Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To ja przecież widziałem tego twojego Blaupunkta.

A teraz popatrz na takiego Toronto 420 BT ;)

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szybkie pytanie, czy tarcze w b5 lift fis od europy jaegar beda pasowac na zamiane do licznika lift z fis angol vdo?

Opublikowano

wydaje mi się że nie. Gdzieś czytałem że inne rozmiary okienek z przebiegiem i zegarkiem. Looknij na allegro zdjęcia czy widać różnice w tych rozmiarach ale wydaje mi się, że tak

Opublikowano

Chcialem sie upownic przed zakupem licznika by pozniej nie jezdzic z angielska tarcza a u siebie mam popsutego francuza z europejska tarcza ktory moglby byc dawca. okienach.

Opublikowano

Nie pasuje pod żadnym względem

Opublikowano

Przegladam zdjecia licznikow vdo i jaegera i zbytnio roznicy nie ma. W swoim francuzie zobaczylem ze wszystkie tarcze sa ze soba polaczone, okienka na zegarek i na licznik cyfrowy maja takie same wymiary 40mm x 16 mm. A same wyswietlacze pod tarczami maja wymiary 42mm x 16mm tak wiec tarcza przykrywa po 1mm z kazdej strony wyswietlacz. Odleglosc pomiedxy dwoma wyswietlaczami liczac od srodka wynosi 175mm.

Moze ktos posiada tarcze do vdo i moze zrobic pomiar albo zna szczegolowe informacje jakie sa roznice.

---------- Post dopisany at 16:10 ---------- Poprzedni post napisany at 15:48 ----------

Jesli chodzi o roznice elementow zegara to moge powiedziec o roznicy wskazowek a konkretnie na silniczki jaegara nie wchodza wskazowki od vdo, inna srednica tego trzpienia i delikatnie inna budowa wskazowek od spodu.

---------- Post dopisany at 16:17 ---------- Poprzedni post napisany at 16:10 ----------

Tarcze vdo z tego co widze to maja oczko na fotoelement ustwiajacy moc podswietlenia a jaeger nie maja tego oczka przy wartosci predkosci zero ale to akurat nie jest problem bo robi sie zwarcie na tym elemencie i licznik swici na maksa.

Opublikowano

Ja chciałem przerobić tarcze jeagera na licznik vdo i mowie Ci ze totalne druciarstwo, po założeniu tarczy jaegera okienko na przebieg za duże i widać po 1 mm z każdej strony blaszki wewnątrz , pozatyn w jeagerze tarcza obrotow i predkosci są połączone a w vdo oddzielnie i nie ma h*ja we wsi ze to spasować

Opublikowano

Ta odpowiedz mnie satysfakcjonuje. W ten sposob zostaly przedstawione informacje mowiace jakie sa konkretne roznice. Pozdrawiam

Opublikowano

koledzy mam pytanko. Obecnie mam pół fisa Jeagera który padł chciałbym przy okazji wymiany wstawić pełen i tu pytanie czy jak podłącze póki co dwie kostki (niebieską i zieloną) to licznik będzie wskazywać podstawowe informacje ? (prędkość obroty, ilość paliwa, oraz temperatura) I czy nic się nie stanie? Póki co chciałbym wymienić i powoli w wolnym czasie kłaść kabelki pod fisa wymienić manetkę etc gdyż autko potrzebne jest mi dość często i obecnie brak czasu na montaż całkowitego fisa :(

Opublikowano

Będzie drzeć ryja z komunikatami o braku płynu spryskiwaczy i przepalonych żarówkach. Trzeba piny od tych czujników do masy podpiąć.

A tak to wszystko jak było.

Opublikowano
koledzy mam pytanko. Obecnie mam pół fisa Jeagera który padł chciałbym przy okazji wymiany wstawić pełen i tu pytanie czy jak podłącze póki co dwie kostki (niebieską i zieloną) to licznik będzie wskazywać podstawowe informacje ? (prędkość obroty, ilość paliwa, oraz temperatura) I czy nic się nie stanie? Póki co chciałbym wymienić i powoli w wolnym czasie kłaść kabelki pod fisa wymienić manetkę etc gdyż autko potrzebne jest mi dość często i obecnie brak czasu na montaż całkowitego fisa :(

ja tak chyba z tydzien jezdzilem :decayed:

Opublikowano

Pany, nie wiecie jak tam sprawa wygląda z taką manetką tempomatu?

PRZEŁĄCZNIK Z TEMPOMATEM PASSAT B5 AUDI A4 GOLF IV (3548449343) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Aktualnie mam u siebie całego pająka od A4 B5 z 2000 rok. Latam teraz trochę na trasie Poznań - Kleczew i tempomat przydałby mi się.

Opublikowano

Nie pasuje na bank :facepalm:

Jako że masz sedana to możesz też szukać manetki z A8 D2, dużo łatwiej będzie znaleźć.

Opublikowano
Nie pasuje na bank :facepalm:

Jako że masz sedana to możesz też szukać manetki z A8 D2, dużo łatwiej będzie znaleźć.

Manetka od tempomatu jest inna w sedanie od tej w avancie?

Opublikowano

A sorry, no fakt :decayed: ta sama :wink::facepalm:

Wybiegłem już myślami w przód jakby kolega chciał od razu całego pająka z fisem zakupić:wink:

Opublikowano

Uff, już się bałem. :decayed:

Dobrze rzecz rozgrywając to i FISowa manetka jest obojętna.

Mamy sedana i manetkę z avanta to przekładamy przyciski z maskownicą i mamy manetkę sedanową wycieraczek ze sterowaniem FISem. Rożnica taka, że będziemy mieć piktogram szyby tylnej i przednie na manetce.

Odwrotna sytuacja. Mamy avanta i manetkę z sedana to przekładamy j/w. Różnica taka, że będzie jeden piktogram mniej na manetce.

W obu przypadkach wszystko będzie działać jak należy.

Opublikowano

siemka :)

minelo z 5 miesiecy kiedy ostatnio pytalem.

zrobil juz ktos taki modul zeby zgasic alladyna od oleju i zeby z czujnika w podstawie filtra oleju (na jeden przewod) dzialal wskaznik temperatury oleju w zegarze z bialym podswietlaniem ?

Opublikowano

Co do tego czujnika w podstawie filtra oleju to on przecież jest od ciśnienia a nie od temperatury więc raczej nic nie wykombinujesz. Jest tam jeszcze jedno miejsce na czujnik więc je ewentualnie można wykorzystać.

Opublikowano

Koledze Kris-07 chodzilo o to by wlasnie dolozyc czujnik temp oleju za 15 zl w podstawe filtra...

tyle ze nikt nie wykombinowal jak podlaczyc w liczniku poliftowym...

Opublikowano
Koledze Kris-07 chodzilo o to by wlasnie dolozyc czujnik temp oleju za 15 zl w podstawe filtra...

tyle ze nikt nie wykombinowal jak podlaczyc w liczniku poliftowym...

tak dokladnie mi o to chodzi , ja tam juz mam czujnik po poprzedni zegar mialem tez ze wskaznikiem temp oleju tyle ze z czerwonym podswietlaniem tzw. pollift :D

---------- Post dopisany at 08:59 ---------- Poprzedni post napisany at 08:58 ----------

a zrobilby mi ktos chociaz modul ktory gasi alladyna ?

bo to napewno idzie , juz tu bylo o tym pisane