobra wiec wezme jak nic z nim nie zrobie to sprzedam

W obecnym blacie z a6 mam wsad z a4 i tak mysle zeby wsadzic blat z a4 i miec wsio jak nalezy . Roznica taka ze w tym z6 mam swiecaca klape tyl i brak podswietlania jak wgram wsad z a4 nie bede mial drzwi i tu wybor albo swiecace wskazowki albo drziw a w liczniku z a4 bedzie spokoj z klapa ale brak podswietlania i tak zle i tak nie dobrze

Po wgraniu wsadu z podswietl.wsk.nie dalo rady obrotow wyregulowac ....

Oj temat rzeka

Opublikowano

Po wgraniu wsadu a4 do a6 powinieneś mieć drzwi i klape.

Opublikowano

Klapy nie moge wylaczyc nie wiem jak probowalem roznie

Opublikowano

panowie pod który PIN w ECU z 2000r podłączyć sygnał spalania?:wink:

Opublikowano

kostka beżowa (między szybą a komputerem) w skrzynce ECU przewód cienki żółty

Opublikowano

kostka beżowa (między szybą a komputerem) w skrzynce ECU przewód cienki żółty

miałem tak, gdy miałem kompa z 96, teraz po swapie mam z 2000r i tam są dwie szerokie kostki:wink:

Opublikowano

ponawiam pytanie - pin 21 kostki zielonej temp oleju , jaki kolor ma przewod w tej wtyczce/pinie ?

Opublikowano

Która rozpiska Cie interesuje? Jeśli poliftowa, to kabelek żółto-czerwony.

---------- Post dopisany at 21:55 ---------- Poprzedni post napisany at 21:54 ----------

ponawiam pytanie - pin 21 kostki zielonej temp oleju , jaki kolor ma przewod w tej wtyczce/pinie ?

Tylko że pin, który podałeś jest pinem ABS. I to ma kolor jak napisałem żółto czerwony. Oczywiście rozpiska poliftowa.

---------- Post dopisany at 21:56 ---------- Poprzedni post napisany at 21:55 ----------

A oil level/temperature jest na pinie 15 zielonej wtyczki i ma kolor fioletowy.

Opublikowano

ale mi chodzi o licznik z 3 wtyczka 20pin zamiast szarej 32pin - czerwoną 1998-2000

Opublikowano

:hi:I mnie wzięło na wyrezanie FISu.

Aktualnie posiadam zwykły licznik bez fisu z czerwonym podświetlaniem. Wtyczki zielona i niebieska.

Kupiłem poliftowego angola 8D0 920 980.

1. Czy tarczka z mojego starego licznika podpasuje do nowego ? Jeśli tak to jaki wsad mu wgrać by mu podpasował ?

2. Mam teraz zegarek analogowy a nowy jest cyfrowy - jest jakaś różnica w podłączeniu ?

3. Ma ktoś dokładną rozpiskę pinów do polifta ?

4. By immo nie zabijało pracy silnika wystarczy dopisać kluczyk ?

Dzięki :)

Opublikowano

Aktualnie posiadam zwykły licznik bez fisu z czerwonym podświetlaniem. Wtyczki zielona i niebieska.

1. Czy tarczka z mojego starego licznika podpasuje do nowego ? Jeśli tak to jaki wsad mu wgrać by mu podpasował ?

2. Mam teraz zegarek analogowy a nowy jest cyfrowy - jest jakaś różnica w podłączeniu ?

1. na upartego wejdzie ale ikony kontrolek są inne w II polifcie

2. Są troche inaczej powyprowadzane piny - wyniuchasz z rozpisek co i jak

Opublikowano

3. rozpiska jest dostępna na forum nawet jakiś tutek powstał poszukaj dobrze

4. widzę że masz ten rocznik co ja w moim przypadku wsadziłem licznik adaptacja kluczyków i pali od kopa