Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kwestia roczników , poradnik dotyczy ostatniego liftu ;)

Maciej6001 też z tym walczył /walczy

Dokładnie też mam z tym problem [emoji16]

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Kicaj możesz dokładnie opisać jak to zrobiłeś?

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pytanie do tych którzy musieli zmienić w liczniku diody od immobilizera i airbaga na żarówki aby kontrolki działały. Jakie żarówki zastosowaliście?

Opublikowano

Chodzi generalnie o to że diody puszczają sygnał tylko w jedna stronę i gdy damy je na piny od licznika to sygnał wędruje tam i nie powraca. Ten wracający sygnał robi tą warację. A dokładne zdjęcia i schemat mogę ci wysłać ale dopiero w środę ale musisz się przypomnieć :)

Opublikowano

Chodzi generalnie o to że diody puszczają sygnał tylko w jedna stronę i gdy damy je na piny od licznika to sygnał wędruje tam i nie powraca. Ten wracający sygnał robi tą warację. A dokładne zdjęcia i schemat mogę ci wysłać ale dopiero w środę ale musisz się przypomnieć :)

Maciej czyli mniej więcej tak jak Ci pisałem.
Opublikowano

No.. coś wspominałeś na ten temat.[emoji6]

Opublikowano

pany gdzieś było na forum jak przerobić wskaźnik temperatury oleju żeby pokazywało licznik z białym podświetleniem a samochód 95 pomoże ktoś

Opublikowano

Musisz przejrzeć kilkanaście stron wstecz :)

Opublikowano

właśnie patrzyłem i nie moge znajść he he

Opublikowano

Panowie utknąłem w ACK w którym miejscu jest przewód od spalania ? W ecu są 4 kostki.

Olej juz wiem bo podrzucił mi Banan.

Opublikowano

pin 18 ECU powinien być ale skoro masz stary ECU z 4 wtykami ( chociaż w ACK powinny byc dwie wtyki , może to AAH? ) to są możliwości:

- to pin 12 wtyki C ( jak bedzię kabel zielono-czarny to z immo kabelek )

- to pin 11 wtyki B

Jeśli to automat to kabelek będzie już wyciągnięty do wtyczek koło ECU

Edytowane przez Banan

Opublikowano

pin 18 ECU powinien być ale skoro masz stary ECU z 4 wtykami ( chociaż w ACK powinny byc dwie wtyki , może to AAH? ) to są możliwości:

- to pin 12 wtyki C ( jak bedzię kabel zielono-czarny to z immo kabelek )

- to pin 11 wtyki B

Jeśli to automat to kabelek będzie już wyciągnięty do wtyczek koło ECU

Tfu pomyliło mi sie z moim ABC :grin:

Mam 2 wtyki. Czyli 18 pin do ECU ? W ACK ? To spalanie .

Patrzę ze o olej tez sie pytałem na 4 kostki :/ jakbyś mógł mi rownież pomoc w tym temacie.

Edytowane przez darek995

Opublikowano

Tak pin 18 , ale tak jak pisalem kabelek może być już w brązowej wtyce koło ECU pin 3

Co do oleju to nic nie zmienia bo czujnik nie jest do ECu wpiety i tak , od temp. Oleju kabel będzie w pinie 4 czarnej wtyki koło ECu kabel nieb-bialy

Edytowane przez Banan

Opublikowano

Opanowałem tego FISa kostki z spalaniem czy temperatura oleju sa takie same dla 2.6, 2.8 czy 1.8 a nawet chyba 1.9tdi

Opublikowano

panowie , trafił mi sie licznik z fis plus manetka za śmieszny hajs :) ( 80 zł wszystko sprawne ) z tym ze licznik jest z 1.6 bodajże , mój licznik z 2.6 tez ma fis ale wyświetlacz tzn taśma padła ( a raczej ja przesadziłem z murowaniem ) wystarczy zgrać wsad z mojego licznika i wsadzić do tego z 1.6 czy w 1.6 idzie przekodować żeby latał z motorem 2.6 ??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Przekonywać ;)

Opublikowano

panowie , trafił mi sie licznik z fis plus manetka za śmieszny hajs :) ( 80 zł wszystko sprawne ) z tym ze licznik jest z 1.6 bodajże , mój licznik z 2.6 tez ma fis ale wyświetlacz tzn taśma padła ( a raczej ja przesadziłem z murowaniem ) wystarczy zgrać wsad z mojego licznika i wsadzić do tego z 1.6 czy w 1.6 idzie przekodować żeby latał z motorem 2.6 ??

Bierzesz VAG -> Instruments -> Recode.

I tam wpisujesz ten sam kod co masz u siebie obecnie.

Bodajże 00462

Opublikowano

Bierzesz VAG -> Instruments -> Recode.

I tam wpisujesz ten sam kod co masz u siebie obecnie.

Bodajże 00462

wielkie dzięki kolego !! sprawdzę jaki mam u siebie i przepisze :)

Opublikowano

Witam.
Mam problem a mianowicie. Po wymianie licznika pół FIS na pełny FIS po zgaszeniu auta i zamknięciu na kluczyk świeci się podświetlenie RADIA i nie chce zgasnąć.
Wie ktoś o co może chodzić?

Opublikowano

Witam Wszystkich

Pomozcie mi bo nie wiem jak jest z klapa bagażnika. Wyswietla mi się po wlaczeniu stacyjki i pozniej co jakis czas potrafi sie zapalic. Ten przewod odpowiedzialny za nia z kostki podlaczylem do masy ale nic to nie zmieniło po podaniu plusa tez brak reakcji. Wiecie może gdzie to podpiąć?

Jak macie z temp oleju? Czujnik mam niebieski w podstawie filtra. Po przejechaniu okolo 5km wskazowka zaczyna sie podnosić po przejechaniu 10km z predkoscia miedzy 60 a 80km/h mam przy obecnych warunkach pogodowych temperaturę oleju między 80 a 90°C. Tez tak macie czy czyjnik powinien byc czarny on ma inne wartości z tego co czytalem i pokazuje wyższą ale mnie interesuje ktora jest prawidłowa.

Edytowane przez osa_84

Opublikowano

Pany mam problem u mnie w zegarami w polu recode jest tylko 5 cyfr a potrzebuje zmienić na 7 (dopisać 2 zera z przodu) żeby vfiz wyświetlał mi informacje w RDS. Co może być nie tak? Przy zmianę na 7 cyfr wywala błąd