Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a można jakoś wyłączyć ten komunikat navi o tunerze? bo co chwile mi wyskakuje informacja żeby podpiąć tuner:facepalm:

Można tylko nie pamiętam w którym kanale

Wysłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 2

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Podłączyłem u siebie ostatnio (w końcu) pompke sprysków z wbudowanym czujnikiem dedykowaną do przedlifta, ale mam z nią problem gdyż cały czas wywala mi że mam mało płynu, nawet jak kodowaniem wyłącze tą funkcje to nic nie daje, dalej drze jape:kwasny:

Opublikowano

przede wszystkim jaki licznik masz z przedlifta z cyferkami czy bez i jak tą pomkę podłączyłeś i jakie masz kodowanie

Opublikowano

Licznik przedlift, bez cyferek z 96r bodajże, pompkę podłączyłem pod kabelek, który przy starej pompce nie był wykorzystywany a kodowanie znalazłem na chomiku

Kodowanie VAG'iem licznika do A4.pdf - opisy, porady, schematy AUDI VOLKSWAGEN SEAT SKODA - auto diagnoza - bananu - Chomikuj.pl

Opublikowano

u ciebie jakie dałeś kodowanie

---------- Post dopisany at 13:25 ---------- Poprzedni post napisany at 13:21 ----------

ja u siebie kodowanie licznika mam 00140 chyba

Opublikowano

Próbowałem takie ale nic nie dawało, spróbuję puknąć w pompkę. A tego odpowietrznika nie zaklejałem niczym bo on przecież musi wchodzić w zbiorniczek

Opublikowano

Witam serdecznie po dłuższej przerwie :)

Mam już wszystkie części (chyba) do przekładki na licznik z FIS'em i mam w związku z tym kilka pytań:

Gdzie mogę znaleźć rozpiskę pin'ów do liczników? Wiem, że kiedyś mogłem je znaleźć w postach u szogun0 czy kaju182, ale jakoś znikneły z forum (?)

Dla wyjaśnienia dodam że posiadam aktualnie licznik bez FIS'a to VDO 8D0 919 861 H (2 x 32-pin wtyczki, niebieska i zielona) oraz 10-pinowa od czujnika temperatury. Z nim nie będzie akurat problemu bo jest on wyjmowalny i wsadzę gdzieś pod spód.

Problem leży w liczniku z FIS'em (VDO 8D0 919 930 J), który niedawno zakupiłem. Są tam 2 x 32-pinowe wtyczki identyczne i jedna czarna 20-pinowa. I pytanie moje jest następujące. Czy pomiędzy tymi dwoma wtyczkami (niebieska i zielona) będą jakieś różnice w pin'ach do zamiany? oraz co podpina się do 20-pinowej wtyczki?

Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam

rafles

Opublikowano

Kolejna osoba która chce na tacy wszystko :facepalm: odpowiedz na te pytanie była tu z 30 razy udzielana

Opublikowano

ja juz nawet nie komentuje :facepalm::polew:

Opublikowano

ok mam :)

Znalazłem poradnik "Wymiana licznika 1/2 FIS na FullFIS" w postach użytkownika: soulmaster3m.

PS. WIELKI SZACUN za stworzenie takiego poradnika :) Przeczytałem dokładnie i powiem, że pierwszy raz spotykam się z tak niesamowie szczegółowo opisanym poradnikiem.

PS2. Dzięki kaju za porady co i jak :)

Dam info jak mi wyszło, i co wogóle mi z tego wyszło :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam

Mam pytanie jak w/w. Czy ten licznik LICZNIK ZEGARY AUDI A6 C5 2.7 BITURBO ALLROAD (3953753930) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. podejdzie do mojej A4 b5 bez ingerencji w piny kostek? Za porade bede wdzieczny

Opublikowano

Nie ;-)

Opublikowano

To co będę musiał jakieś kable zmieniacz czy w cale mi nie będzie pasował?? Wiem ze kości są w tych zegarach takie same jak w moich.

Opublikowano

ja wlasnie taki zjaralem :-D

Opublikowano

Panowie jak to jest z tym zbiorniczkiem wyrównawczym? U mnie na starym pokazuje na fis-ie komunikat z niskim poziomem płynu chłodzącego, ale przeglądam na allegro zbiorniczki i nie ma jakoś podziału na przedliftowe i poliftowe. Jedynie różnią się kostkami, bo jedne są okrągłe, a drugie jajowate. Na co mam patrzeć przy zakupie?

Opublikowano
Panowie jak to jest z tym zbiorniczkiem wyrównawczym? U mnie na starym pokazuje na fis-ie komunikat z niskim poziomem płynu chłodzącego, ale przeglądam na allegro zbiorniczki i nie ma jakoś podziału na przedliftowe i poliftowe. Jedynie różnią się kostkami, bo jedne są okrągłe, a drugie jajowate. Na co mam patrzeć przy zakupie?

jest różnica w czujniku...

Opublikowano

Mam audi z 1995 roku. Zakupiłem od kolesia z forum licznik o oznaczeniu 8D0 919 880 M z tego co znalazłem licznik jest z 1998 roku.

Wiem że muszę przerabiać kostki bo mam dwie 26 pinowe niebieską i żółtą, ale z którego schematu mam korzystać ? Bo czytałem oba schematy i coś mi się nie zgadza...

Widziałem schematy:

-"Montaż licznika z FIS po II lifcie do A4 95-97 (zegarek analogowy bez cyferek)"

-"Montaż licznika z FIS po II lifcie do A4 98-99 (zegarek analogowy z cyferkami)"

Ja chcę zamontować licznik z analogowym zegarkiem z cyferkami do audi 95 i teraz który schemat mi potrzebny ?

Jeżeli to pytanie już kiedyś było to proszę o wyrozumiałość, temat ma tyle stron że ciężko wszystko ogarnąć.

Opublikowano
Mam audi z 1995 roku. Zakupiłem od kolesia z forum licznik o oznaczeniu 8D0 919 880 M z tego co znalazłem licznik jest z 1998 roku.

Wiem że muszę przerabiać kostki bo mam dwie 26 pinowe niebieską i żółtą, ale z którego schematu mam korzystać ? Bo czytałem oba schematy i coś mi się nie zgadza...

Widziałem schematy:

-"Montaż licznika z FIS po II lifcie do A4 95-97 (zegarek analogowy bez cyferek)"

-"Montaż licznika z FIS po II lifcie do A4 98-99 (zegarek analogowy z cyferkami)"

Ja chcę zamontować licznik z analogowym zegarkiem z cyferkami do audi 95 i teraz który schemat mi potrzebny ?

Jeżeli to pytanie już kiedyś było to proszę o wyrozumiałość, temat ma tyle stron że ciężko wszystko ogarnąć.

patrzysz po kostkach... miales 2x26 teraz zapewne chcesz wlozyc licznik ktory ma 2x32 + 1 x20 i z takiego schematu musisz korzystac...

nastepne liczniki maja 3x32 ale to nie dla CIebie... chyba ze Twoj licznik ma jednak 3x32 w co watpie...

Opublikowano

Dokładnie tak jak mówisz. Dzięki wielkie :)

Zabiorę się do roboty a w razie problemów będę pisać

Opublikowano
Dokładnie tak jak mówisz. Dzięki wielkie :)

Zabiorę się do roboty a w razie problemów będę pisać

Jak ktos madrze pytanie zadaje to zawsze ktos pomoze... gorzej jak ktos chce wszystko podane na tacy a poszukac sie niczego nie chce :wink: