Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hahahahahahahahahaha

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Machina chodzi mi o to ze w jaegerze to kolko jaśniejsze może być w innym miejscu niż vdo

Opublikowano

Rozbierz i obczaj czy to kółko jest dokładnie nad czujnikiem:wink: Można też zrobić test bez tarczki, poświeć latarką i zobacz czy zegary i klimatronik się rozjaśniają.

Opublikowano
Jak to jest u was z podświetleniem licznika ?

Podświetla się cały po zapłonie czy dopiero po włączeniu conajmniej pozycji ?

Bo na gebelsie podswietlalo mi dopiero po światłach. A na Eu podświetla juz po zapłonie bez świateł

Druga sprawa czy te liczniki maja jakiś czujnik natężenia światła, bo wydaje się mi ze blado świeci a tarcze prędkościomierza mam docieta jaegera i nie wiem czy jeśli jest to czy go przypadkiem nie przeslonilem, arre widziałem dzisiaj na alledrogo minilifta benz za dwiesta złoty rzekomo fis 100 %

daj linke :decayed:

Opublikowano

z tym zapalaniem po zapłonie nie wiem wcześniej miałem fisa z 95 roku i po zapłonie nie zapalało się nic tzn tylko kilometry dopiero jak włączyłem światła to świecił licznik i konsola z nawiewami oraz kratki. A jak włożyłem od licznik z fisem od A4 wyd że już pełny II lift z białym podświetleniem tylko anglik to świeci od razu po przekręceniu w pozycje zapłon oświetlenie konsoli środkowej i przycisków może tak powinno być

Opublikowano

z licznika wychodzi przewod z podswietleniem przyciskow i konsoli, tak jest napewno w przedlifcie :)

Opublikowano

Pamiętajmy panowie o tym, że po moich hexach kolega misiek547 ogarnął (a ja chwile po nim) lokalizację komórek odpowiadających za poszczególne elementy. Potem były próby i było też rozpracowane które komórki podświetlają wszystko na liczniku łącznie z konsolą. To już mamy za sobą :whistling:

Opublikowano

Dobra panowie bo czytam i czytam i kurcze tak myślę a moze jest ktoś z okolic małopolski i zechciał by mi pomóż wymienić taki liczniczek z przedlifta na pełen fis z polifta no oczywiście nie za free i może jakie %% byśmy odrazu jak wypali obalili:D

Opublikowano

Podświetlenie kratek i klimatronika zapala się dopiero po światłach , licznik już po zapłonie ale ogólnie ten wsad jest dziwny, inspekcje olejowa mam ustawiona na 255 000 km :grin:

Opublikowano

wyślij wsad to zobaczymy co i jak może się coś wyjaśni bo ja np. bym chciał podświetlenie po zapłonie :P

Opublikowano
Pamiętajmy panowie o tym, że po moich hexach kolega misiek547 ogarnął (a ja chwile po nim) lokalizację komórek odpowiadających za poszczególne elementy. Potem były próby i było też rozpracowane które komórki podświetlają wszystko na liczniku łącznie z konsolą. To już mamy za sobą :whistling:

Dobra ide na skroty (jak kazdy) i nie szukam gdzie to bylo no to Kaju ....to jak to jest?

Opublikowano

Dobra ide na skroty (jak kazdy) i nie szukam gdzie to bylo no to Kaju ....to jak to jest?

To jest dobre 50 stron nazad... Jutro wkleje która komórka i jakie wartości, gdzieś to zapisałem. Dzisiaj mam za dużą bombe, oblewałem B6 :facepalm:

Opublikowano

Komórka 1DE jeśli dobrze pamiętam, wartości tam były B5, F5 i coś tam jeszcze, ale które co i jak - rozpiszę jutro. Chyba, że któryś poleje i posypie jakiegoś dobrego prądu, to poszukam :decayed:

Opublikowano
Dobra panowie bo czytam i czytam i kurcze tak myślę a moze jest ktoś z okolic małopolski i zechciał by mi pomóż wymienić taki liczniczek z przedlifta na pełen fis z polifta no oczywiście nie za free i może jakie %% byśmy odrazu jak wypali obalili:D

jest rozpiska co i jak w dziale warsztat a i tak masz blisko do mnie więc coś tam zawsze mógłbym pomóc :decayed:

Opublikowano

Witam jest tu ktoś z pomorskiego który rezał fis

Opublikowano

Kaju a jak tam u mefja ? Bo widziałemm ostatnio nie radzi sobie z kontrolkami oleju

Opublikowano
Kaju a jak tam u mefja ? Bo widziałemm ostatnio nie radzi sobie z kontrolkami oleju

U niego historia była strasznie poyebana, bo totalnie się rozpiska nie zgadzała. Podejrzewam, że mu się pin poluzował, innej opcji nie widzę.

Opublikowano

panowie a ma ktos rozpiske do przedlifta (kostki zolta i niebieska) licznik ma kostki zielona niebieska i czerwona kostki mam...

---------- Post dopisany at 11:55 ---------- Poprzedni post napisany at 11:44 ----------

panowie a ma ktos rozpiske do przedlifta (kostki zolta i niebieska) licznik ma kostki zielona niebieska i czerwona kostki mam...

juz mam;D

Opublikowano

jest rozpiska co i jak w dziale warsztat a i tak masz blisko do mnie więc coś tam zawsze mógłbym pomóc :decayed:

no proszę i świetnie jak tylko będzie chwila to się i odezwe i moze coś wymyślimy konkretnego i abdykujemy moje stare zegary :D

Opublikowano
Witam jest tu ktoś z pomorskiego który rezał fis

ja rezałem w a4 z 97r. wkładałem poliftowe zegary z białym podświetleniem