Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No dołożyłeś jakiś nadajnik, masz mapy etc? :decayed:

Navi działa dokładasz antenę GPS i smiga

Wysłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 2

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To fajnie, trza będzie zbierać flotę na 2din :grin:

Opublikowano

no jasne bz 2 din nie ma zabawy :grin:

Opublikowano

Jak będziesz szukał to szukaj navi DX bo one obsługują mapy polski

Wysłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Chłopaki wiem że było pewnie ze 200 razy, ale znaleźć coś w tym spamie graniczy z cudem. A wierzę że wy mi odpiszecie rzeczowo. ;-)

Będę robił kumplowi przekladke z ori fisa przedlift na pełen fis polift.

I teraz tak większość rzeczy mam opanowane bo robiłem to u siebie. Ale zastanawia mnie kwestia temp oleju. On ma czujnik 1 pin. Da się to ruszyć na polifcie? Ja u siebie dałem emulator byle błędu nie było bo i tak nie mam czujnika.

Czy u niego zostaje wymiana miski na,taką z czujnikiem. Czy ewentualnie emulator i wskaźnik martwy.

Opublikowano
Chłopaki wiem że było pewnie ze 200 razy, ale znaleźć coś w tym spamie graniczy z cudem. A wierzę że wy mi odpiszecie rzeczowo. ;-)

Będę robił kumplowi przekladke z ori fisa przedlift na pełen fis polift.

I teraz tak większość rzeczy mam opanowane bo robiłem to u siebie. Ale zastanawia mnie kwestia temp oleju. On ma czujnik 1 pin. Da się to ruszyć na polifcie? Ja u siebie dałem emulator byle błędu nie było bo i tak nie mam czujnika.

Czy u niego zostaje wymiana miski na,taką z czujnikiem. Czy ewentualnie emulator i wskaźnik martwy.

Albo miska albo cyfrowy emulator zmieniajacy sygnal analogowy na cyfrowy.. gdzies na forum bylo ale nie wiem gdzie bo potrzebny wssd do procka jest... :whistling:

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

No i dobra. Jak chcę to niech sobie kupi miskę. Ja mu narazie uciszę alladyna i tyle.. A do afn wychodziła taka miska? Czy od czego szukać?

Opublikowano

ja mam w AVG taką miskę... a to chyba b. podobny silnik do AFN

---------- Post dopisany at 10:15 ---------- Poprzedni post napisany at 08:22 ----------

soul chyba dostanie nagrodę rezacza elektrycznego roku.... teraz znów alarm wykminił :slina:

Opublikowano

soul chyba dostanie nagrodę rezacza elektrycznego roku.... teraz znów alarm wykminił :slina:

Poczekaj, zaraz zacznie ESP montować:wink::decayed:

Opublikowano

Poczekaj, zaraz zacznie ESP montować:wink::decayed:

hehehehehehehehehehhehehehehehehehehehhehe hehehehahahahahehehehehahaheheh :grin::grin::decayed::wink:

No właśnie czekam na uzupełnienie tematu bo ktoś zaczął, ale chyba odpowiedzi jeszcze nie ma.

Ale ja tylko zrobiłem:

- DIY ledy wnętrza

- tempomat

- FIS w pełnej krasie

- alarm

Aktualnie na tapecie mam tylko grzane dupcie. Czekam aż klimatronik dojdzie no i jeszcze mam mały problem z matami ponieważ kupiłem nie ori i mają termistor wmontowany w przewód chyba masy grzałki a ori grzeje cały czas, rozłączenie odbywa się w pokrętłach i to od nich idą przewody do termistora. A nikt nie potrafi mi odpowiedzieć jaką rezystancję ma ten termistor i czy jest "wchodzący" czy "schodzący".

Sam sobie miano rezacza roku bym nadał dopiero jak uda mi się dokończyć przeróbkę Chorus'a na CD/MP3, bo mało zostało, zasadniczo już działa, ale zostało najgorsze drobne lutowanie.

Opublikowano

Chlopaki czy przy podlaczeniu radia do fisa w formacie data enable clock potrzebny jest ten pierdolnik z alle? Can cos tam? Bo po canach concert latal a w data ena clock nie dziala z licznikiem...:whistling:

---------- Post dopisany at 13:15 ---------- Poprzedni post napisany at 13:09 ----------

O navi plus mi chodzilo ze nie komunikuje sie z licznikiem po d.e.c. :wink:

Opublikowano

A dobrze podłączyłeś te piny? Bo ja wtedy te numery tak z d*py napisałem, mam nadzieje że opierałeś się o tą rozpiskę.

Nie wiem czy przypadkiem nie będziesz musiał coś pokodować, tzn wyłączyć obsługę radia po CAN, tzn Kanał 62 => 0

Opublikowano

a może zakodować radio na navi? :decayed: bo ja nie pamiętam czy potrzebny był ten pierdolnik czy licznik po data enable clock lata z radiem, bo po canie wiem ze bez emu.

Opublikowano

szyba poslal ??

Opublikowano

ale jaja, przez przypadek wyczailem ze gasnie mi sensor oil po dwukrotnym wylaczeniu i wlaczeniu swiatel (oczywiscie na jakis czas) ale wtedy temp znowu nie dziala

Opublikowano
szyba poslal ??

Poszlo przed 12 wczoraj priorytetem czyli na pewno dojdzie :grin:

Opublikowano
Witam.

Może się powtarzam, ale temat jest wielki więc pytam.

Jakie są komunikaty w FIS'ie przed liftem? Czy jest kontrolka otwartych drzwi?

Jaki powinien być kolor komunikatów? Ja mam wszystko na pomarańczowo. Inny wyświetlacz?

Załączam foto, na żywo to pomarańcz.

http://s21.postimg.org/ijv27bpdf/P9070026.jpg

http://s21.postimg.org/lpfnxj7zn/P9070027.jpg

Jeśli ktoś miałby problem w przedlifcie z pomarańczowym kolorem FIS'a to polecam wymianę dwóch żarówek od podświetlenia komunikatów na czerwone diody. Ja zmieściłem rezystor, diodę i leda SMD 1206 w oryginalnej oprawce i problem rozwiązany. Wygląda super, jest czerwono, a rozproszenie też jest jak przy żarówce.

Opublikowano

Ma ktoś rozpiski liczników a4 polifcie i a6 , czy po wrzuceniu wsadu a4 do minilifta a6 licznik taki będzie pokazywał prawidłowo drzwi ? Paliwo też ?

Arrek pw

Opublikowano
Ma ktoś rozpiski liczników a4 polifcie i a6 , czy po wrzuceniu wsadu a4 do minilifta a6 licznik taki będzie pokazywał prawidłowo drzwi ? Paliwo też ?

Arrek pw

Tak bedzie pokazywal.... DEF na wyswietlaczu :grin:

Opublikowano

:decayed::decayed::decayed::decayed::decayed:

ale Ty wtedy waliles do licznika minilifta nie crypto czy jednak ??