Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Okazało się że po długim diagnozowaniu samochodu u mechanika muszę wymienić licznik. Numery obecnego licznika to 8D0 919 033CX oraz VDO 110.308.695/002 tylko nigdzie nie mogę znaleźć używanego o tych samych parametrach. Pytanie moje czy mogę zamienić taki licznik na inny model? np. 8D0 919 033C.

Ewentualnie czy ktoś się spotkał z takim samym wątkiem jak ten tylko dla B5? --> http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/rodzaje-lista-licznikow-monochromatyczne-kolorowe-wersja-europejska-279215/

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przedlift. Pakuj kazdy przedliftowy do beny. Aktualnie mam 3 na stanie :facepalm:

Opublikowano

Możesz , cx na koncu oznacza ze jest pozniejsza wersja tzn później wyprodukowana tego samego licznika , pewnie ktoś w serwisie juz go wymieniał, ogólnie mozesz każdy licznik benzynowy wsadzić do siebie, nawet anglik i dać tarcze od siebie prędkościomierza bo jest tak samo wyskalowana

Opublikowano

a gdzie jest stan licznika przechowywany?

Opublikowano

W samym liczniku a konkretniej w pamięci EEPROM o ile się nie myle.

Opublikowano

Panowie czy te zegary będą pasować do A4 B5 95r?

AUDI A4 B5 95-98 LICZNIK ZEGARY 8D0919880M (4317299914) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Obecnie mam licznik wyskalowany do 220km/h

Już wiem, inne kostki.

Nawiasem mówiąc strasznie zdzierają za sprawne liczniki z fisem. 300zł za licznik do 19 letniego auta?

LICZNIK ZEGAR 1.9 TDI FIS EU AUDI A4 B5 96-98r (4382392985) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Pierwszy licznik jest od 1998-1999

drugi 1996-1998 no i fis ładny. A sam wyświetlacz to te 250-350zł, więc?

No i oba VDO.

1/2 czy full FIS VDO do polifta wart jest od 350-750zł. Skąd te ceny? Może z d*py, jak wszystko.

---------- Post dopisany at 20:30 ---------- Poprzedni post napisany at 20:28 ----------

allclustersrev.jpgbackharnessrev.jpg

Opublikowano

Hahaha najlepszy tekst : " chyba nie wyświetla wszystkiego kilometry które się kasuje " :polew:

A to tylko inspekcja olejowa :facepalm:

Ale zawsze mozesz ponegocjowac cenę ze skoro uważa ze uszkodzony to niech opusci coś z ceny :naughty:

---------- Post dopisany at 20:38 ---------- Poprzedni post napisany at 20:36 ----------

350 -750 są warte ale ja kupuje po stowce :-D:decayed:

Opublikowano

No daj trochę postraszyć :P Muszę sobie zrobić dobry grunt przed wystawieniem swojego :grin:

Targuj na 100 jako uszkodzony a jak powie 200 to się nie wahaj.

Opublikowano

No właśnie, tych pierwszych liczników jak na lekarstwo a takiego właśnie potrzebuje. W podobnej cenie da się już kupić licznik do B6 czy B7 :D

Opublikowano

Ten licznik jest w 100 % sprawny, targuj cenę, ta inspekcje to vagiem wyłączysz, za 200 juz się opłaca, targuj od 100 jak Marcin mówi

Opublikowano

Wiem, wiem, też się z tego śmiałem. A inspekcje kasowałem już kilka razy w swoim żadna to trudność jak ma się vaga. Raczej o 1/3 ceny nie zejdzie ;)

Opublikowano

Panowie u Was w przedlifcie w liczniku z fisem jest tak ze wskazówka temperatury płynu stoi po włączeniu zapłonu na 60* i w pionie jak jest 90* bo w prze zmianą licznika po włączeniu zapłonu wskazówka lezaka z lewej strony ponizej 60* i w miarę rozgrzewania ruszala w stronę 90* a gdy klimatronic pokazywał 81* to wskaźnik stal juz pionowo. A teraz jest calkiem inaczej :) mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi :P

Wysłane z telefonu stacjonarnego.

Opublikowano

Powiedz ze wymiana wyświetlacza kilometrów to conajmniej 100 bo juz się dowiadywales o ile na wymianie się skończy i targuj :-D

Opublikowano
:hi:

Ma ktoś numery miski olejowej na taką z dziureczką na czujnik ? :) Czujnik mam, ale sobie fruwa w powietrzu :P

Dzięki !

Anyone ?

Opublikowano

Wejdź w etke wybierz auto z 2000 r klekot i myk , masz numer miski, porównaj nr bloków silnika twojego i takiego z 2000 r , na logikę jeśli bloki maja takie same nr tzn ze miska będzie pasowac , tak czy nie ?

Opublikowano
Panowie u Was w przedlifcie w liczniku z fisem jest tak ze wskazówka temperatury płynu stoi po włączeniu zapłonu na 60* i w pionie jak jest 90* bo w prze zmianą licznika po włączeniu zapłonu wskazówka lezaka z lewej strony ponizej 60* i w miarę rozgrzewania ruszala w stronę 90* a gdy klimatronic pokazywał 81* to wskaźnik stal juz pionowo. A teraz jest calkiem inaczej :) mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi :P

Wysłane z telefonu stacjonarnego.

Mam identycznie, jak startowało na starym liczniku to przed 60*c i stawało tak na skraju 90*c , teraz natomiast startuje jak u Ciebie od 60 i równo na 90.

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie. Czy w licznikach II lift (białe podświetlanie, elektroniczny zegarek) jest komunikat otwartej maski? Na forum A6 piszą że w C5 była taka funkcja. Mam poliftowe wzmocnienie czołowe więc również i mikrostyk który wykorzystywany był między innymi w alarmie tak jak i w A6 C5.

---------- Post dopisany at 21:42 ---------- Poprzedni post napisany at 21:38 ----------

A dobra, chyba znalazłem. Zielona wtyczka, pin 25 - sygnał otwarcia maski.

Opublikowano
Mam jeszcze pytanie. Czy w licznikach II lift (białe podświetlanie, elektroniczny zegarek) jest komunikat otwartej maski?

Nie.

Styk w zamku jest używany tylko do alarmu i do "resetowania błędu" jak np. niski stan oleju.

Opublikowano
Mam jeszcze pytanie. Czy w licznikach II lift (białe podświetlanie, elektroniczny zegarek) jest komunikat otwartej maski?

Nie.

Styk w zamku jest używany tylko do alarmu i do "resetowania błędu" jak np. niski stan oleju.

Aha, tak czy siak warto go podłączyć.

Wiesz może jak to idzie? W sensie czy jest to tylko masa, czy idzie plus do licznika?